sâmbătă, 24 noiembrie 2018

Ioan 6; 35. Isus le-a zis: „Eu sînt Pînea vieţii. Cine vine la Mine,............

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Ioan 6; 35. Isus le-a zis: „Eu sînt Pînea vieţii. Cine vine la Mine, nu va flămînzi niciodată; şi cine crede în Mine, nu va înseta niciodată.

         Nu stiu cati chiar dintre cei ce citesc cuvantul lui Dumnezeu ar putea sa spuna ca se hranesc cu aceasta Paine la care se refera aici Domnul Isus. Este adevarat ca El spune ca e paine.Dar suntem noi satisfacuti, multumiti cu aceasta Paine? Noi care pretindem ca mancam din aceasta Paine? Si daca o mancam, In definitiv, de ce o mancam?Nu e orice paine. Domnul Isus vorbeste de Painea Vieti. Bine, dar despre ce viata? Ca traim  aceasta viata, negresit,avem nevoie de paine ca aliment, l-asi numi de baza. Cu toate ca sunt unii nutritionisti care au avansat ideeia ca face rau sanatati painea.Asa sa fie? Personal am dubiu In privinta aceasta. Orce mancare Iti face rau daca nu ai limita.Asa dar,ar trebui sa ne Intrebam la ce fel de paine se refera Domnul Isus?. Asta ca sa nu ne faca rau cat de mult am consuma din ea.Dar la care  viata se refera Domnul Isus? Daca este asta vremelnica, atunci nu despre asta vorbeste Mantuitorul. Si chiar asa daca ar fi, sa avem nevoie de El ca Paine doar numai pentru aceasta viata, am fi mai de plans decat cei ce se hranesc cu orce alta paine si nu cu Painea vieti.

         Avem un verset care ne arata de nadejde, adica daca ne folosim de aceasta Paine doar pentru aceasta viata suntem cei mai nenorociti dintre toti oamenii. Iata locul unde citim asa; 1 Corinteni 15;19. Dacă numai pentru viaţa aceasta ne-am pus nădejdea în Hristos, atunci sîntem cei mai nenorociţi dintre toţi oamenii !Cu alta ocazie am scris ceva mai pe larg din acest verset.1 Corinteni 15;19. Ce vrea sa ne spuna acest verset In relatie cu cel de mai sus? Ca adica; Daca mancam Painea care este Domnl Isus numai ca sa traim aceasta scurta viata suntem mai nenorociti sau nu ne diferim de cei care o manaca la modul literal. Ar Insemna ca si noi si ei ne hranim numai pentru viata de acum.Numai ca noi, pretindem ca mancam Painea care s-a coborat din Cer iar ceilalti mananca o paine care le este necesar sa traiasca as temporal.Sau oamenii religiosi, mananca o paine plamadita de om. Dar, iata ce spune Domnul Isus;„Eu sînt Pînea vieţii. Domnul Isus vorbea multimii care se tineau dupa el In nenumarate situatii.Poate erau unii care mancasera din Inmultirea pe care o facuse atunci cu cele cinci paini.

         Dar de data aceasta nu face referire la painea de toate zilele care noi toti o consumam zilnic.Mantuitorul le aduce Inainte o alta Paine pe care El o numeste Painea Vieti.Din aceasta Paine oricat am manca din ea nu se consuma.Inteleg personal ca Domnul Isus face referire la Cuvantul lui Dumnezeu care este Duh si Viata.Sunt azi multi care spun; Domnule painea contine gluten si cauzeaza sanatati. Dar acestia nu spun ca contine si viata In ea Insusi. Dar ca Pacatul cauzeaza vesnic ,nu spun nimic. Din potriva acestia il practica zilnic. Cu alte cuvinte, se hranesc zilnic cu el.Cuvantul are ceva de spus In privinta aceasta;Painea si apa sunt esentiale pentru a trai. Vor fi si unii care vor Incerca sa argumenteze ca nu numai painea ne Intretine viata aceasta fizica. Si acestia pot avea dreptate.Dar daca ne uitam la bolile care au aparut de cand stinta, tehnologia alimentara s-a desvoltat vom realiaza ca odata cu acestea au aparut si bolile care tot mai mulf fac ravagi In lume. Dece va fi spus Domnul Isus despre Paine? Sigur, cel putin asa Inteleg si pentru mine este suficient sa armonizez ceia ce Mantuitorul spune despre paine.In vechime painea o avea pe masa orce om dela cel sarac pana la cel bogat era nelipsita. Si nu facea rau ci din potriva Intretinea viata. Cuvantul ne arata cati ani traiau oameni acestia mancand paine si beau apa.

         Daca ne Intoarcem la Painea vieti care Insusi Mantuitorul o aduce In atentie ca sursa de a Intretine viata si nu orce viata. Viata celor care Il manaca pe El.Este foarte adevarat ca acum se pun asa de multe ingrediente In acest aluat si fac rau.Dar iata ca,si In Painea vieti care este (Cuvantul scris)sunt unii daca nu cei mai multi care pun ingrediente In aceasta Paine. Ei nu o lasa asa simpla cum a dat-o Dumnezeu sa fie mancata. Ce vreau sa spun sau, cu ce aseman aceste ingrediente la Paine vieti?Le aseman cu Invataturile care produc boala printre credinciosi. Sigur ca ma refer la bolile acestea spirituale ca urmare a acestori ingrediente din painea pe care o manaca, din Invatatura pecare li se servesc. Si vai cate boli mai sunt. As putea sa enumar dar las pe fiecare sa le opserve personal.Daca mancam Paine vieti care la modul de a Intelege este Cuvantul scris In simplitatea lui lasat De Dumnezeu vom trai si nu ne va face niciun rau oricat de mult am manca din el.Dar iata ca, aceasta Paine a vieti Domnul Isus, sau Cuvantul, cum am spus ne sustine hrana, adica nu vom falamanzi.

         Si aici ca si la modul literal trebuie sa mancam mereu, mereu din aceasta Paine, Cuvantul. Nu putem spune ca, am mancat ieri si azi nu mai simt nevoia de a manca din aceasta Paine a vieti, Cuvantul. Domnul Isus aduce garantia ca; Cei ce manaca din El, din Pinea vieti, nu va falamanzi nici-o data.şi cine crede în Mine,Sigur ca sa poti crede In Cel pe care nu-L vezi este necesar  sa fi adus la viata aceasta spirituala sa poti sa Il vezi prin credinta.Iata despre ce credinta este vorba sa te puna In legatura cu Dumnezeu..Efeseni 2;8. Spuneam cu alta ocazie ca; Deabia atunci vei putea sa te bucuri ca esti un Copil al lui Dumnezeu. Am mai spus ca sunt cei mai multi care sustin ca; Ei au venit la Hristos. Si potrivit  Cuvantului, nu poti veni la sursa de viata, Domnul Hristos, daca nu esti adus la aceasta sursa.De cine? De Dumnezeu Insusi.Din nou pun acest verset Ioan 6;44.Sunt unii care  pot spune ce vor. Sau oricare teolog va fi el si orice Invatatura va avansa. Cuvantul este destul de clar.Nu e nici unul dar apsolut nici unul care sa poata veni la sursa de viata.Omul este mort sa intre In legatura cu Dumnezeu. Apoi, nu poti intra decat prin Domnul Isus.Si In privinta aceasta iata ce spune Domnul Isus;37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:

         Intrebarea se pune;Cum Ii da Tatal Domnului Isus ? Negresit ca Ii duce la El morti. Spuneam altadata ca Indraznesc ca-i duce tarasi.Ca mai apoi,El sa le dea viata.Acesta e si motivul de acestia ajung la Domnul Isus Surasa de viata vesnica.Sunt versete cruciale In Sfantul Cuvant care nu vom putea nici cum sa le Indepartam, sa le ignoram. Unul din aceste versete este si acesta;37. Tot ce-Mi dă Tatăl,  va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară:Personal am expiermentat aceasta interventie a lui Dumnezeu.Fara ca Dumnezeu sa lucreze In viata mea sa ma aduca la aceasta viata spirituala nu puteam, nu doream si In final nici nu aveam cum sa ajung la Izvorul apelor vi fara interventia lui Dumnezeu.O, da ,o poate face orcine din propia lui initiativa dar nu va ajunge la Izvorul apelor vi. Sunt atatea izvoare care spuneam alta data din ele beau oamenii religiosi ai acestei lumi. Dar ca, apele aceste sunt otarvite cu Invataturi omenesti. Trebuie de retinut ca este un singur Izvor care contine apa vieti.Domnul Hristos.

         Deci, Cine vrea sa Intelega si cine este interesat, va ajunge sa cunoasca ca; La Domnul Isus nu vor ajunge decat cei pe care Tatal Ii da Domnului Hristos ca sa-i aduca la viata.Si spuneam alta data ca; Nu e forta care sa frustreze planul lui Dumnezeu de mantuire cu privire la cel pe care Il are In vedere sa-l mantuiasca.Daca esti unul din cei care susti ca;”ai venit la Hristos” fa un simplu test si ai sa te convigi personal daca esti din cei pe care Tatal ia dat Fiului. Iata acest test cum Il poti face; Uitate In viata pe care o traiesti, felul de cum te comporti, si vorbele pe care le scoti pe gura In toate situatiile vieti. Atunci, daca esti sincer Iti vei da singur raspunsul potrivit dupa aceasta evaluare. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc din cand In cand cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu, aceasta Paine, care Intretine viata noastra vesnica.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: