luni, 13 mai 2019

Galateni 4; 7. Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; ...............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Galateni 4; 7. Aşa că nu mai eşti rob, ci fiu; şi dacă eşti fiu, eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu.
       Avem un verset Inaintea noastra care nu e pus In armonie cu restul Cuvantului. Si dau mai jos si In engleza sa putem face o comparatie. Iata cum citim In romana si am sa revin la urma cu detalii. moştenitor, prin Dumnezeu.Acum, am sa pun si In ehgleza care personal vad ca este In perfecta armonie cu restul Cuvantului unde citim; through Christ.Tradus este asa;Prin Hristos.Dar In fine, asta e. Spuneam alta data ca omul a vrut sa fie liber chiar din Gradina Edenului. Adica, Adam nu se simtea confortabil sa se Intalneasca cu Dumnezeu In fiecare dimineata. Cu alte cuvinte sa vina la raport as spune. Din cuvintele lui Dumnezeu pe care le citim si care sunt asa; Adame unde esti?Geneza 3;„Unde eşti?“….Inteleg din ceia ce Ii spune Dumnezeu cand Il chiama, as zice; a ordin dupa ce nu a ascultat, a pacatuit.
       Deci, omului nu-i place sa depinda de cineva.Ca rob, nu mai faci ceia ce vrei tu. Faci ce Iti porunceste Stapanul. Fie la modul literal cat si la cel spiritual.Si cu toate asta Ap,Pavel,Ap Petru si alti credinciosi au zis.Pavel sau Petru rob al lui Isus.Hristos.Aşa că nu mai eşti rob,Sigur ca Ap, Pavel face referire la robul literal. Dece spun asa? Pentruca din cuvintele pe care Pavel le spune unor credinciosi care erau Inca robi sa nu se nelinisteasca dar daca ti se ofera prilejiul folosestete………Erau robi asa cum am spus fizic. Dar erau si unii stapani care le oferea libertatea. Aici vrea Pavel sa atinga.Si mai sunt si altii robi ai pacatului.Ca rascumparat al Lui, nu mai esti rob daca Dumnezeu te-a atras la Fiul Sau Ioan 6;44.care te descatusaza de aceasta robie a pacatului.Sau cum citim In alte locuri ai devenit un om liber de supt dominatia celui rau si implicit a pacatului.Dar si Intrun caz si altul, omul nu este liber sa faca ce vrea el.
       Cand un rob la modul literal este legat de stapanul lui care ii porunceste ce sa faca.Acesta va Implini porunca data de stapan fara murmur. Apoi, cum am spus robul care are de stapan pe cel rau nici el nu poate face ce vrea. Va face tot ceia ce stapanul Ii va porunci.Acum am ajuns la rob al lui Hristos;Romani 1;1. Pavel, rob al lui Isus Hristos, Si mai citim cum am spus ceva mai sus ca si alti Apostoli se numeau Robi ai lui Isus Hristos. Iata ca si Iacov 1;1. Iuda 1;1. Si alti. Acestora nu le era rusine sa se numeasca Robi ai Domnului Hristos. Dece? Pentruca ei aveau un nou Stapan acum. Personal Inteleg ca acest nume de rob te oblica sa fi ascultator si sa Implinesti voia stapanului oricare ar fi el. As Indrazni sa spun ca; Apostolii parca cu o mandrie spirituala se numeau ei robi ai lui Isus Hristos.Aceasta afirmatie pe care Pavel o face ca nu mai esti rob se refera la cei eliberati de Dumnezeu prin jerfa Fiului Sau.Iata dece cei rascumparati nu le este rusine de oameni sa spuna ca; Stapanul vieti mele este Domnul Hristos decand m-a mantuit, m-a eliberat desopt robia pacatului.
       Daca vreunuia Ii este rusine sa se cheme rob al Domnului Isus, face dovada ca Inca este rob al celui rau, a pacatului.Nu pot sa I-mi imaginez ca sa Ii fie rusine unui rascumparat al Domnului Hristos dupa ce a fost mantuit si acum este chemat Fiu; ci fiu; Si aici este ceva de gandit anume; Nu te poti chema Fiu daca nu ai fost nascut din nou. Des presez pe acest fenomen divin al nasteri din nou.Sigur ca; Statutul celui rascumparat, nascut din nou s-a schimbat din Rob In Fiu al celui prea Inalt.Apoi, Ap, Pavel aduce In atentie In ce drepturi le numesc intra acesti Fii ai lui Dumnezeu. Ap, Pavel spune aceste cuvinte;Romani 8; 17. Şi, dacă sîntem copii, sîntem şi moştenitori: moştenitori (ai lui) Dumnezeu, şi împreună moştenitori cu Hristos,……..Ce Inteleg ca vrea sa spuna Pavel este; Odata ce suntem nascuti suntem Fii ca si Domnul Isus. Si tot ceia ce Tatal Ii da Fiului Sau ne apartine si noua.eşti şi moştenitor, prin Dumnezeu. As Indrazni sa schimb acest cuvant din romana  prin cu (al lui) Dumnezeu prin Fiul Sau.
       Personal mi se pare ca este mai pe Inteles sa nu spun ca e mai corect In ansamblul versetului si cum citim In;Romani 8; 17. Ce vrea sa spuna Ap, Pavel mostenitori Impreuna cu Hristos? Ca adica, Tot ceia ce apartine Tatalui sunt ale Fiului. Si Iata dece si cei rascumparati devin mostenitori Impreuna cu Fiul Sau.Romani 8;32. El , care n-a cruţat nici chiar pe Fiul Său, ci L-a dat pentru noi toţi, cum nu ne va da fără plată, împreună cu El, toate lucrurile? Pentru cine la dat Dumnezeu pe Fiul Sau? Ap, Pavel este destul de clar prin dscoperirea Duhului Sfant.El spune;pentru noi toţi, Cine sunt acestia toti? Frati ai Domnului Hristos. Am spus cu alta ocazie ca; Lui nu i-a fost rusine sa-i numeasca Frati ai Lui. Pe cine sa-i numeasca? Pe cei pe care Tataal Ii atragea la Fiul. Ioan 6;44.Deseori am dat si continui sa dau acest loc unde putem vedea ca; Mantuirea este dirijata de Dumnezeu Tatal catre Fiul Sau.
       Nu se vine cum spun cei mai multi; Am venit la Hristos, sau, m-am Intors la Dumnezeu. Lucrarea este o armonie Intre Dumnezeu Tatl si Fiul Sau.Ce vreau sa scot In evidenta este; Nici unul dintre cei care Intradevar au fost nascuti din nou nu pot ridica aceasta pretentie ca ei au venit la Hristos.Asa dar, as Indrazni sa spun ca merita sa fim bucurosi pentru faptul ca nu mai suntem Robi ci Fii.Si o stare si ala fie ca esti Rob al Domnului Hristos sau Copil al lui Dumnezeu Frate cu Domnul Isus necesita o ascultare desavarsita. Sa ne Intrebam noi care pretindem ca suntem copii ai Lui Dumnezeu, cata ascultare, supunere, dam noi Celui ce s-a Indurat de noi.Cate-va ganduri pe care doresc din nou sa le Impartasesc cu Fratiii si Surorile mele sinceri de pretutindeni care iubesc Cuvantul Sfant al lui Dumnezeu Intradevar. Pentru prima data as mentiona faptul ca; Fiecare Frate si Sora are tot dreptul, toata libertatea de a fi de acord cu ceia ce scriu sau nu.
John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: