miercuri, 6 februarie 2019

2 Petru 1;1.Simon Petru, rob şi apostol al lui Isus Hristos, ................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

2 Petru 1;1.Simon Petru, rob şi apostol al lui Isus Hristos, către ceice au căpătat o credinţă de acelaş preţ cu a noastră, prin dreptatea Dumnezeului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos

           Am spus cate-va ganduri cu alta ocazie ceia ce Inseamna sa te numesti rob si ca este greu sa accepti aceasta stare de rob.Dar iata ca; Ap, Petru nu Ii era greu sa se numeasca rob. Acum, este si aici In aceasta stare de rob o Intrebare care ar trebui sa ne-o punem noi toti. Cu toate ca la modul literal robia sau alt termen folosit sclavia a fost abolita. Dar este un alt fel de a fi rob. Cei care citesc Cuvantul cu atentie stiu ca sunt doua stari de a fi rob. Este robia pacatului si In care se gasesc toti dar apsolut toti fara exceptie ca oameni. Chiar si Imparatii dealungul timpului au fost robi ai pacatului. As Indrazni sa spun ca; Pacatul In casele Imparatesti a fost si Inca este dezastruos In comparatie cu ce e In patura de mijloc. Oricum, Fiind Rob asta Inseamna ca nu poti face tu ce vrei. Esti supt supravegierea Stapanului fie la modul literal sau spiritual.Iata cum a trecut pacatul asupra tuturor oamenilor;Romani 5;12…….. din pricină că toţi au păcătuit...

         Dar iata un altfel de Rob pe care Ap, Petru Il aduce In atentie este; sa fi Rob al Domnului Hristos cum era el.Simon Petru, rob şi apostol al lui Isus Hristos,Nu Ii era rusine sa se cheme el Insusi Rob.Avea un Stapan care la eliberat din robia celui rau. As zice ca Ap, Petru o spune cu o mandrie spirituala, cu o satisfactie deplina ca este Rob al lui Hristos. Avea acum un Stapan pe care Il sluja din dragoste. Nu dorea el sa fie eliberat cum ar dori un rob la modul literal. Era si In vechime o alternativa de a ramanea rob In casa stapanului de buna voie. Exod 21; 6. atunci stăpînul lui să-l ducă înaintea lui Dumnezeu, să-l apropie de uşă sau de stîlpul uşii, şi stăpînul lui să-i găurească urechea cu o sulă, şi robul să rămînă pentru totdeauna în slujba lui.Acest procedeu era la modul literal. Dar Ap, Petru vorbeste de a fi Rob spiritual .Pavel si el era rob al lui Hristos; Si altii.Romani 1;1.si Epafras coloseni 4;12.Iacov 1;1.si I uda 1;1.

          Si acesti robi spirituali care au fost scosi de supt robia celui rau sunt strapunsi. Nu la ureche ci In inima.Scriptura ne vorbeste de o inima taiata Imprejur.Care este asemanatoare cu nasterea din nou.Interesant de platit atentie la ceia ce spune Pavel care era Iudeu;Romani 2;29. Ci Iudeu este acela care este Iudeu înlăuntru; şi (tăiere împrejur este aceea a inimii), în duh, nu în slovă; un astfel de Iudeu îşi scoate lauda nu dela oameni, ci dela Dumnezeu. Am pus tot versetul pentruca am pe aici doi care se cred Iudei, evrei si care fac caz de asa ceva.Pavel nu mai facea caz. Personal am dubiu ca; Acesti doi si alti ca ei care se chem evrei,stiu daca au inima taiata Imprejur cum citim.Am spus asta doar In treacat. Apoi, Ap, Petru aduce In atentieCredinta,dar sa fim atenti; nu orce fel de credinta. El mentioneaza; către ceice au căpătat o credinţă de acelaş preţ cu a noastră, Cu ceva timp In urma am scris cate-va ganduri despre credinta.Insusi faptul ca; Cuvantul scoate In evidenta acest ( cuvant de capatat) ne lasa sa stim ca nu o avem dela noi. Spuneam atunci ca nu sunt decat doua credinte care are deaface cu omul.

         Iata care sunt acestea doua; 1) Credinta biologica cu care ne nastem si se mostenete genetic. Pe aceasta o numesc biologica. Dece? Pentruca se mosteneste genetic.Dar nu are nimic de aface cu mantuirea.Apoi, 2) Credinta care e darul lui Dumnezeu; (care trebuie sa vina)  asta are deaface cu mantuirea. Circula multe “credinte” prin lume.Intrebi pe unul sau altul ce este el? Iti va raspunde ca este baptist sau penticostal. Il vedem pe Ap, Petru ca nu mentioneaza ca; Credinta lor a celor care au primit-o ca dar ar fi numita;baptista sau penticostala mai stiu eu ce alta denumirea au dat oamenii.Credinta ca dar spun deseori ca este cea descrisa In Efeseni 2;8. Acest dar, vine dela Dumnezeu;Romani 10;17. care nu face diferenta Intre Natiuni.Ce vor fi spus cei de pe vremea lui Petru cand au auzit de credinta lor? Sigur, ca In toate timpurile dela Infintarea Biserici Domnului Hristos,au fost unii care si-au etalat credinta lor biologica. Si chiar Indraznesc sa spun ca nu aveau nici-o credinta care sa-i faca apti sa primeasca mantuirea In dar dela Dumnezeu.

         Sunt multi care fregventeaza o Adunare, Biserica sau alta de anii de zile, dar care nu au nimic comun cu Scumpul nostru Mantuitor. Poate unii nu vor fi de acord cu ceia ce spun. Dar este irelevant daca sunt de acord sau nu. De baza, este dovada unei viata traita prin transformarea din temelie a structuri sufletesti pe care o numeste Cuvantul -Nasterea din Nou-.Adica, cel ce este In Hristos este o faptura noua;2 Corinteni 5;17.Cu alte cuvinte, daca esti In Domnul Hristos nu mai esti evreu. Ce esti atunci?esti o faptura noua.Iata cum este aceasta credinta capatata de un suflet pe care Dumnezeu Il are In vedere, In planul Lui de mantuire;Si asta fie dintre evrei sau neamuri.In continuare Ap, Petru scoate In evidenta dreptatea lui Dumnezeu.prin dreptatea Dumnezeului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos.Sunt multi daca nu cei mai multi care spun ca au venit ei la credinta. Potrivit Scripturi, nu eu vin la credinta ci Credinta vine la mine;Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos.

         Si aici trebuie tinut cont de auzire. Intrun posting anterior am spus cate-va ganduri despre auzire;Marcu 4; 23. Dacă are cineva urechi de auzit, să audă.“ Acestea sunt cuvintele Domnului Hristos.Asa dar, mai Intai trebuie ca sufletul sa auda, trebuie adus la viata din moarte spirituala.Apoi, spuneam alta data, ca dupa aceia va primi acest dar al credintei care lucreaza Mantuirea lui.Efeseni 2;8.Dece va fi spus Ap, Petru de dreptate?;prin dreptatea Dumnezeului şi Mîntuitorului nostru Isus Hristos.Pentruca el Insusi a trebuit sa Invete ca; Dumnezeu este drept. Fapte 11;1inclusiv 12...Romani 9;30.Personal Inteleg ca fara Indurarea Lui Dumnezeu care se gaseste In dreptatea Lui nu poate fi mantuit niciun suflet.Fie el evreu sau dintre neamuri.Patru aduce Inainte aceasta dreptate  ca un atribut al suveranitati lui Dumnezeu. Petru fiind constient ca nu are nimeni credinta aceasta care mantuieste daca nu o primeste dela Cel ce este suveran sa o dea potrivit cu Indurarea si dreptatea Lui.Cei mai multi au o perceptie eronata de ce fel de Dumnezeu avem.Mi-a spus unul care avea o viata care nu arata ca Dumnezeu a lucrat In viata lui,Cu alte cuvinte nici-o evidenta ca ar fi avut o viata noua

       Acesta avea tupeul sa spuna ca; Dumnezeu este dragoste.Si i-am spus ca da este dragoste si aceasta dragoste este unul din multele atribute pe care El le are si le foloseste asa cum gaseste de cuvinta In dreptatea Lui.Acesta are o viata dezastruasa si pretinde ca este mantuit dar nu se uita In viata lui.Ei bine, astfel de oameni se amagesc, se Inseala cum spune Ap, Iacov. Personal, ma gandesc cand calci voia lui Dumnezeu In picioare, cum poti sa Il mai chemi pe Domnul Isus;Cum Il numeste Petru? Mîntuitorului nostru Isus Hristos.Tot Ap, Iacov spune In;Iacov 1; 8. căci este un om nehotărît şi nestatornic în toate căile sale.Si am sa pun si In engleza care mi se pare ceva diferit cel putin mie.Iacov 1;8A (double minded) man is unstable in all his ways.O gandire dubla. Cu alte cuvinte, pentru aceasta persoana pe care am adus-o In atentie la Dumnezeu merge oricum.Ca El “este dragoste”Acestia se numesc crestini si Inca pocaiti.Dar nu si Copil al lui Dumneze. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care Inteleg;dreptatea Dumnezeului şi Mîntuitorului nostru.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: