joi, 16 mai 2019

Psalmul 46;10. „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sînt Dumnezeu:..............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 46;10. „Opriţi-vă, şi să ştiţi că Eu sînt Dumnezeu:Eu stăpînesc peste neamuri,Eu stăpînesc pe pămînt. 
-
        Dece le spune Dumnezeu poporului Israel prin Psalmist aceste cuvinte? Din cate stiu din Cuvant pe care Il citesc cu atentie si fara a avea idei preconcepute. Israel, ca lui ca Popor Psalmistul Ii vorbeste din partea lui Dumnezeu. Le spune aceste cuvinte; Opriţi-vă, Intrebarea este;De unde sa se opreasca? Cuvantul acesta are mai multe sensuri implicatii . Te poti opri din mers, sau te poti opri dintr-o actiune pe care ai luat-o necugetata.Si mai sunt si altele care Fratii si Surorile ar putea sa le vada In propia lor viata de unde sa se opreasca. Dar Israelitii spuneam alta data ca, au parasit pe Domnul si sau dus dupa dumnezei straini. Nu ca ar fi fost alti dumnezei care erau pe langa Dumnezeul parintilor lor.Isaia 45;5. Eu sînt Domnul, şi nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu. Eu te-am încins, înainte ca tu să Mă cunoşti.Ei stiau ca nu sunt alti dumnezei. Dar neascultarea de Dumnezeul adevarat al Parintilor i-a Inpins sa se Incurce cu femei straine.Femei pe care Dumnezeu le- spusese sa nu le ia de neveste.

        Si mai sunt multe alte locuri unde Dumnezeu Il avertizeasa pe acest Popor. Fie prin Prorocii pe care Ii trimetea sau prin Imparti cum avem In cazul de fata Psalmistul.Dar de unde sa se opreasca Ei, Israelitii? Personal Inteleg aceasta oprire de a necinsti Numele Lui cel sfant.Un alt loc care ne arata avertizmentul dat acestui popor de Dumnezeu;Osea 13;.4. Dar Eu sînt Domnul, Dumnezeul tău, din ţara Egiptului încoace. Tu cunoşti că nu este alt Dumnezeu afară de Mine, şi nu este alt Mîntuitor afară de Mine. Dar am spus ca mai este si un alt fel de a te opri. Sa te opresti din mers. Ce fel de mers? Haotic ,necontrolat, as spune.Cand acest Popor a fost scos cu brat puternic de Dumnezeu din robia egipteana le-a dat o calauza ca sa-i conduca prin Pustie spre tara Canan.Dece aveau ei nevoie de o calauza? Sa nu mearga haotic si sa se rataceasca. Stim cum este o pustie, un desert. Nu este decat dune de nisip si nu te poti orienta.

        Pentru acest popor,noaptea era un stalp de fac si ziua un Nor care mergeau Inaintea lor.Cuvantul ne arata ca; Exod 40; 37. Şi cînd nu se ridica norul, nu porneau, pînă ce nu se ridica. Iata deci, cum Dumnezeu le porunceste sa se opreasca sa nu se mai duca dupa alti dumnezei. Si sa nu mai necinsteasca numele Lui cel sfant. Dar daca ne Intoarcem la noi care suntem credinciosi cum am putea sa aplicam acest cuvant?Opriţi-vă,Si noua ni se porunceste de Dumnezeu prin Cuvantul Sau sa ne oprim. Fie din alergarea dupa ce alearga lumea, dupa aceste lucruri pieritoare, fie din felul de a-L necinsti prin viata necontrolata cu Cuvantul sfant pe care unii din noi ne-o traim.Dar dece sa se opreasca Israelitii? Cand esti In  mers esti preocupat de ceia ce cauti si nu ai timp de a analiza unde mergi si daca mersul acesta este potrivit cu ce vrea Dumnezeu, cu voia Lui. Spuneam alta data ca si noi ca Copii ai lui Dumnezeu calatorim, mergem prin aceasta pustie a lumi In drum spre Cananul ceresc. Asa dar, si noi avem nevoie de o calauza. Care este calauza noastra? Intelegem ca este Cuvantul sfant dat de Dumnezeu tocmai pentru acest scop de a ne calauzi.

        Era la vremea aceia valabil pentru Israeliti si se aplica cum am spus si noua. şi să ştiţi că Eu sînt Dumnezeu:Iata dece oprirea le era necesara Israelitilor.De a vedea daca mersul lor este dupa voia lui Dumnezeu. Si vai cati dintre cei care se numesc ei crestini si Inca Pocaitii,nu se opresc deloc ca sa Isi analizeze mersul In viata daca este dupa voia lui Dumnezeu. Era o porunca Imperativa nu una facultativa pentru Israeliti data. Si pentru noi cei de azi nu este diferita.Nu stiau ei ca Dumnezeu este Cel care ia scos din Egipt? Stiau dar se vede ca L-au ignorat, nesocotit cu desavarsire. Si pentruca era un Popor pe care El Insusi la ales, va trece la disciplinarea lui chiar In pustie. Nu ia lasat sa ajunga In Canan si sa-i disciplineze dupa aceia.Dar noi nu stim ca El este Dumnezeu care ne-a mantuit?Care ne-a scos din groapa pieiri din fundul mocirlei?Psalmul 40;2. Stim ca si unii din noi Il ignora, Il nesocotesc In vietile lor personale.

        Dar pentruca suntem si noi ca si Israelitii In pustia acestei lumi am sa dau un loc unde putem vedea ca si Noua Dumnezeu ne aplica disciplina In timp ce calatorim.Nu poate intra nimeni In Cananul ceresc fara s nu fie disciplinat. Cu alte cuvinte, cum pe Israeliti nu ia lasat de capul lor nici pe cei rascumparati care se abat dela voia Lui nu-i va lasa.Iata locul care este destul de convingator pentru cei ce privasc raelatia cu Domnul Isus In mod serios.1 Petru 4;17. Căci sîntem în clipa cînd judecata stă să înceapă dela casa lui Dumnezeu….. Israelitii abia atunci cand erau disciplinati realizau ca au deaface cu Un Dumnezeu care nu le tolereza neascultarea ca pacat. Si acestia care sunt credinciosi si sunt supusi acestui tratament de disciplina vor realiza cu ce fel de Dumneaeu au ei de aface. Le spune Dumnezeu Israelitilor ca;Eu stăpînesc peste neamuri,

        Cand Israel se alipea de popoarele din prejur si adoptau In viata lor obiceiurile altor popoare si negresi si slujirea la alti dumnezei, aveau cat de curand sa afle ca;Dumnezeul lor stapaneste si peste aceste Poporae.Cu alte cuvinte, nu aveti nici-o scapare. Eu sunt peste tot.Psalmitul realiza, stia ca nu este loc unde poate scapa desupt privirea lui Dumnezeu daca ar fi Incercat totusi;Psalmul139;7. Unde mă voi duce departe de Duhul Tău,şi unde voi fugi departe de Faţa Ta?Si urmatoarele cate-va versete ne arat ca nu este loc de refugiu dinaintea lui Dumnezeu.Cand unii dintre cei rascumparati o iau razna, acestia nu sunt constienti ca nu este loc unde sa poata scapa de disciplina lui Dumnezeu.Si le spune In continuare;Eu stăpînesc pe pămînt. -Cu alte cuvinte, le-ar spune Israelitilor ca El este singurul Dumnezeu.Si ca El nu tolereaza neascultarea oricare at fi ea, ca este pacat.

        Nu mai cautati la dumnezeii neamurilor ar fi putut spune,ca tot peste Mine dati.Eu sunt peste tot. Cu alta ocazie am spus cate-va ganduri si de dumnezeii unora din noi pe care si-i fac acestia .Si spuneam atunci ca; La ce tinem mai mult acel obiect sau persoana ne este dumnezeu. Supt o forma sau alta acestia se Inchina, le slujesc, la acesti dumnezei. Israelitii de alta data erau inconstienti si Il provocau pe Dumnezeu din cand In cand sa treaca la disciplinarea lor. Apoi, prin disciplinare ei erau obligati sa-L recunoasca ca;El este singurul Dumnezeu. Am Intalnit printre asa zisii Pocaiti care din gura marturiseau ca ei Il cunosc pe Dumnezeu. Dar viata le dovedea contrariu.Adica, ei slujeau unor dumnezei pe care si-i facusera fiecare.Iata ca si de data aceasta putem vedea o asemanare Intre Israel ca Popor si Biserica corporala.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul sfant al lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: