marți, 28 mai 2019

Plangerile lui Ieremia 3; 25. Domnul este bun .................

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Plangerile lui Ieremia 3; 25. Domnul este bun cu cine nădăjduieşte în El, cu sufletul care-L caută.

       Avem un califivativ pe care Prorocul Ieremia Il aduce Inaintea noastra. Si am sa spun ceva mai jos dce Inaintea noastra si nu Inaintea tuturor, sau a Intregi lumi. Cei mai multi sustin ca; Dumnezeu este bun cu toati oamenii. Personal Inteleg din Cuvant ca; Dealungul istoriei umane si mai tarziu si a celei crestine, care se compune din cei ce se numesc ei crestini.Au fost multi, daca nu chiar cei mai multi, care au luat in desert numele lui Dumnezeu.Si cand ma refer la; Inaintea noastra, ma refer le cei care sunt nascuti din nou. Cu alte cuvinte,Inaintea celor care sunt ai lui tascumparati. Poate cineva va zice; Nu vedeti ca Prorocul vorbeste In vechime? Asa este dar deaceia este Proroc ca Dumnezeu i-a dat, I-a pus cuvinte In gura ca ceva anticipat a ceia ce avea sa aduca Domnul Isus la cruce. O noua era, era crestina.

       Ce a mai adus Scumpul nostru Mantuitor? Ne-a adus Impacarea cu Dumnezeu Tatal. Iata deci, dece Prorocul Ieremia spune aceste cuvinte;Domnul este bun Ieremia Il descrie doar pe Dumnezeu In mod simplu si direct la adrsa Lui ca Dumnezeu al Cerului si al Pamantului. Nu spune Ieremia ca;Domnul este bun cu toti oameniii.Personal Inteleg ca nu i-iar fi fost greu sa faca aceasta remarca ca este bun cu toti oameniii. Dar ca Proroc, nu spunea decat ceia ce Dumnezeu Ii dadea sa spuna. Acum, fie ca este vorba de vechiul Testament fie ca este vorba asa cum am spus cu cei rascumpartai ai Lui din Noul Testament.Si uite ca Ieremia nu scapa din vedere sa spuna cu cine este Dumnezeu bun. cu cine nădăjduieşte în El, Si aici se naste o Intrebare anume;Cine sunt cei care pot nadajdui In El?

       Avem o explicatie si In privinta aceasta.Adica, de ce fel de nadejde este vorba? Pentruca avem In Cuvant o nadejde care nu Insala. Cu alte cuvinte, pot fi si alte nadejdi, sau cel putin una care Insala.Iata cum citim de nadejdea care nu Insala si care se Incadreaza In ceia ce citim In acest verset.Dece nu Insala aceasta nadejde pe care o avem In acest verset?Pentruca  vine dela Dumnezeu.Romani 5; 5. Însă nădejdea aceasta nu înşală, pentrucă dragostea lui Dumnezeu a fost turnată în inimile noastre prin Duhul Sfînt, care ne-a fost dat.Asa cum am spus pot fi nadejdi care ca pot Insela. Fiecare din noi poate am expiermentat cate o astfel de Inselatorie In nadejdea noastra de naturaa fireasca. Cu ceva atimp In urma am spus cate-va ganduri despre Duhul Sfant. Si un gand pe care l-am adus Inainte era acesta; In vechime, la Israeliti Duhul Sfant venea si pleca dela Proroci.
       
       Sunt suficiente locuri care ne arata acest lucru. Asa dar, Duhul nu era dat ca sa ramana In cel care Il primea. Domnul Isus am spus cu alte ocazii ca; Le-a spus Ucenicilor care se Intristase pentruca le-a zis ca se duce la Tatal, dar ca, nu are sa-i lase orfani, ai nimanui. Ioan 15; 26. Cînd va veni Mîngîietorul, pe care-L voi trimete dela Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede dela Tatăl, El va mărturisi despre Mine.Si ca acest Duh al Adevarului sau sfant va ramane cu voi In voi. Ioan 14;17. şi anume, Duhul adevărului, pe care lumea nu-l poate primi, pentrucă nu-L vede şi nu-L cunoaşte; dar voi Îl cunoaşteţi, căci rămîne cu (voi, şi va fi în voi). Iata deci, Ca Duhul Adevarului pe care Mantuitorul l-a trimis este trimis ca sa ramana nu ca In Vechiul Testament.Deaceia Prorocul Ieremia anticipat spunea de; cine nădăjduieşte în El, La cine se refera cand spune;în El,?

       Personal Inteleg asa cum am spus anticiparea veniri Domnului Isus.Dece spun asta? Pentruca nimeni nu poate avea intrare la Dumnezeu fara introducerea Fiului Sau.Matei 11;27;.........şi nimeni nu cunoaşte deplin pe Fiul, afară de Tatăl; tot astfel nimeni nu cunoaşte deplin pe Tatăl, afară de Fiul, şi acela (căruia vrea Fiul să i-L descopere).Apoi, aceste cuvinte In armonie cu alte locuri vom vedea ca Omul nu poate sa-L caute pe Dumnezeu. Deseori aduc In atentie ca; Omul este mort spiritual oricare ar fi el. Ce Inseamna sa fi mort spiritul? Sa fi despartit de a avea o comuniune cu Dumnezeu. Apoi, am sa aduc un loc care ne arata ca; Chiar daca unul sau altul ar”vrea” sa-l caute, la apsurd vorbind, In firea aceasta pamanteasca, nu Il va cauta. Dece?Pentruca  ce citim In privinta aceasta; Romani3;11. Nu este nici unul care să aibă pricepere. Nu este nici unul care să (caute cu (tot dinadinsul)pe Dumnezeu.In engleza este fara tot dinadinsul. that seeketh after God.

       Ieremia face o asemanare as zice;Daca ar fi vreunul care sa-L caute cu Sufletul.Sigur ca dealungul vremi au foast unii care l-au cautat Intrun fel pe Dumnezeu dar In termenii lor.Personal raman la cuvintele Domnului Isus din;.Matei 11;27.Mai sunt locuri In Cuvant unde putem citi ca; Dumnezeu este bun.Iata numai doua pe care le pun ca referinta;1 Cronici 16;34.si un altul se gaseste In;Psalmul 25;8. Si mai pot fi si altele.Cate-va gandui desprinse cu privire la cei ce nadajduiesc In Domnul din acest verset din Plangeri.Ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri de pretutindeni si care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: