joi, 2 mai 2019

Job 33; 4. Duhul lui Dumnezeu m-a făcut,.............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Job 33; 4. Duhul lui Dumnezeu m-a făcut, şi suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă.

       Iov vede diferit de cum vede Psalmistul. Iata cum spune Psalmistul despre cum a fost facut, Intocmit el;Psalmul 119;73. Mîinile Tale m-au făcut, şi m-au întocmit; Am scris recent cate-va ganduri din acest Psalm.In contrast cu Psalmistul, Job spune altfel.Duhul lui Dumnezeu m-a făcut, Sa fie o nepotrivire? Nu pot sa accept asa ceva. Dece? Pentruca nimic nu este scris In Scriptura fara sa fie supt carmuirea Duhului Sfant.Sau,sa fi fost scris la voia Intamplari,Poate fi totusi o gresala sau alta de traducere, sau chiar de tiparit. Dar asta se poate remedia consultand si alte traduceri.cu toate ca am mai Intalnit si din acestia care se uitau dupa nepotriviri.Si Incercau sa aduca un loc sau altul spre a demonstra ca ei stiu despre ce vorbesc.Sunt multe locuri In Cuvant care sunt extrem de grele de a fi Intelese fara o maturitate spirituala.Si negresit lumina de sus.

       Mi-a venit In minte acum cuvintele Domnului Isus dupa Inviere care precizeaza ca;Luca 24;39. Uitaţi-vă la mînile şi picioarele Mele, Eu sînt; pipăiţi-Mă şi vedeţi: un duh n-are nici carne, nici oase, cum vedeţi că am Eu.“ Si mai spune Domnul Isus la fantana lui Iacov cand a stat de vorba cu Femeia Samariteanca ca;Ioan 4;24. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh şi în adevăr.“ Din nou, cum sa Intelegem aceste ”nepotriviri” cum le numesc unii? Plecand dela recunoasterea ca; Scriptura este Insuflata de Duhul lui Dumnezeu, nu avem o alta alternativa decat sa apelam la Credinta data De Dumnezeu care este darul Lui.Efeseni 2;8.Aceasta credinta ne scoate din Indoielile care ne poate cuprinde.Credinta ne arata ca; Dumnezeu ia diferite forme. Si chiar avem scris cate ceva din aceste forme.Dar ca si duhurile sunt diferite. Este Duhul lui Dumnezeu de care vorbeste Iov si duhul omului,apoi, si duhurile rele.Iata numai cateva locuri unde putem vedea diferite forme pe care Dumnezeu le ia.

       In Geneza vedem acest adevar;Geneza 12; 7. Domnul S-a arătat lui Avram, şi i-a zis: …..Un alt loc unde ne vorbeste de Fata lui Dumnezeu; Exod 33;20. Domnul a zis: „Faţa nu vei putea să Mi-o vezi, căci nu poate omul să Mă vadă şi să trăiască!“Sunt multe aratari ale Domnului si supt multe feluri. Iov spune ca este facut de;Duhul lui Dumnezeu m-a făcut, Arata o implicare la facerea omului. Vom opserva la nasterea din nou, cand Dumnezeu pune Duhul Lui In cel nascut din nou care a fost luat dela cadrea lui Adam. Citim ca Dumnezeu care lua hotararea a zis;Geneza 1;26. Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;.....Aceste cuvinte, ne arata clar Implicarea treimi. Dumnezeu Tatal ,Domnul Isus Fiul si Duhul Sfant.Iata dece Inteleg ca Iov este bine intentionat cand spune ca; Duhul lui Dumnezeu m-a făcut, Cand Domnul Isus vorbeste ca duhul nu are nici carne nici oase Face referire la duhurile care misuna in lumea aceasta. Duhuri de care am amintit mai sus.

       Si asi Indrazni sa spun de Duhul Omului:Daca separi duhul omului de ceia ce este trup, negresit ca nu va avea nici carne nici oase asa cum spune Domnul Isus.Cand Domnul Isus vorbeste cu Femeia Samariteanca la putul lui Iacov si spune ca;Ioan 4;24. Dumnezeu este Duh; şi cine se închină Lui, trebuie să I se închine în duh şi în adevăr. Este evident ca face referire la Duhul lui Dumnezeu. Duh pe care Dumnezeu Il foloseste oriunde doreste si supt orice forma vrea.Personal Inteleg ca este separare Intre Duhul lui Dumnezeu si duhul omului. Si In ultima instanta de duhurile de care am spu ca misuna In Lume.şi suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă. Si In privinta aceasta Iov spune adevarul despre viata. Iata cum citim In;Geneza 2;7. Domnul Dumnezeu a făcut pe om din ţărîna pămîntului, (i-a suflat In nari duh de viata),  şi omul s-a făcut astfel un suflet viu. Face referire la duhul omului.

     Iata cum vad armonizarea In ceia ce spune Iov si In ceia ce spune Domnul Isus. Dar Psalmistul aduce In atentie In alt psalm Mainile lui Dumnezeu. Asa citim In;Psalmul 119;73. Mîinile Tale m-au făcut,Asa cum am spus mai sus Dumnezeu Tatal apoi Fiul si Duhul lui Dumnezeu au conlucrat Impreuna la modelarea (creiarea) omului,pentru a fi o fiinta care sa aiba semnalmente, ca Dumnezeu, ca Fiul si ca Duhul lui Dumnezeu. Spun aceasta bazat pe ceia ce citim In Cuvant In versetul din Geneza; 1;26 … „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră;.....Nu este niciun dubiu cu mult mai mult vre-o speculatie In cele ce am adus In atentie. Toate au acoperire cu texte din Cuvant. Numai ca; Putini sunt cei care au credinta ca dar; Efeseni 2;8.sa poata sa patrunda adanc In Cuvantul lui Dumnezeu. Si daca totusi cineva va spune ca;Mentiunea pe care o fac anume; Putini sunt cei care au credinta ca dar. Iata dece sustin ca sunt putini acestia. Bazat tot pe Cuvantul lui Dumnezeu.

       Din nou fac referire la Insusi cuvintele Mantuitorului care le spue unora care Il ascultau;Matei 7; 14. Dar strîmtă este poarta, îngustă este calea care duce la viaţă, şi puţini sînt ceice o află.Cu alte cuvinte, sunt putini acestia.Spuneam cu alta ocazie ca; Strangerile la olalta cuprind In componenta lor gramada. Ceia ce ma face sa asociez cu ce spune Domnul Isus de calea larga. Cei mai multi considera ca; Daca vin cu gramada la strangerea celor rascumparati sunt si ei credinciosi. suflarea Celui Atotputernic îmi dă viaţă. Daca schimbam putin cursul gandiri dela ce spune Iov la modul literal fizic, la cel spiritual care se aplica noua cei nascuti din nou despre; Intelegerea unei vieti vesnice care vine din Cel ce detine viata.Din Domnul Isus. spuneam alta data ca Mantuitorul este sursa de viata vesnica. Iata ce are de spus evangelistul Ioan;Ioan 1;4. În El era viaţa, şi viaţa era lumina oamenilor. Intelegem acum diferenta de viata Intre cea fizica de care spune Iov ca a primit-o dela Dumnezeu.

       Si Viata vesnica care este In posesia  Domnului Hristos.Ioan 17;3.Aceasta viata vesnica nu o pot avea decat cei pe care Dumnezeu i-a atras la sursa de viata vesnica Fiul Sau.Am scris cu alta ocazie cate-va ganduri din acest verset;Ioan 1;4. Adica, spuneam atunci, cu specificatie din Cuvant cu o Intrebare; A caror oameni este viata vesnica? Si dadeam un loc care ne arata cine sunt cei care capata viata vesnica? Cei ce se Incadreaza In acest verset;Ioan 6;44 ei beneficiaza de suflarea duhului lui Dumnezeu.Iar si noi cei nascuti din nou ca si oricare om avem si suflarea Lui de viata pamanteasca, fizica. Fizic, omul beneficiaza doar de ceia ce spune Iov de duhul de viata temporala. Adica, duhul omului.Pe cand, Cei nascuti din nou au si Duhul lui Dumnezeu care i-a adus la sursa de viata vesnica Domnul Isus.Cate-va ganduri pe care am Incercat sa le desprind din ceia ce multora li se pare contradictie sau nepotrivire. Si pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratiii si Surorile mele depretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: