vineri, 31 mai 2019

Fapte 3;19. Pocăiţi-vă dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, .............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 3;19. Pocăiţi-vă dar, şi întoarceţi-vă la Dumnezeu, pentru ca să vi se şteargă păcatele, ca să vină dela Domnul vremile de înviorare, 20. şi să trimeată pe Cel ce a fost rînduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos,

       Indemnul acesta Il da Apostolul unora care se strangeau la un loc dar care Inteleg ca erau si Evrei si dintre Neamuri.Si erau Intre ei divirgente care pe unii Ii derutau si erau confuzi In privinta mantuiri. Evreii veneau cu trecutul lor Iudaic cu taierea In prejur si alte obiceiuri pe care Neamurile nu le cunosteau.Acei evrei care se deslipeau cu greu de: Datinile evreiesti le numeste Ap, Pavel. Iata ce Ii spune lui Tit; Tit 1;14. şi să nu se ţină de basme evreeşti, şi de porunci date de oameni, cari se întorc dela adevăr. Cine era pentru ei Adevarul? Nu cunosteau ei In amanuntit ce implica sa fi mantuit.Dar nici cum Dumnezeu aplica mantuirea la sufletul unuia pe care Il are In vedere sa-l mantuiasca. Si Apostolul este obligat de Duhul sfant sa faca aceasta precizare,anume; Pocăiţi-vă dar, Iata deci, ca erau printre ei ne pocaiti. Cum si azi sunt printre cei ce se strang la un loc nepocaiti. Indraznesc sa spun din ceia ce cunosc acum si pe parcursul vieti ca am vazut multi, daca nu chiar cei mai multi din cei ce se strang ca nu faceau dovada ca sunt pocaiti.

       Daca Intrebi pe unul sau pe altul ce Inseamna sa fi pocait,am dubiu ca acestia pot da un raspuns potrivit cu ceia ce ne Invata Cuvantul lui Dumnezeu.Nu stim daca Inainte de a le spune aceste cuvinte; Pocăiţi-vă dar, Apostolul le va fi explicat ce Inseamna sa te pocaiesti.Si totusi ei veneau, ascultau, si plecau acasa tot ne pocaiti Pocainta nu se face In Adunare. Aici poti auzi cate ceva din Cuvant, ca acasa In singuratate sa vi Inaintea lui Dumnezeu si sa ceri iertare pentru o viata traita in eascultare de El. Si azi sunt cu gramada din acestia care nu stiu ce este pocainta si gravitatea pacatului.. Unde ai fost Intreaba cineva: La Adunare sau Biserica.Sau am mai uzit; La Casa Domnului.Dar nu au nimic comun cu pocainta. Sa nu fiu Inteles gresit. Deseori am spus ca nu sunt un critic. Dar In lumina Cuvantului sfant a te pocai Inseamna schimbarea vieti. Pe care nu o poate face decat Dumnezeu care da acest dar al pocaintei.Pocainta,cu alte cuvinte; Iti pare rau de felul de viata trait si acum In urma pocaintei apare In viata acest fenomen divin al nasteri din nou. Nastere care aduce cu ea o noua structura sufleteasca. Cu alta ocazie am spus ce aduce nou acesta nastre divina.

       Apostolul In epistola catre Evrei pune Pocainta pe primul loc dupa darul credintei,ca un Inceput.Evrei 6;1. De aceea, să lăsăm adevărurile începătoare ale lui Hristos, şi să mergem spre cele desăvîrşite, fără să mai punem din nou temelia pocăinţei de faptele moarte, şi a credinţei în Dumnezeu,Sigur ca, nu poate unul sa se pocaiasca daca nu mai Intai a fost adus la viata din moartea spirituala. Spuneam alta data ca; Omul trebuie sa fie Inviat din starea lui de moarte spirituala si abia atunci el Isi va vedea pacatele si se va Pocai. Dar nu Inainte de a primi un duh de pocainta……..Pavel le spune unora care se strangeau Impreuna si care la fel ca In Fapte nu erau pocaiti. Ce azi toti care se numesc crestini si-au facut acest control daca au avut vre-o data un duh dat pentru a se pocai?Aceste cuvinte sunt adresate Israelitilor care aveau o reltie cu Dumnezeu la nivel pamantesc si acum ajunsesera sa stie de aceasta cale noua adusa de Domnul Isus pe care parintii lor l-au respins.Prin pocainta ei treceau pe un alt taram duhovnicesc.

       Daca aplicam aceste cuvinte, si Intreg versetul la cei din dispensatiunea Harului trebuie sa aplicam si faptul ca; Omul oricare ar fi el este mort spiritual, despartit de Dumnezeu.întoarceţi-vă la Dumnezeu,Am spus des ca; Israelitii deseori se departau de Dumnezeul cel viu care i-a scos cu brat puternic din robia egipteana. Si iata ca acum, sunt Indemnati de Apostol sa se Pocaiasca, si sa se Intoarca la Dumnezeu.Literal, fireste, se aplica acest Indemn celor care avea o relatie pamanteasca. Iata ce spune Prorocul Ieremia despre Intoarcerea la Dumnezeu.Ieremia 31;18….. întoarce-mă Tu, şi mă voi întoarce, căci Tu eşti Domnul, Dumnezeul meu! Era constient ca nu se poate Intoarce singur. Cu mult mai mult nu se aplica celor care sunt morti spirituali. Dumnezeu trebuie sa intervina.Acestia sunt Indemnati pentruca faceau parte din Evrei In Adunarea In care ei se strangeau.

       Si In versetul 20 citim; şi să trimeată pe Cel ce a fost rînduit mai dinainte pentru voi: pe Isus Hristos, Aici In acest verset poate sa se creieze o confuzie pentru unii care sustin ca Domnul Isus va veni din nou pe Pamant. El a venit la vremea aceia si a adus Mantuirea savarsita la cruce odata pentru totdeauna si pentru cei pe care Tatal Ii da Fiului.Ioan 6;37. Tot ce-Mi dă Tatăl, va ajunge la Mine; şi pe cel ce vine la Mine, nu-l voi izgoni afară: Acum, personal Inteleg ca Domnul Isus a fost randuit pentru cei pe care Dumnezeu Ii avea In vedere sa-i mantuiasca din vesnicie prin aceasta jerfa a Fiului Sau. să trimeată pe Cel ce a fost rînduit. Asa cum am spus, a fost randuit pentru cei pe care avea sa-i scoata desupt dominatie celui rau.Matuitorul a fost trimis odata pe pamant si a fost respins atunci si nici astazi oamenii nu au o alta atitudine fata de El.Acum, Tatal Il va trimite din nou dar nu pe Pamant ci pe norii cerului ca sa se Intalneasca cu cei pe care i-a rascumparat.Si sa-i duca In Casa Tatalui.

       Pentru cine Il va trimite Dumnezeu pe Domnul Isus iarasi?Apostolul specifica pentru voi: pe Isus Hristos, Cine sunt acestia Voi? Sau cine se Incadreaza In Voi? Cuvantul este destul de clar In privinta aceasta.Am spus mai sus sa ia pe cei rascumparati.Cei ce citesc Cuvantul cu interes si cu atentie si negresit sinceri cu ei Insusi vor sti cine sunt acestia pentru care Domnul Isus va fi trimis de Tatal.Cuvantul ne arata ca;Acestia voi se mai numesc si Mireasa Mirelui iubit. Matuitorul nu va veni pentru gramada, adunatura, care se numesc ei crestini, dar a caror viata nu l-a cinstit aici pe Pamant.Sunt multi care sunt confuzi In privinta veniri Domnului Isus a doua oara.Nu vreau sa aduc In atentie anumite teori pe care unii fie ei si teologi le sustin Inaintea Fratilor. Oricum, Personal Inteleg ca cei nascuti din nou nu sunt derutati  cu ce aud prin Biserici dela unul sau altul. Ei stiu ca au Cuvantul sfant si ca, Dumnezeu le-a dat si Duhul Sfant care Ii calauzeste In citirea Cuvantului. Si mai mult Acest Duh al lui Dumnezeu le si descopere Adevarul.

      Nu este necesar sa- spui unia care este Copil al lui Dumnezeu printr-o nastere autentica ca Mantuitorul nu va veni pe pamant.Spuneam ca va veni pe nori cerului. Si ca sa nu creiez confuzie In mintea unora am sa pun cate-va locuri unde citim asa ca va veni pe nori cerului.;Matei 24;30,Matei 26;64 si Marcu 14;62. Apoi, un loc si mai concludent fara de a creia o confuzie este acesta pe care Ap, Pavel Il aduce In atentie;1 Tesaloniceni 4;17. Apoi, noi cei vii, cari vom fi rămas, vom fi răpiţi toţi împreună cu ei, în nori, ca să întîmpinăm pe Domnul în văzduh; şi astfel vom fi totdeauna cu Domnul. Deci , nu este niciun dubiu ca Mantuitorul nu va mai veni pe Pamantul acesta plin de silnicia pacatului.Spuneam alta data de desfintarea de Dumnezeu a legi fizice a gravitati asupra celor rascumparati. Dece? Tocmai ca pamantul sa nu poata sa-i mai tie ca nu mai apartin Pamantului. Cate-va ganduri care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Suroarile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: