vineri, 15 februarie 2019

Romani 5; 8. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi ................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 5; 8. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătoşi, Hristos a murit pentru noi.

         Apostolul Pavel scrie credincisilor din Roma aceste cuvinte care, personal Inteleg ca aduc lumina, Intelegere, asupra mantuiri. Dar si asupra multor alte Invataturi care sunt In Cuvant dar care sunt Intelese complect gresit, abatute.Cand vine vorba de dragostea lui Dumnezeu care s-a arata prin trimiterea Fiului Sau pentru a Infaptui mantuirea cei mai multi sunt extrem de confuzi.Ca sa Intelegi aceasta dragoste a lui Dumnezeu, trebuie mai Intai sa ai o partasie cu El ca Intre un Tatal  si un Fiu.Deseori fac comparatie cu Tatal si fiul firesc. Ei bine, nici-o data copilul unui vecin nu va cunoste, nu va trai In intensitate dragostea tatalui altui copil. Aceasta dragoste este rezervata In exclusivitate copilului biologicnascut de acest parinte ca Isi arata dragostea lui.. Chiar daca si cei ai vecinului se numesc copii. Ei nu sunt nascuti de acest tata care Isi arata dragostea lui fata de fiul sa

         Uite tot asa este si relatia, de partasie a celui nascut din nou ca Fiu cu Dumnezeu care este Tatal acestui copil spiritual.Nu stiu cati dintre noi Intelegem aceasta relatie a unui suflet care a fost nascut din nou de Dumnezeu. Spuneam cu alta ocazie ca suntem genetici din Dumnezeu. Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi.Dece nu v-a fi spus Ap, Pavel ca Dumnezeu  Isi arata dragoastea lui fata de Intreaga lume cum sustin cei mai multi? Poate se gasesc si din acestia care vor aduce In atentie Ioan 3;16.Acest verset este greu de Inteles daca Il luam separat. Daca Il armonizam si cu alte locuri vom realiza ca cei mai multi Il Inteleg gresit. Cu mult timp In urma am spus cate-va ganduri mai desvoltate mai pe larg din acest verset Ioan 3;16.Negresit cat am putut patrunde fara sa ma Indepartez de ce este scris In ansamblul Cuvantului.Este In acest verset un cuvant cheie care poate aduce lumina Intelegere asupra faptului ca Dumnezeu Intradevar iubeste toata Lumea?.

        Spuneam odata potrivit cu Intelegerea pe care o am din Cuvantul armonizat ca; Lumea contine Intreaga creiataie. Si aduceam ca dovada versete unde citim de lucrarea mainilor Tale.Psalmul 8;3.Negresit ca In lucrarea mainilor Tale se Incadreaza si omul.Si mai spuneam daca acest cuvant lume ar cuprinde doar omul, atunci Duhul lui Dumnezeu ar fi Indrumat pe Ap, Pavel sa specifice prin cuvintele acestea; Fiinta umana. Dar nicaieri nu am gasit asa ceva. Apoi mai spuneam ca se refera si la fiinta umana dr ca, este un cuvant cheie care trebuie sa Il luam In considereare. Acest cuvant este ;ORiCiNE,Cine sun tacestia oricine sau cine se Incadreaza In acest cuvant? Personal Inteleg ca; Oricine primeste darul credintei. Vedem In Efeseni 2;8.Apoi, Domnul Isus aduce In atentie o foarta de atractie care este dirijata de Dumnezeu sa puna In actiune pe cel ce va fi mantuit.Ioan 6;44.Multora nu le convinea sa auda asa ceva. Dar acesta este Cuvantul lui Dumneezu si Il luam, acceptam ca atare asa cum este dat de Dumnezeu In forma scrisa.

         Iata deci dragostea lui Dumnezeu care si-o arata pentru cei pe care i-a nascut si sunt copii ai Lui.Oricat ne-am stradui noi sa iubim copilul vecinu;ui nu vom putea arata aceasta dragoste In intensitatea pe care o aratam fata de copilul nostru.Nici afectiunea biologica ne se poate materializa la copilul vecinului. Am facut aceasta paralela pentruca Insusi Mantuitorul aducea I atentie asemanari fizice de pe pamant pentru a le face Intelese pe cele spirituale. Intelegem ca relatia, partasiea noasatra este cu Dumnezeu Tatal nostru prin Scumpul nostru Mantuitor,pe fond spiritual.Dar Dumnezeu Îşi arată dragostea faţă de noi Spuneam alta data cine sunt acestia Noi, sau cine se poate Incadra In Noi? Nu stiu cati se vor fi gandit daca ei se Incadreaza? Daca ei se indentifica cum spuneam altadata cu acest nume al Domnului Isus.Fara El nu este partasie cu Dumnezeu pe care cei nascuti din nou Il numesc Tatal lor.

         Apoi, Ap, Pavel aduce la lumina cum aplica Dumnezeu mantuirea si cui o aplica.Cu alte cuvinte,Cine se poate bucura de aceasta  dragoaste. Pe care Dumnezeu o  arată dragoste.  Numai aceia carora Duumnezu si-o arata. Am Intalnit si din acestia care sustineau cu tarie ca; Dumnezeu este dragoste pentru toti. Da El este dragoste dar si-o arata, si-o manifesta numai de aceia  pe care Ii are Invedere sa-i mantuiasca, sa-i aduca la sursa de viata Fiul Sau.Ioan 1;4.Cu alta ocazie am spus a caror oameni este viata In Domnul Isus.Celor mai multi nu le convine sa auda asa ceva. Dar ei nu aprofundeaza Cuvantul sa vada pentru ei Insusi cum se armonizeaza ceia ce citim din Cuvant. faţă de noi prin faptul că, pe cînd eram noi încă păcătoşi, Iata dar ca nu este apsolut nici-o lucare a omului prin faptul ca el este mort spiritual.Dece a Intervenit Dumnezeu  pe cînd eram noi încă păcătoşi, ? Personal Inteleg din ceie ce citesc din Cuvant armonizat ca acesta este un motiv bine determinat de Dumnezeu.

         Ca mort nu te poti apropia de sursa de viata Domnul Isus si nici nu poti intra In contact cu Dumnezeu fara a fi trecut din moarte la viata.Mai Inteleg ca; Dumnezeu nu a lasat nici-o sansa omului carnal sa Isi asigure el singur egzistenta unei vieti vesnice.Deci, Intelegem ca nu poate avea omul carnal, firesc niciun credit ca a venit “la hristos” sau ca l-a primit In inima lui pe” hristos” Am pus In gilimele acest nume ca este un nume fictiv la care cei mai multi considera ca au tangenta cu el. Adevaratul Hristos este Fiul lui Dumnezeu care a platit pretul rascumparari pentru acestia pe care Dumnezeu Ii atrage la Fiul Sau. Insusi Domnul Isus aduce In atentie ca vor veni multi In numele Lui, Dar ca toti acestia sunt hristosi falsi.Asa citim In;Matei 24;5, Apoi, Marcu13;6. Dar si In Luca 21;8.Si vai cati hristosi din acestia falsi se predica prin adunari de falsi proroci.

         Nici unul care a fost nascut din nou, nu poate sa Isi asume un credit pentru mantuirea primita In dar dela Dumnezeu. Cel care ar Indrazni sa spuna ca si el are contributia lui, face dovada ca Dumnezeu nu si-a aratat fata de el dragostea Lui. Tot creditul Ii apartine lui Dumnezeu prin lucrarea Fiului Sau facuta desavarsita. Am Intalnit si din acestia care mi-au spus; Da frate dar trebuie sa facem si noi ceva. Acestia se referea la mantuire.Uite ce Invatatura se da prin Adunari. Si mai rau ce este ca acestia la individual nu citesc, nu sunt interesati sa vada ei Insusi ce lumina poate primi. Ma refer la cei care sustin ca au fost nascuti din nou. Spun sustin, pentruca daca Intradevar ar fi nasuti din nou nu ar Inghiti tot ce li se serveste de unul sau altul fiind ei si scoliti.Indemn pe Fratii si Surorile mele de pretutindeni sa aprofundeza ei singuri Cuvantul pe care Il citesc. Si din nou spun, prin armonizare.Numai In felul acesta vom putea avea bucuria, satisfactia ca; Dumnezeeu ne-a descoperit si noua ceva din Cuvantul Lui sfant la modul personal.

Jphn Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: