joi, 9 mai 2019

Psalmul 24;1. Al Domnului este pămîntul cu tot ce este pe el,...........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 24;1. Al Domnului este pămîntul cu tot ce este pe el,lumea şi cei ce o locuiesc!

       Am adus de cate-va ori In atentie ca; In acest cuvant Lume, nu este Inclus doar omul. Asa cum se Intelege de cei mai multi care citesc Cuvantul.Si am dat locuri din Cuvant unde ne arata acest adevar.Lumea este creiatia In totalitatea ei inclusiv omul.Nu putem separa spunand ca; Atunci cand citim de Lume este In exclusivitate omul.Iata un loc ca multe altele care ne arata ca; Lumea are o Intelegere  mai larga;Psalmul 89;11.Ale Tale sînt cerurile şi pămîntul.Tu ai  întemeiat lumea şi tot ce cuprinde ea.Putem Intelege mai bine daca ne uitam In ce contest este pus acest cuvant Lume.1 Samuel 2;Căci ai Domnului sînt stîlpii pămîntului, Şi pe ei a aşezat El lumea. Si asa cum am spus sunt multe alte locuri unde citim de Lume. Dar am sa aduc un loc din Noul Testament unde personal Inteleg ca este mare confuzie In a Intelege acest cuvant Lumea.

       Iata cum citim In acest verset familiar celor mai multi dintre noi.Ioan 3;16. Fiindcă atît de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentruca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa vecinică. Personal Inteleg ce am spus mai sus adica;Cuvantul de Lume cuprinde creiatia si omul.Iata cum citim In Geneza 1;28…... „Creşteţi, înmulţiţi-vă, umpleţi pămîntul,.....Avem un alt Psalm care ne arata ca; Lumea este tot ceia ce a creiat Dumnezeu nu numai omul cum se Intelege de cei mai multi din Ioan 3;16.Asa citim In Psalmul 89;11. Ale Tale sînt cerurile şi pămîntul,Tu ai (întemeiat lumea) şi tot (ce cuprinde ea). Spuneam alta data daca ar fi avut In vedere Dumnezeu In acest cuvant Lume numai omul ar fi spus asa; Fiinta umana.

       Am sa aduc un loc din Cuvant unde Domnul Isus spune la plecarea din Gradina Getsimani sa mergem;Ioan 14;30. Nu voi mai vorbi mult cu voi; căci vine stăpînitorul (lumii acesteia). El n-are nimic în Mine; Nu stia la vremea aceia ca Dumnezeu i-a dat lui Satan lumea. Avea sa descopere Domnul Isus acest adevar ceva mai tarziu dupa venirea Lui,ca Lumea apartine celui rau.De multe ori m-am Intrebat ce aranjament sa-l numesc asa afacut Dumnezeu cu Lucifer cand l-a aruncat pe pamant.Sigu, ca nu vom putea Intelege nici-o data acest aspect.Cert este ca Intradevar Lumea zace In cel rau.1 Ioan 5;19. Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău. Parca ar vrea sa spuna Apostolul Ioan;Ce ne pasa noua celor ce suntem nascuti din nou adica,  din Dumnezeu?

       Noi suntem ascunsi cu Hristos( cu Mantuitorul nostru In Dumnezeu)... Coloseni 3;3. Căci voi aţi murit, şi viaţa voastră este ascunsă cu Hristos în Dumnezeu.Asa dar, Indraznesc sa spun ca; Stapanitorul acestei lumi nu are nimic cu noi si nici noi ca Copii ai lui Dumnezeu cu el. Noi suntem preocupati cum sa traim spre slava lui Dumnezeu prin Domnul Isus.Cum sa fim o marturie Intr-o lume care apartine celui rau.cu tot ce este pe el.Cu toate ca stapanitorul acestei lumi are Lumea In care el Isi desfasoara activitatea lui, Stapanul de drept si de fapt este Creiatorul tuturor lucrurilor Dumnezeu.Lui satan Dumnezeu i-a Ingaduit sa stapaneasca In lume dar cu restrictie, cu limitarea impusa de Dumnezeu. Avem In Cuvant cazul lui Iov care este destul de semnificativ.Iov 1;12. Domnul a zis Satanei: „Iată, îţi dau pe mînă tot ce are, numai asupra lui să nu întinzi mîna.“ Şi Satana a plecat dinaintea Domnului.

       Personal gandesc ca; In acelasi fel procedeaza Dumnezeul nostru cu cei rascumparati ai lui, cu Copii Lui. Adica, Il pune pe satan In pozitia de a fi nemultumit de aceasta restrictie de a se atinge de ai Lui.Iata dece noi ai Domnului Isus suntem protectati de bratul lui Dumnezeu a tot puternic. Avea sa-i ceara Mantuitorul Tatalui Sau Inainte de a pleca de pe pamant.Iata cum citim In rugaciunea Mantuitorului adresata lui Dumnezeu cu privire la Copiii Lui.Ioan 17; 15. Nu Te rog să-i iei din lume, ci să-i păzeşti de cel rău. Si as spune ca; Satan pleaca din naintea lui Dumnezeu rusinat, nemultumit ca nu poate sa faca niciun rau unui Copil al Lui.Si cu mult mai mult decat Iov, noi avem In Mantuitorul nostru un Mijlocitor la tronul Harului lui Dumnezeu. şi cei ce o locuiesc!Printre cei ce o locuiesc se gasesc si Copiii lui Dumnezeu.

       Printre cei ce locuiesc In Lume se gasesc si cei care sunt randuiti sa capete viata vesnica de Dumnezeu sa capete mantuirea. Fapte 13;......Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut. Iata deci, ca satan nu poate sa frustreze planul de mantuire In Domnul Isus asupra celor care sunt In planul Lui, dar care traiesc Intr-o lume care este dirijata de cel rau.Cate-va ganduri unde putem vedea din nou ca; Copiii Lui Dumnezeu nu pot fi afetati de aceasta dominate a celui rau In lume.Doresc sincer ca cei ce sunt nascuti din nou sa realizeze ei Insusi acest adevar ca sunt protejati.Din nou doresc sa Impartasesc aceste cate-va ganduri cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Os Angeles California!

Niciun comentariu: