marți, 12 februarie 2019

1 Ioan 5; 19. Ştim că sîntem din Dumnezeu ,,,,,,,,,,

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

1 Ioan 5; 19. Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău.

         Am mai spus cate ce va din acest verset care da o asigurare de netagaduit celor rascumparati ai Lui. Dar pentruca l-am primit am zis sa vedem ce vom mai putea desprinde din el.Este bogat si asa cum am spus da asigurare celor rascumparati ca sunt din Dumnezeu. Dece sunt acestia din Dumnezeu? Pentruca sunt nascuti din Dumnezeu. Cu alte cuvinte poarta In noua structura sufleteasca acest Cod genetic dumnezeiesc.Ev,Ioan aduce In atentie aceasta nastere din Dumnezeu.Ioan 1;13.. ….ci din Dumnezeu.Spuneam cu alta ocazie ca Codul genetic spiritual al celor rascumparati este din Dumnezeu.Sunt unii care sau strecurat printre cei rascumparati care aduc Invataturi false. Acestia nu cunosc acest termen al nasteri din nou, din Dumnezeu ca este divin.Pentru ei este tot una daca te strangi la gramada si vi acolo oricum. Neavand nicio legatura cu Domnul Isus.

         Sa-mi fie Ingaduit sa spun din ceia ce cunosc personal ca; Cei mai multi nu cunosc acest termen din Scriptura al nasteri din nou.Ei stiu una ,ca sunt crestini. Dar ce comporta acest nume de crestin nu au nici cea mai vaga ideeie, de a Intelege.Un om nascut din Dumnezeu nu trebuie sa-i mai spui ca pierde mantuirea. Spuneam alta data;Daca Il Intrebi pe un copil daca are viata? Ce Iti va raspunde el? Nu vezi domnule ca traiesc?Acesta nascut din nou de Dumnezeu sau din Dumnezeu,este convins de Insusi viata pe care acum o traieste. Si nu numai el Insusi e convins de acest adevar. Dar si cei cu care vin acum In contact si care Il cunosc si cum traia, se manifesta In trecut.El singur poate face diferenta Intre viata din trecut si cea pe care si-o traieste acum.Cel care este doar crestin de gramada, acesta nu ere cum sa faca diferenta. Dece? Pentruca are o singura structura sufleteasca de om pacatos, si are un comportament  pe care si-l afiseaza oriunde.Am Intalnit din acestia si deeaceia vorbesc.Spuneam alta data ca; In curtea Adunari, Biserici Ii auzi spunand; Ce faci Frate ce faci Soro.

           Dar acestia sunt departe de a se indentifica cu acest nume scump de Frate. A venit cineva pela mine si a zis sa ne rugam. L-am lasat sa se roage si a adus In atentie acest cuvant de frati. Ca unul care cunosc destul de bine ce relatii sunt printre acestia care Isi spun frate,am fost uimit de usuratatea cu care priveste acesta termenul acesta de frate.Atunci am spus ca; Domnului Hristos Ii este scump acest nume de Frate. Ca sa Ii aiba ca Fratii a trebuit sa plateasca la cruce pretul rascumparari lor. Ca sa te Incadrezi In acest nume de Frate este necesar ca viata sa faca dovada ca ai fost nascut din Dumnezeu.Si apoi, esti Frate si cu Domnul Isus care este cel din tai nascut dintre mai multi Fratii ai Lui.Romani 8;29. Căci pe aceia, pe cari i-a cunoscut mai dinainte, i-a şi hotărît mai dinainte să fie asemenea chipului Fiului Său, pentruca El să fie cel întîi născut dintre mai mulţi fraţi.L-am Intrebat  pe acesta care a venit daca a sesizat ca; Mantuitorul nu i-a numit pe ucenici fratii lui decat dupa Inviere. Si mi-a spus ca nu.Uite cum se citeste Cuvantul fara niciun interes.Domnul Isus e ducea la Tatal si anticipa nasterea din nou cand Duhul Adevarului avea sa fie trimis

         Dar Ucenicii nu au fost Fratii ai Domnului Isus numai dupa ce au fost nascuti din nou de Dumnezeu.Erau chemati prieteni de Domnul Isus. Avem ca dovada Ioan 1’13.Ce vreau sa spun este ca; Nu poti sa te indentifici cu Mantuitorul daca nu esti nascut din nou.Si atentie! In acest capitol din Ioan 1;13. Mai sunt si alte trei nasteri.Este foarte interesant acest verset care ne aduce lumina cine sunt Frati si cine nu.Lumea se poate chema crestina dar sa nu aiba apartenenta la Familia cereasca.Atat timp cat nu au fost nascuti din Dumnezeu.Ei se pot uni, strange Intr-o comunitate religioasa dar nu In Familia cereasca.Ştim că sîntem din Dumnezeu Ma gandesc ca erau si pe vremea aceia ca si azi unii daca nu chiar cei mai multi care se amestecau deavalma printre cei rascumparati, nasuti din nou. Si Ap, Ioan este obligat de Duhul Sfant sa faca aceasta precizare care nu numai ca da o garantie celor care Intradevar Isi vad ei Insui viata schimbata dar, face si dovada printre cei cu care vin In legatura.

         Nu poti sustine ca esti nascut din Dumnezeu fara ca viata sa-ti faca aceasta dovada vizibila.Apoi, diferenta Intre viata din trecut si cea pe care o traiesti acum In prezent.Acum Ap, Ioan aduce In atentie Lumea.Dece va fi adus el lumea? Personal Inteleg ca este o clarificare pe care o face Ap, Ioan tocmai ca sa separe pe cei din Dumnezeu de cei din lume.şi că toată lumea zace în cel rău.Adica, fara exceptie. Apostolul specifica In privinta aceasta sa nu lase urma de Indoiala ca unii din lume ar fi altfel de cum Ii descrie Cuvantul. Domnul Isus spune aceste cuvinte la plecarea din Gradina Getsimani;Ioan 14; 30. Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpînitorul lumii acesteia. El n-are nimic în Mine;Cu alta ocazie am scris cate-va ganduri din acest verset. Spuneam atunci ca; Daca cel rau sau cum Il numeste Domnul Isus;Stapanitorul acestei lumi,nu are nimic In El,tot asa nu are nici In cel ce este nascut din Dumnezeu.

         Cum este aceasta lume In care traim si noi?O descrie Apostolul Ioan;zace în cel rău.Daca ne oprim putin la aceste cuvinte,vom realiza ca; Nu este cu putinta sa se scoale nimeni din starea In care se afla de zacere; zace în cel rău.Planul lui Dumnezeu de mantuire este destul de clar si el este stabilit din vesnicie. Ce vreau sa spun este; Nu poate veni unul dar apsolut unul macar din starea In care se afla la Domnul Isus. Dece nu poate? Potrivit versetului ca toti Zac In cel rau. Cuvantul are ceva de spus cu privire la acest cuvant de zacut pe acesta Il mai numeste Mort spiritual.As spunea asa; Zace acolo mort fara viata In el.Dece nu poate veni nimeni la Domnul Isus? Ioan 6;44.Pentruca El este Cel care detine viata.Ioan 1;4.Deaceia moartea nu a avut putere asupra Lui sa-l tina In mormant.O lume care zace In cel rau, este o lume bolnava cronic., sa nu spun moarta cum am mentionat. Cu alte cuvinte, niciun remediu nu se gaseste pentru ea. Remediu a fost dat de Dumnezeu prin Fiul Sau pentru cei pecare avea In vedere sa-i atraga la sursa de viata Fiul sau.Din nou,Ioan 1;4
.
         Iata dece Cuvantul ne arata ca; Dumnezeu va face o lume noua. Adica, un pamant nou.Tocmai ca nu este remediu pentru aceasa boala cronica pacatului care a naruit-o. 2 Petru 3;13. Dar noi, după făgăduinţa Lui, aşteptăm ceruri noi şi un pămînt nou, în care va locui neprihănirea.Apoi, cum spune Domnul Isus si Ap, Ioan ca acest Pamant apartine celui rau.Cu foarte mult timp In urma am facut o paralela Intre David cand a cerut Generalui Sau sa se coboare In tabara Filistenilor si sa-i aduca apa de baut. Cand Ioab s-a coborta si i-a adus apa David a varst-o, El a spus ca aceasta apa este cu pret de sange.Am adus In atentie aceasta Imprejurare ca sa vedem ca; Domnul Isus a platit pretul cu viata lui pentru a rascumpara de supt puterea celui rau pe toti aceia pe care Tatal avea sa-i atraga la Fiul.Din nou Ioan 6;44.Lumea este subjugata de cel rau deaceia este chemat stapanitorul ei.,Aici citim Imprejurarea cand i s-a adus apa lui David.2 Samuel 23;16. Si In;1 Cronici 11;18.Iata dece Ap, Ioan aduce Inainte pe cei care sunt din Dumnezeu si pentru care Domnul Isus s-a coborat In tabara celui rau, In lume ca sa-i salveze cu pretul vieti Lui.

John Balarie
Los Angeles California!

  

Niciun comentariu: