joi, 10 octombrie 2019

Psalmul 9;2. Voi face din Tine bucuria şi veselia mea,............


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Psalmul 9;2. Voi face din Tine bucuria şi veselia mea,voi cînta Numele tău, Dumnezeule Prea Înalte,     

        Iata dorinta Psalmistului. Sa faca din partasia cu Dumnezeul lui, bucuria si fericirea lui. Pe de alta parte, va face din Cuvantul lui Dumnezeu ,Legea lui Dumnezeu. In alt psalm citim;Psalmul 119;16. Mă desfătez în orînduirile Tale şi nu uit Cuvîntul Tău.O Intrebare pentru noi toti care ne numin crestini daca nu chiar si Pocaiti. Este desfatarea noastra In Cuvantul lui Dumnezeu? Sau Ne gasim noi placerea sa stam In partasie cu Domnul Isus prin Cuvant? Un timp anume din zi?Aceasta Intrebare ar trebui sa ne-o punem sincer fiecare dintre noi. Si asta sa vedem unde ne aflam atunci cand pretindem ca suntem ai Domnului Isus. Am Intalnit pe unii care Ii cunosc destul de bine care le ese desfatarea, preocuparea lor cu Cuvantul lui Dumnezeu.Pe unii i-am Intrebat daca au un timp al lor personal pe cae Il pn deoparte pentru aceasta partasie.

        Spe suprinderea mea nu a fost unul care sa-mi spuna;Da Frate am. Atunci mi-am dat seama ca nu primeaza In vetile lor interesul de a fi In partsie cu Domnul Isus, sau ca nu iubesc Cuvantul care ni-L arata pe Scumpu nostru Mantuitor. Spuneam cu alte ocazii ca ne putem numi crestini dar nu toti se pot numi sau indentifica cu Copil al lui Dumnezeu. Si iata dece? Copilul este parte din Familia cereasca a lui Dumnezeu. Pe cand crestinul este parte dintr-o strangere la olalta care deseori nu se pot indentifica cu Casa lui Dumnezeu.Care era preocuparea Psalmistului?Voi face din Tine bucuria şi veselia mea,Da, nu din altceva sau nu din nimenea parca ar vrea sa spuna El; Psalmul 118;28. Tu eşti Dumnezeul meu, şi eu Te voi lăuda;Dumnezeule, Te voi prea mări.Daca pentru Psalmis era aceasta preocupare care sa fie a noastra care spunem ca suntem ai Lui Dumnezeu pentruca am fost rascumparati prin Sangele Fiului Sau?

        Din nou ar trebui sa ne Intrebam si sa ajungem la aceasta preocupare toti care vedem In vietile noastre aceste semne dinstictive al nasteri din nou. Psalmistul Il vedea pe Domnul Isus prin negura vremurilor ce avea sa vina. Noi tati stim ca; Psalmii sunt prorocii.Iata un alt loc care Cuvantul Il aduce In atentia noastra;Psalmul 73;28. Cît pentru mine, fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu:pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost,ca să povestesc toate lucrările Tale.Din nou Psalmistul Isi exprima dorinta lui de a fi preocupat sa povesteasca, sau sa spuna si altora despre toate lucrarile lui Dumnezeu facute printre Fii oamenilor. Dar In mod deosebit In viata lui. El se gandeste ca daca Dumnezeu nu ar fi lucrat In viata lui era si el ca oricare altul departe de a avea o partasie cu Dumnezeul cel viu si adevarat.

                Ce facem noi? Povestim si noi lucrarile lui fie pe care le vedem In natura sau cu mult mai mult Indraznesc sa spun In vietile noastre de cand s-a Indurat de noi si ne-a atras la Domnul Isus In care este viata vesnica.Iata cum citim In Ioan 1;4;in el era viata…..Am stat de vorba cu unii care sunt crestini dar care nu spun mai nimic din ce lucrari a facut Dumnezeu In viata lor, daca a facut?. Personal Inteleg ca; Atunci cand esti plin de Cuvantul Lui, de Domnul Isus nu poti tacea. Domnul Isus Intr-o Imprejurare le spune celor ce Il ascultau,aceste cuvinte despre Ucenicii Lui;Daca ei vor tacea pietrele vor vorbi. Luca 19; 40. Şi El a răspuns: „Vă spun că, dacă vor tăcea ei, pietrele vor striga.“Sigur ca Domnul Isus se referea la Ucenicii Lui.

        Dar si strigatul are o semnificatie pe care Cuvantul o aduce Inainte cand Domnul Isus a strigat cu glas tare;Luca 23;46. Isus a strigat cu glas tare: „Tată, în mînile Tale Îmi încredinţez duhul!“ Şi cînd a zis aceste vorbe Şi-a dat duhul.   Un alt strigat al Domnului Isus. De data aceasta catre cei ce Il asuultau;Ioan 12;44.  Iar Isus a strigat : „Cine crede în Mine, nu crede în Mine, ci în Cel ce M-a trimes pe Mine. Nu ne cere nimeni sa strigam dar sa nu tacem,sa spunem despre Scumpul nostru Mantuitor si alora, asta suntem obligati sa o facem de a spune si altora. Ap, Pavel are si el ceva de spus cu privire la a nu tacea; Iata ce spune el;1 Corinteni 9; 16. Dacă vestesc Evanghelia, nu este pentru mine o pricină de laudă, căci trebuie s-o vestesc; şi vai de mine, dacă nu vestesc Evanghelia! Se ferea Ap, Pavel sa taca.Cum sa taci cand ai ajuns sa realizezi ce a facut Domnul Isus pentru tine?

       Ei uite, ca Psalmistul, as zice, ca el se Indentifica cu una din aceste pietre vorbitoare de care avea sa spuna Domnul Isus mai tarziu In istoria umana peste veacuri.Voi face din Tine bucuria şi veselia mea, Intrebarea se pune; Din ce ne facem noi bucurie? Din aceste lucruri pamantesti pieritoare sau din a vesti, spunem si nai ca si Ap, Pavel ca e vai de noi daca tacem? Sigur ca Psalmistul nu putea tacea precum Ap, Pavel. Din Inima lor ieseau Izvor de ape vi cum spune Domnul Isus;Ioan;7. 38. Cine crede în Mine, din inima lui vor curge rîuri de apă vie,cum zice Scriptura.“Versetul ne spune In continuare ce va face Psalmistul dpa ce va face Din Dumnezeu Bucuria si fericirea lui;voi cînta Numele tău, Dumnezeule Prea Înalte,Gura nu poate sa taca. Unul din motivele de Dumnezeu a  pos gura este sa Il laude pe El ca Creiator.

        Erau si pe vrema Psalmistului cantari, sau oameni de Inalta clasa carora cei lalti de rand le Inaltau ode, cantari de slava pamanteasca. Dar Psalmistul se ocupa ca si el canta. Cantarea a fost Intot deauna un mijloc de asi exprima omul bucuria launtrica. Numai ca cei care nu-L cunosc pe Domnul Hristos care sa Il descopere pe Dumneeu canta asa cum am spus la oameni sau Isi canta unul altuia. Psalmistul care traia o relatie de partasie cu Dumnezeul lui intensa,se debarasase de a canta ca ori care om. Poate si el la mese de petrecere va fi cantat. Dar iata ca, a venit un tmp cand Dumnezeu a lucrat In inima lui si acum canta lui Dumnezeu. Au fost si printre cei rascumparati care Inainte de a se Indura Dumneeu de ei au cantat prin diferite locuri. Dar dupa ce Dumnezeu le-a schimbat viata, au pornit ca si Psalmistul sa-I cante lui Dumnezeu.

        Apoi, Psalmistul mai spune ca; Dumnezeul lui este prea inalt; Numele tău, Dumnezeule Prea Înalte,Iata cum Il vede Prorocul Isaia pe Dumnezeu;Isaia 45;14……. «Numai la tine se află Dumnezeu, şi nu este alt Dumnezeu afară de El.“.Spuneam cu alta ocazie ca cei asa numiti credinciosi au alti “dumnezei” pe care si-i fac ei Insusi. Cum? Uite ca la tot ce ti mai mult In viata Iti devine “dumnezeu” al tau personal. Poate se vor gasi si unii care nu sunt de acord cu ceia ce spun. Dar asta e o realitate pe care trebuie sa o recunoastem.Un prileji de a ne cerceta fiecare In parte; Cui cantam? Pe cine Il laudam? Cu alte cuvinte, numele cui Il avem In atentia noastra. Lucrurile care pot fi ele de o valoare oarecare sau pe;Dumnezeu cel adevarat si prea Inalt. Avem si de aici cate ceva de Invatat si de aplicat In vietile noastre. Asta ca sa putem sa ne indentificam si noi cu acest verset atat de minunat pe care Cuvantul ni-l aduce In atentia noastra.

John Balarie,
Lps Angeles California!

Niciun comentariu: