duminică, 13 octombrie 2019

Iacov 4;17. Deci, cine ştie să facă bine şi nu face, săvîrşeşte un păcat.


CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Iacov 4;17. Deci, cine ştie să facă bine şi nu face, săvîrşeşte un păcat.

        Iata cum poate aparea pacatul si In viata celui rascumparat. Un pacat la care as zice;Cei mai multi dintre  noi sunt tolerabili,fie constienti sau incostienti. Dar daca citim Cuvantul cu atentie si simt de raspundere nu putem spune ca suntem inconstienti. invocand diferite motive ele sunt irelevante. Dece? Pentruca nu au trecere Inaintea lui Dumnezeu. Este pacat asa Il defineste Cuvantul sfant. Noi suntem tentati sa categorisim care este pacat sau care nu este. Uite ca Dumnezeu, ne-a lasat In Cuvantul Lui scump ca si acesta neglijenta sau sfidare a celui care este In nevoie cade cu greutatae Inaintea lui Dumnezeu ca pacat .Pentruca, In definitiv am venit In lume goi si tot goi vom pleca din aceasta lume.

        Apostolul Pavel constatase ca el ca oricare dintre noi nu avem nimic pe care sa nu-l fi primit.Fie din cele materiale sau spirituale.1 Corinteni 4;7. Căci cine te face deosebit? Ce lucru ai, pe care să nu-l fi primit? Şi dacă l-ai primit, de ce te lauzi ca şi cum nu l-ai fi primit? Ma Intreb eu personal; Avem noi care ne numim rascumparati ai Domnului Isus scuze In fata acestui verset?Negresit ca nu. Acesta este raspunsul pe care pot sa mi-l dau.Daca ne uitam In cuvant vedem si alte locuri care as zice eu, ne avertizeaza. Unul din aceste locuri este acesta; Galateni 6;2. Purtaţi-vă sarcinile unii altora, şi veţi împlini astfel Legea lui Hristos. Ce fel de partasie poate fi cand suntem indiferenti de un Madular din Trupul Domnului Hristos? 

        Sigur ca trebuie sa ne dam raspunsul personal. Deci, cine ştie să facă bine şi nu face Prin aceste cuvinte, Apostolul Iacov conclude;Ca nu este unul dintre noi ca sa nu stim ca; Fratele sau Sora noastra In Domnul Hristos este In nevoie. Dar Indraznesc sa spun ca; Sunt printre noi si unii care simplu neglijeaza sau ignoara cu desavarsire Cuvantul Sfant.Si aceasta atitudine nu este trecuta cu vederea de Dumnezeul nostru. Ap, Pavel are si el ceva de spus cu privirea de a simti unii cu alti. Iata ce spune el unor credinciosi care au simtit cu nevoile lui; Filipeni 4;14. Dar bine aţi făcut că aţi luat parte la strîmtorarea mea. 15. Ştiţi voi înşivă, Filipenilor, că, la începutul Evangheliei, cînd am plecat din Macedonia, nicio Biserică n-a avut legătură cu mine în ce priveşte „darea“ şi „primirea“ afară de voi.

        Iata deci, ca printre Bisericile pe care Pavel le vizita erau unii precum cei din Filipi care au luat parte la stramtorarea, nevoile Apostolului. Dar am pus si versetul 15) sa vedem ca In toate timpurile au fost si unii care nu au simtit unii cu altii. Dece asa? Sigur ca este o Intrebare serioasa pe care trebuie sa o analizam toti cu seriozitate. Tot Pavel spune ca; In aceste Biserici nu sunt numai nascuti din nou pe care el Ii numeste vase de cinste. Dar au fost In toate timpurile dela Intemeierea Biserici Corporale si vase de o intrebuintare de ocara. si In zilele noastre se petrec aceleasi lucruri ca In totdeauna. Iata locul unde Pavel spune de o Casa mare care este Biserica corporala pe care eu personal o numesc de adunatura.2 Timotei 2;20. Într-o casă mare nu sînt numai vase de aur şi de argint, ci şi de lemn şi de pămînt. Unele sînt pentru o întrebuinţare de cinste, iar altele pentru o întrebuinţare de ocară.

        Am pus des acest verset si l-am pus din nou acum ca sa nu creiez confuzie printre Fratii si Surorile mele In ceia ce spun.Ma feresc Intotdeauna sa spun ceva fara acoperire din Cuvant . săvîrşeşte un păcat.Toti dintre noi Intrun fel ne ferim sa nu facem pacat. Pentru-ca vrem sa Il cinstim pe Scumpul nostru Mantuitor din al carui Trup facem parte ca Madulare ale Lui.Dar iata ca acest pacat se poate strecura In viata noastra as zice, pe neopservate.Pacatul oricare ar fi el nu trebuie sa aibe loc In viata noastra cea noua si mai ales sa ne domine. Avem In Proverbe un loc care ne arata cum sa ne purtam noi cei rascumparati cu pacatul, sau fara delegea;Proverbe 28;13. Cine îşi ascunde fărădelegile, nu propăşeşte, dar cine le mărturiseşte şi se lasă de ele, capătă îndurare. - Din nou vreau sa arat ca orice pacat este si faradelege Inaintea Dumnezeului nostru.

        Iata locul unde citim despre pacat ca este faradelege In;1 Ioan 3;4. Oricine face păcat, face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege. Ce gravitate se ridica de aici pentru cei care spun ca sunt ai Domnului isus. Sau mai recent pentru cei care sustin ca raman In Domnul Isus.Iata un nou prileji pentru noi toti care Intradevar am fost nascuti din nou la o viata noua din Dunezeu.sa vedem cum ne raportam si noi la Cuvantul lui Dumnezeu si In ultima instanta la acest verset.Cate-va ganduri din acest verset care mi se pare foarte semnificat pentru noi sa luam seama la el. Aceste ganduri doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar. Sa ne poat fi de folos si pentru unii dintre noi sa ne aduca la realitate.

John Balarie,
Lps Angeles California!

Niciun comentariu: