sâmbătă, 17 noiembrie 2018

Matei 28;10. Atunci Isus le-a zis: „Nu vă temeţi; duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei .....

Cantarea Cantarilor 2;1.

Sunt un Trandafir din Saron….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Matei 28;10. Atunci Isus le-a zis: „Nu vă temeţi; duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei să meargă în Galilea: acolo Mă vor vedea.“

         Gandesc ca Femeile au venit la mormant tare Intristate, dar si cu teama. Nu stim dece le era teama. Putem Intelege de Intristate ca erau printre putinile care Il iubea pe Invatatorul.Cuvantul ne spune ca; Femeile au venit dis de dimineata. Poate era Inca Intuneric si nu e usor sa mergi printre morminte In cimitir. Asa ca, era normal sa aiba un sentiment de teama.Ioan 20;1…... s-a dus disdedimineaţă la mormînt, pe cînd era încă întunerec;Dar Domnul Isus le-a vazut starea lor de teama. Mai ales ca erau si Femei.Cuvantul spune ca;Femeia este un vas mai slab si In general asa este. Dar Cuvantul ni-l arata ca si Ioan cand a ajuns primul la mormant din alergarea lui Impreuna cu Petru,nu a intrat In mormant ci l-a asteptat pe Petru care era mai expiermentat In viata.Ioan 20;6 Oricum ce doresc sa spun din acest verset si din cel de mai jos este faptul care m-a impresionat mult. Anume, ca Domnul Isus numeste Frati pe ucenici.Dar din nou, aveau Femeile motiv sa se teama? Negresit ca da,mai ales cand umbli printre morminte cum am spus ceva mai sus.Nu stiau ele cine este Cel ce le vorbeste. Iata ce le vorbeste acest strain sau cum Il descrie In evangelie ca au crezut ca e Gradinarul.

         Iata ce le spune Cel care era considert de Ele Gradinar;Nu vă temeţi;Sa le fi dat acestor femei curaji aceste cuvinte? Poate da, din pricina ca mai apoi, sa continue Domnul Isus sa le spuna ce sa faca,sau ce are de gand sa faca.duceţi-vă de spuneţi fraţilor Mei cred ca erau tare emotionate ce avea sa le spuna In continuare acest “Strain”. In definitiv,era la momentul acela un strain pentru ele. Mentionez ca denumirea de Fratii a revelat-o Domnul Isus abia dupa Inviere. Si am sa spun dece dupa Inviere si nu mai Inainte.Iarasi nu stiu ce vor fi zis Femeile cand “Strainul” ia facut Frati pe Ucenici. Cuvantul nu ne da detali sa stim daca In final ele au realizat ca este Invatatorul.Poate ele au Inteles pana la urma cine este Cel ce le vorbeste. Iata ce doresc sa spun;Am spus deseori pe acest Blog ca ;Numele acesta de Frate este scump Domnului Hristos. Dece este scump? Pentruca trebuie sa te Indentifici cu El ca Frate. Sau, cu alte cuvinte, trebuie sa fi nascut de acelasi Tata,de Dumnezeu.

         Ucenicii abia dupa Inviere si plecarea Domnului Isus la Tatal, se puteau numi Frati ai Domnului Isus., si Intre ei. Dece asa? Pentruca odata cu trimiterea Duhului Adevarului, Duhului Sfant, ei au fost nascuti din nou de Dumnezeu care la nascut si pe Fiul Sau.Avem scris In Cuvant ca El, Mantuitorul este Cel din tai nascut dintre mai muli Frati.Romani 8;29.A venit pe la mine un baiat al meu si mi-a spus ca a ascultat o predica dece Domnul Isus nu i-a numit pe ucenici Fratii ai Lui Inainte de Inviere. Si mi-a spus ca atunci s-a gandit la mine care deseori am adus In atentie nasterea din nou care este esentiala sa te poti numi Frate cu Domnul Hristos.Nu stiu cati dintre noi realizam acest adevar ca; Mai nainte trebuie sa fi nascut din nou ca sa poti sa te indentifici cu Domnul Isus ca Frate.Cei mai multi Il iau cu usuratate acest nume de frate.Ii auzi spunand; Ce faci frate? Dar viata nu le dovedeste ca sunt nascuti din nou de Dumnezeu ca sa ai ca Frate pe Fiul Sau. Am spus despre acele nasteri care ne sunt descrise In Ev, dupa Ioan 1;13. unde citem ca numai cea din Dumnezeu este o nastere autentica si care da dreptul sa folosesti acest nume de Frate al Domnului Hristos.

         Si dece nu chiar si printre noi care ne strangem Impreuna.Ioan 1;13. Nascuti din Dumnezeu sau cu alte cuvinte,de Dumnezeu.să meargă în Galilea: Dece In Galileia? Indraznesc sa spun ca; Era locul unde Incepuse primadata lucrarea si unde facuse prima minune cu apa In vin.Apoi,locul unde au fost gasiti de Domnul Isus primii Ucenici ai Lui.Acesta era locul unde avea sa se Intalneasca Mantuitorul cu Ucenicii Lui dupa Inviere. Cu ceva timp In urma cineva care era un bun prieten mi-a adus In atentie ca; Un oarecare nu stiu cine poate fi acela?poate fi pastor ia inoculat ideeia ca; Domnul Isus dupa Inviere s-a Inaltat la Tatal In duh nu In trup de slava. I-am dat toate locurile care ne arata fara echivoc ca; Mantuitorul dupa Inviere a avut trup de slava si ca Cuvantul ne arata ca a si mancat Impreuna cu Ucenicii Lui. Dar cand ai crerul spalat nu mai poate functiona potrivit cu adevarul.Iata ce spune Mantuitorulu Femeilor ca In Galileia Ucenicii se vor Intalni cu El. Sau ca El Ii v-a Intalni In Galileia;

         Le spune Femeilor ca;acolo Mă vor vedea.“Cum adica, Il vor vedea In Duh? Pai tot Domnul Isus spune ca; Luca 24;39.pipaiti-ma si vedeti. Un duh nu are nici carne nici oase.Daca era uduh,nu mai spunea sa-l pipaie. Cu alte cuvinte, sa se convinga ele singure ca, Invatatorul este In trup de slava si ca asa s-a Inaltat la Tatal Sau.Abia acum Inteleg ca Ele au realizat ca e Domnul Hristos Intradevar.Cata bucurie va fi fost pe Ucenici sa-L vada din nou In carne si oase pe Invatarorul langa ei.Personal Inteleg ca; Dumnezeu a Ingaduit acest eveniment si altele dupa Inviere ca credinta lor sa se Intareasca. Ca ceia ce le spusese Inainte de a merge la Cruce s-a Implinit intocmai. Ca adica, va Invia si se va duce la Tatal Lui ca sa nu-i lase orfani si ca le va trimite Duhul Adevarului care Ii va tine In contact permanent cu El.Acest Duh al Adevarului lucreaza si azi printre cei nascuti din nou. Dece lucreaza? Pentruca este pus de Dumnezeu In ei.1 Corinteni 6;19. Nu ştiţi că trupul vostru este Templul Duhului Sfînt, care locuieşte în voi, şi pe care L-aţi primit dela Dumnezeu? Şi că voi nu sînteţi ai voştri?

         Iata-L dupa Inviere In mijlocul Fratilor Lui.Luca 24; 41. Fiindcă ei, de bucurie, încă nu credeau, şi se mirau, El le-a zis: „Aveţi aici ceva de mîncare?“42. I-au dat o bucată de peşte fript şi un fagur de miere. 43. El le-a luat, şi a mîncat înaintea lor.Am pus aceste trei versete care ne arata ca Domnul Isus a stat In mijlocul ucenicilor Lui In trup. Poate vor mai fi unii care vor sustine aberatii abatute dela Cuvantul lui Dumnezeu. In privinta aceasta;Am dubiu ca, Mantuitorul i-ar chema pe acestia Fratii Lui din moment ce ei nu-L recunosc ca a Inviat In trup. Iata dece spun ca; Domnului Isus nu ia fost rusine sa-i cheme pe acesti credinciosi care iubesc Cuvantul asa cum este lasat scris Frati ai Lui.Acum, doresc sa ne Indreptam spre acest verset de mai jos care ne arata explicit pe cine cheama Mantuitorul Fratii ai Lui si dece, sau care este motivul.Iata ce citim;Evrei 2; 11. Căci Cel ce sfinţeşte şi cei ce sînt sfinţiţi, sînt dintr-unul. De aceea, Lui nu-I este ruşine să-i numească „fraţi“, Nu Inteleg ca Domnul Isus ar irosi acest nume de Frate pe orcine care nu a fost nascut din nou, sfintit de El Insusi.

         Versetul acesta ne arata ca este Domnul Isus care sfinteste.Cu alte cuvinte, sfinteste pe cei pe care Dumnezeu Tatal Ii da Fiului. Fiul Ii sfinteste prin jerfa Lui. Deaceia si Fiul si cei sfintiti de El Isi trag originea din Dumnezeu care i-a nascut. Despre Domnul Isus citim ca este cel din tai nascut dintre mai multi Fratii. Romani 8 ;29. Căci pe aceia, pe cari i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărît mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentruca El să fie cel întîi născut dintre mai mulţi fraţi.Iata deci, conditia de baza ca sa poti sa fi chemat Frate cu Domnul Isus si printre cei cu care te strangi laolalta se gasesc si din acestia nascuti din nou,sfintiti. Cu alte cuvinte, asa cum am spus,cu  cei care au fost nascuti din nou.In concluzie as rezuma asa;Poti participa la orce strangere, te poti chema crestin sau cum vrei, dar sa nu fi si frate, pana ce nu faci dovada nasteri din nou. Adica, a unei vieti noi din Dumnezeu cum spune Cuvantul. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu cei nascuti din nou care I-mi sunt faratii ai mei, ai Domnului Hristos,Surori In Domnul Hristos de pretutindeni.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: