vineri, 25 octombrie 2019

Fapte 13; 48. Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta.........

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Fapte 13; 48. Neamurile se bucurau cînd au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvîntul Domnului. Şi toţi cei ce erau -(rînduiţi)- să capete viaţa vecinică, au crezut.  

        Dece acestia care faceau parte dintre Neamuri au crezut? Ei nu stiau de Dumnezeul adevarat cum stiau israelitii. Dar cum au ajuns ei sa creada? Sigur, e o Intrebare destul de legitima. Intrebare care si-o pusesera si Apostolii inclusiv Petru pe care Cuvantul ni-l arata ca; A fost recitient la vedenia de pe acoperisiul casei cu acea fata de masa cu multe taratoare.Spuneam alta data ca; casele In orient au acoperisul drept.Sigur, I-mi permit sa spun ca; Ei evreii se considerau ca Inca sunt In exclusivitate Popor al lui Dumnezeu. Dar iata ca; Dumnezeu Ii obliga as spune sa Inteleaga ca El este Dumnezeul tuturor. Si ca El Isi alege, sau si-a ales,Randuit mai bine zis din vesnicie,Inainte de a fi ceva ca un popor Pamantesc care sa fie al lui. Cuvantul ne arata de un Popor ceresc care sa fie al Lui.

        Asa citim In;Efeseni 1;4. În El, Dumnezeu ne-a ales înainte de întemeierea lumii, ca să fim sfinţi şi fără prihană înaintea Lui, dupăce, în dragostea Lui,Si tot In acest capitol ne arata ce fel de Popor sunt cei alesi. Nu pamantesc ci ceresc. Versetul 3……... care ne-a binecuvîntat cu tot felul de binecuvîntări duhovniceşti, în locurile cereşti, în Hristos. Vedem deci, ca a disparut pamantul din ecuatia lui Dumnezeu pentru acest Popor ceresc. Avem si In privinta aceasta un loc care ne arata ca; Dumnezeu a ales Inainte de a fi ceva.Inca pe cand nu erau natiunile spuneam cu alta ocazie.Cine i-a ales si pe acestia din Neamuri care au crezut?Cel ce i-a randuit din vesnicie Dumnezeu, le-a dat acest dar al credintei la vremea cand El a gasit de cuvinta.Asa citim In;Efeseni 2;8.Celor mai multi nu le plac sa auda acest verst. Dar asta e realitatea pe care o aplica Dumnezeu ca suveran.

        Inainte de a fi Neamurile spuneam altadata cum am mentionat mai sus. Dumnezeu a randuit din Fiinta umana care se va naste peste veacuri pe unii care se vor bucure de Mantuirea Fiului Sau. Fara nici-o contributie omeneasca din partea nimanui. Care comporta In ea un nou caracter ceresc cu noi preocupari.Aceasta mantuire va aparea odata cu venirea Domnului Isus si moartea lui la Golgota la cruce.Mantuire care va fi vizibila printre oameni In vietile celor nascuti din nou. Nu este posibil sa fi mantuit fara aceasta nastere din nou. Spuneam altadata ca; Aceasta nastere din nou, din Dumnezeu este un fenomen divin;Ioan 1;13.Si Ap, Ioan vede pe cei nascuti din nou ca sunt din Dumnezeu.1 Ioan 5; 19. Ştim că sîntem din Dumnezeu şi că toată lumea zace în cel rău. Iata deci, ca Aceste Neamuri carora li s-a vestit Evangelia au primit darul Credintei, fara de care nu este cu putinta un suflet oricare ar fi el si din oricare popor ar face parte sa fie mantuit.

        Din nou mentionez ca nu este vorba de credinta care si-o scoate In evidenta oricare om. Ci de aceasta credinta ca dar al lui Dumnezeu din Efeseni 2;8.Dece se bucurau ei? Pentruca au intrat si ei In aceasta stare de Hear. Iata cum citim despre cei care sunt randuiti de Dumnezeu din vesnicie; Asa citim in;Romani 5;2. Lui Îi datorăm faptul că, prin credinţă, am intrat în această stare de har, în care sîntem; şi ne bucurăm în nădejdea slavei lui Dumnezeu. Iata-i ca au fost umpluti de aceasta bucurie care vine dela Duhul Sfant.O bucurie pe care o da aceasta Credinta. se bucurau cînd au auzit lucrul acesta şi preamăreau Cuvîntul Domnului.Nu stiau ei de o astfel de bucurie Inainte In starea lor de pacat. Ce faceau ei acum? preamăreau Cuvîntul Domnului.Iata o viata schimbata de Dumnezeu care naste din nou nu de om.

        Au Intees ei destul de clar ca; Aceasta Credinta vine In urma celor auzite si cele auzite sunt din Cuvantul lui Dumnezeu care este Domnul Hristos;Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos. Ca sa nu fie confuzie am sa pun si locul care ne vorbeste ca; Cuvantul este Domnul Hristos.Ioan 1;1. La început era Cuvîntul, şi Cuvîntul era cu Dumnezeu, şi Cuvîntul era Dumnezeu. Si Ap, Ioan spune si el de acest Cuvant care a fost pipait de ei si ca a fost printre ei.1 Ioan 1;1. Ce era dela început, ce am auzit, ce am văzut cu ochii noştri, ce am privit şi ce am -(pipăit)- cu mînile noastre, cu privire la Cuvîntul vieţii,Iata deci, cum au ajuns si Neamurile sa se bucure de Mantuirea Domnului Hristos, data de Dumnezeu prin Fiul Sau. Spuneam altadata ca; Dumnezeu nu face descriminare cand este vorba sa aleaga pe cei pe care i-a randuit din vesnicie.

        Cine le-a vestit Neamurilor Evangelia Domnului Hristos? Iata cui i-a fost Incredintata aceasta Evangelie sa ajunga si la Neamuri. 1Timotei 1;11. Potrivit cu Evanghelia slavei fericitului Dumnezeu care mi-a fost încredinţată mie. Intelegem ca Ap, Pavel i-a fost Incredintata.Mai avem si alte locuri care ne arata destul de clar cui i-au fost Incredintate Neamurile sa auda despre Domnul Isus.Galateni 2;9. şi cînd au cunoscut harul,care-mi fusese dat, Iacov, Chifa şi Ioan, cari sînt priviţi ca stîlpi, mi-au dat mie şi lui Barnaba, mîna dreaptă de însoţire, ca să mergem să propovăduim: noi la Neamuri, iar ei la cei tăiaţi împrejur.Au Inteles Apostolii ca acest Dumnezeu alege din ce este al Lui. Si ca nimeni nu-I poate frustra hotararea Lui, cu privire la Mantuire.Cu toate ca Fiul lui Dumnezeu venise la acest Popor evreu,Dumnezeu a cuprins si Neamurile In Hotararea Lui.Spuneam alta data Inainte de a fi Neamurile Dumnezeu  a luat aceasta hotarare,randuiala pentru cei pe care avea sa-i mantuiasca.

        Și uite ca;Aceasta Evangelie a Domnului Isus  a ajuns si pana l noi care suntem dintre neamuri peste veacuri. Intrebarea pe care o pun celor care se considera credinciosi este; Ne bucuram si noi ca cei dela Inceput? Daca suntem Intradevar mantuiti, nascuti din nou da; Trebuie sa ne fie Inima plina de bucuria Mantuiri, si fata sa radieze aceasta bucurie launtrica.In continuare citim de o randuiala a lui Dumnezeu facuta din vesnicie;Şi toţi cei ce erau rînduiţi să capete viaţa vecinică, au crezut. Aici, In aceste cuvinte pentru cei mai multi este o piatra de poticnire.Dar cei ce sunt ancorati In Cuvant si Il aprofundeaza prin armonizare ajung sa Inteleaga acest adevar pe deplin. Ce au facut acestia randuiti? Cuvantul ne arata ca; au crezut.dece au fost randuiti intreb din nou? Ca sa capete Viata vesnica.Iata dar, pe scurt cum au ajuns si Neamurile sa se bucure de mantuirea In Domnul Hristos.Si as dori sa Inchei precizand ceia ce Cuvantul ne arata; Fapte 4; 12. În nimeni altul nu este mîntuire: căci nu este supt cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie să fim mîntuiţi.Personal doresc ca Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si sunt mantuiti sa se bucure de aceasta Mantuire data In dar de Dumnezeu celor randuiti de El.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: