miercuri, 16 octombrie 2019

Romani 2; 4. Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei.....

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Romani 2; 4. Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungei Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă?

        Avem un verset Inaintea noastra care deseori creiaza confuzie . Cel putin printre cei pe care i-am Intalnit si am stat de vorba cu ei. Negresit, acestia erau din cei care citesc Cuvantul dat nu asa cum spun des armonizat. Si deaici se trage concluzii eronate. Si ce e trist ca unii ajung pana acolo sa Invete si pe altii ceia ce Inteleg ei. Nu e rau sa Impartasesti si chiar sa Inveti si pe altii. Dar trebuie facut din Cuvantul armonizat. Ne facand asa se desvolta, se developeaza ,Invataturi eronate dela adevar  Sau dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, Dumnezeu In toate timpurile si-a arata bunatatile Lul Dumnezeu. Incepand cu Poporul evreu care le trimetea Proroci sa-i atentioneze ca felul lor de a se comporta nu-i place lui Dumnezeu.

        Si as Indrazni sa spun ca, acest cuvant de a dispretui este sinonim cu cel de a ignora. Este grav In viata de toate zilele cand un copil dispretuieste, ignora, bunatatea Parintilor lui care Ii vrea binele. Uite tot asa a fost cu acest Popor care nu a ramas ne disciplinat de Dumnezeu In decursul istoriei lui zbuciumate spuneam altadata. Si acum sa vedem cui este adresat acest verset de Ap, Pavel calauzit de Duhul lui Dumnezeu.Personal Inteleg ca toti Apostolii inclusiv Ap, Pavel se adreseaza In epistele lor celor care se adunau Impreuna, laolalta In Biserica Corporala. Cu alte cuvinte, celor din launtru nu celor deafara cum Ii numeste Pavel. 1 Corinteni 5; 12. În adevăr, ce am eu să judec pe cei de afară? Nu este datoria voastră să judecaţi pe cei dinăuntru?

         Despre acestia el spune ca nu are nici-o traba cu ei. El era preocupat de cei din launtru Bisrici corporale care se strangeau impreuna acestora  le scria.Sigur, ca Dumnezeu a cuprins In scestia care au tulburat In tot deauna strangerile celor rascumparati care veneau sa se stanga In jurul Domnului Isus.Un semnal de alarma pentru cei care participa la un loc cu cei rascumparati dar care  Itraiesc In pacat.îndelungei Lui răbdări?Uite ca Dumnezeu, Isi arata bunatatile Lui si este Indelung rabdator ca acestia sa Isi vina In fire.Daca totusi sunt unii care nu au fost nascuti din nou, atunci Ii lasă In voia minti lor.Si daca  totusi, printre acestia se gaseste si vreunul care Dumnezeu s-a Indurat de el si nosocoteste sfintenia lui Dumnezeu, atunci Dumnezeu aplica disciplina si nu rare ori este dureroasa.Asa cum a facut-o si cu Poporul Israelit In vechime.

        Si versetul continua cu aceste cuvinte;Nu vezi tu că bunătatile lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? Chiar daca unora dintre noi li se par  aceste bunatati ca Dumnezeu le extinde la nesfarsit, ei se Insala singuri. Dumnezeu are si limite In rabdarea Lui.Cel rau are In vedere ca acestia sa necinsteasca  numele Lui cel Sfant.Sa fim constienti ca El nu Ingaduie asa ceva In viata unui rascumparat al lui.Suntem chemati sa-L cjnstim numele Lui nu sa Il necinstim printr-o viata de compromis prin pacat.Este un loc In Ieremia care spune asa;Eu Insumi voi lua grija de numele meu.Pocainta este remediul pentru un Copil al lui Dumnezeu de a pune relatiile de partasie la punct cu Dumnezeu prin Domnul Isus

        Din nou, Indraznesc sa spun ca;Un copil al lui Dumnezeu este Indreptat de Duhul sfant pe care Dumnezeu l-a pus In el tocmai sa fie Instintat cand se departeaza Intrun fel de Dumnezeu. Asa cum Dumnezeu a avut grija sa le dea Israelitilor Proroci care sa Ii atentioneze, sa le spuna, ce vrea Dumnezeu dela ei.Nu este scuza daca un Copil al lui Dumnezeu cade In vre-o gresala sa ramana In ea. Asta repet se aplica pentru copiii lui Dumnezeu nu pentru oricare din  asa zisii crestini.Asa cum am spus mai sus sa nu ne lasam dusi In eroare de anumite Invataturi sau chiar de gandirea noastra ca; Acest verset este pentru cei de afara care nu Il cunosc pe Domnul Isus. Aici, noi trebuie sa luam seama la modul cel mai serios.

      Acestia de afara stim ca sunt morti si relatia lor cu Dumnezeu este fara echivoc,inegzistenta. Dece? Din pricina ca ei nu au Duhul lui Dumnezeu adica, nu au fost nascuti din nou. Cu alte cuvinte, nu au fost adusi la viata spirituala sa le poti adresa aceste cuvinte ca ei sa poata lua seama.Iata dece spun ca; Ap, Pavel era preocupat de cei din launtru biserici corporale. Am spus des ca; Aceasta Biserica este formata din adunatura. Ca ne convine sau nu, este irelevant. Dece? Pentruca realitatea este pe cea pe care o vedem si o traim In mijlocul acestei adunaturi.Cei care sunt sinceri cu ei Insusi si aprofundeaza Cuvantul sfant stiu destul de bine acest adevar.Cei care au un ochi luminat de Dumnezeu prin Duhul Sau cel sfant pot distinge pe toti acestia care vin la strangerile celor rascumparati din anumite interese. Si spuneam alta data ca nu rare ori printre acestia sunt unii cu interese meschine. Aceste interese nu sunt din caracterul Domnului Isus. 

        Poate nu ne convine la unii din noi. Aceasta afirmatie o fac cu toata temerea Inaintea lui Dumnezeu. Cuvantul ne arata ca dela Inceputul Biserici a fost din acestia care potrivit spuselor lui Pavel sau furisat printre noi. Galateni 2;4. din pricina fraţilor mincinoşi, furişaţi şi strecuraţi printre noi, ca……..Spuneam alta data ca; Ap, Pavel nu Isi permitea sa nu-i numeasca pe acestia ‘Fratii” dar sa analizam singur daca acestia au caracterul Domnului Hristos .Pavel poate se va fi bazat pe cuvintele care spun; Domnul cunoaste pe cei ce sunt ai Lui. Asa citim In;2 Timotei 2;19. Totuş temelia tare a lui Dumnezeu stă nezguduită, avînd pecetea aceasta: „Domnul cunoaşte pe ceice sînt ai Lui“;... Asa a fost In toate timpurile si asa va fi pana la sfarsitul tuturor lucrurilor. Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele sinceri depretutindeni care iubesc Cuvantul lui Dumnezeu Intradevar.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: