duminică, 5 mai 2019

Romani 8;11. Şi DACA Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi ...........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 8;11. Şi DACA Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Isus din morţi, va învia şi trupurile voastre muritoare, din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.

        Iata un loc care risipeste, Inlatura, orice dubiu sau confuzie din mintea si Inima celui rascumparat.Cu toate ca sunt unii neaveniti care sustin lucruri pe care Cuvantul armonizat le detesta.Cu toate ca avem In Cuvant nenumarate locuri unde putem vedea garantia data de Domnul Isus celor rascumparati ai lui ca vor fi cu El. Intrebarea care ar trebui sa si-o puna fiecare In parte este aceasta; Sunt eu un rascumparat al Domnului Hristos ca sa ma pot bucura de aceste fagaduinte? Sau, sunt eu nascut din nou ca Duhul lui Dumnezeu sa locuiasca In mine? Şi dacă Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi locuieşte în voi,Ap, Pavel foloseste acest DACA ca mijloc de cercetare.Negresit pentru cei care sunt sinceri cu ei Insusi . Asta sa vada ei personal unde se afla. Daca sunt nascuti din nou sau numai religiosi. Adunarile sunt pline de religiosi.

       Il avem acest cuvant DACA In acest verset si In alte locuri din Cuvant. Sigur ca, dupa timpul petrecut In mormant Scumpul nostru Mantuitor a fost adus la viata, la Inviat din mortii Dumnezeu Tatal Lui.Acest Duh al lui Dumnezeu a primit as zice porunca sa mearga In mormant si sa Il aduca la viata pe Fiul Sau. Nu avea cum mormantul sa tina pe cel care era Domnul vieti In mormnt. Ioan 1;4.Moartea nu avea putere asupra Fiului lui Dumnezeu. Dar trebuia ca sa se Implineasca ceia ce citim In;Fapte 2;27. căci nu-mi vei lăsa sufletul în Locuinţa morţilor, şi nu vei îngădui ca Sfîntul Tău să vadă putrezirea. Si Psalmitul vedea prin negura vremi evenimentul acesta care urma sa se Intample. Psalmul 168;26-27. Dumnezeu a gasit cu cale sa-i faca cunoscut anticipat Psalmistului acest unic eveniment. Acest eveniment cuprins In Cuvant ca o prorocie care avea sa se Implineasca.

       Unii ar putea sa se Intrebe;  Cum pot fi siguri ca Duhul lui Dumnezeu locuieste In ei. Personal Inteleg ca; Viata pe care o traiesti de cand ai sesizat ca nu mai traiesti ca In trecut,este evidenta ca Dumnezeu te-a nascut din nou. Aceasta noua viata este o alta viata de cum o traiai Inainte. Apoi, Duhul  Lui Dumnezeu sensibilizeaza pe cel nascut din nou,cand ceva este gresit, cand o ispita, tentatie, apare pe cale.Si atunci intervine si Harul lui Dumnezeu care Iti da putere sa rezisti tentatiei Firi vechi care este aliata a acestor ispite. Dece spun Harul lui Dumnezeu? Pentruca Harul are deaface cu protectia Copilul lui Dumnezeu.Iata ce ma determina sa sustin acest adevar;Romani 5;20…………... dar unde s-a înmulţit păcatul, acolo harul s-a înmulţit şi mai mult; Cu alta ocazie cand am scris cate-va ganduri din acest verset despre Har, ca Dumnezeu, nu a lasat pe Copiii Lui vulnerabili In fata pacatului.Sunt unii care iau acest cuvant HAR cu usuratate. Am auzit espresie ca aceasta; Mult, har frate.

        Personal In decursul vieti mele am vazut asa zisii crestini care au fost terfeliti de pacat In toate felurile.Acestia nu erau nascuti din nou. Dece spun asta? Pentruca Harul In viata lor nu s-a vazut lucrand cu puterea ocrotitoare pe care Dumnezeu i-a dat-o sa o exercite asupra unui Copil al Lui.Continua versetul aratand cine la Inviat pe Domnul Isus din morti;Duhul Celui ce a înviat pe Isus dintre cei morţi Acelasi Duh care l-a adus la viata pe Fiul lui Dumnezeu, pe Scumpul nostru Mantuitor, va face aceiasi lucare de a ne aduce si pe noi la viata.Este o garantie de ne tagaduit pe care Cuvantul o aduce Inaintea celor care au Duhul lui Dumnezeu, adica, o viata noua.va învia şi trupurile voastre muritoare, Sigur ca la un moment dat In timp oricare dintre noi vom muri. Sau, sa folosesc un alt termen al Scripturi,vom adormi.Aceste doua cuvinte sunt sinonime.Si trupurile ne vor fi puse In mormant asa cum a fost pus si al Domnului Hristos.

       Dar cuvantul ne arat si clipa Invieri a cestor trupuri transformate In trupuri de slava ca al Domnului Isus.1 Tesaloniceni 4;16. Căci însuş Domnul, cu un strigăt, cu glasul unui arhanghel şi cu trîmbiţa lui Dumnezeu, Se va pogorî din cer, şi întîi vor învia cei morţi în Hristos. Cum va fi cu putinta? Tot aici citim ca nu ne lasa confuzi Cuvantul lui Dumnezeu;din pricina Duhului Său, care locuieşte în voi.Atunci cand Domnul Isus va apare pe norii creului cum citim In Tesaloniceni vom fi atrasi ca vom avea trupuri de slava ca al Lui.Cu alta ocazie am spus ca; Fenomenul acesta fizic de atractie a pamantului va Inceta sa aibe influenta asupra celor rascumparati. Cum dupa Inviere Mantuitorul a fost liber de a se desprinde de pamant si sa mearga In Casa Tatalui.1 Ioan 3;2. Prea iubiţilor, acum sîntem copii ai lui Dumnezeu. Şi ce vom fi, nu s-a arătat încă. Dar ştim că atunci cînd Se va arăta El, vom fi ca El; pentrucă Îl vom vedea aşa cum este. Un verset care spulbera orice dubiu care ar putea sa apara printre cei rascumparati ai Lui. Vom fi ca El.Dece vom fi ca El? Pentruca Il vom vedea asa cum este In realitate.

       Lucru ce nu a fost posibil In trupul pe care Il aveam Inainte de Inviere. Nu puteam sa-L vedem In slava stralucitoare cu acesti ochii.Iata ce-i spune Dumnezeu lui Moise;Exod 33;20. Domnul a zis: „Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!“Tot In aceasta situatie am fi si noi In relatia noastra cu Scumpul nostru Mantuitor. Dar pentruca El ne-a Incredintat pentruca Eu traiesc si voi veti trai. Nu este nici-o abatere dela felul lui Dumnezeu de a proceda cu omul. Numai ca noi stim ca vom avea trupuri de slava ca ale Domnului Isus.locuieşte în voi,Sa nu se astepte nici unul care se numeste crestin ca sa aibe parte de o astfel de Inviere ca a Domnului Isus daca Duhul lui Dumnezeu  nu locuieste In el.Cu alte cuvinte, Apostolul vrea sa spuna; Daca nu ati fost nascuti din nou nici Duhul lui Dumnezeu nu locuieste In voi. Am spus ca;Pavel In nenumarate randuri foloseste acest cuvant DACA. Pentru cei nascuti din nou este o garantie ca vor fi Inviati si ei asa cum a fost Mantuitorul lor. Si In ultima instanta vor fi ca El vesnic.Din nou cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul sfant Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: