marți, 29 octombrie 2019

Isaia 46; 4. pînă la bătrîneţa voastră Eu voi fi Acelaş, .............

CANTAREA CANTARILOR 2;1.

SUNT UN TRANDAFIR DIN SARON….

f43bd-picture1bibliacutrandafir

Isaia 46; 4. pînă la bătrîneţa voastră Eu voi fi Acelaş, pînă la cărunteţele voastre vă voi sprijini. V-am purtat, şi tot vreau să vă mai port, să vă sprijinesc şi să vă mîntuiesc.

        Din nou am primit acest verset care este din Vechiul Testament. Si cum spun des ca; Cei mai multi trateaza Vechiul Testament ca pe ceva ce a fost adresat acestui Popor evreu. Si Intrun sens da, ei au dreptate. Dar sa nu uitam ca; Cuvantul lui Dumnezeu este In totalitate scris pentru cei ce sunt ai Domnului Hristos rascumparati. As mentiona ca este pentru acestia In exclusivitate ca hrana pentru cresterea lor,si In ultima instanta pentru Intreaga fiinta umana. Prin el se poate ajunge la cunostinta planului lui Dumnezeu de mantuire si cum Il aplica si cui Il aplica. Apoi, Credinta care se ocupa cu mantuirea de suflete vine In urma celor auzite din Cuvantul scris.Romani 10;17. Astfel, credinţa vine în urma auzirii; iar auzirea vine prin Cuvîntul lui Hristos. Asa dar, Vechiul ne este si noua de folos din aceasta dispensatiune a Harului lui Dumnezeu,cum le-a fost In vechime Israelitilor.

         Vom Incerca sa armonizam cu Noul Testament ceia ce putem cand citim din Vechiul. Si negresit, In limita lumini pe care o primim de sus.pînă la bătrîneţa voastră Eu voi fi Acelaş,Ce vrea sa spuna aceste cuvinte Israelitilor de alta data si noua celor de azi? Personal Inteleg ca; Dumnezeu este de ne schimbat. Cu alte cuvinte, In toate hotararile lui pe care le-a luat din vesnicie si pe care le-a  luat si In decursul istoriei umane. El nu Isi schimba nici una din aceste hotarari. Una din hotarari este si aceasta ca; Si-a ales un popor care sa fie al lui dar, nu pamantesc ci ceresc, duhovnicesc.Iata cum citim;1 Petru 2;10. pe voi, cari odinioară nu eraţi un popor, dar acum sînteţi poporul lui Dumnezeu; pe voi, cari nu căpătaserăţi îndurare, dar acum aţi căpătat îndurare. Petru care scrie aceasta epistola sa nu scapam din vedere ca el Insusi era Evreu.

        Deci iata ca; Dumnezeu si-a ales un popor care sa fie al lui vesnic Impreuna cu Fiul Sau In slava.Sa fi renegat Petru poporul din care facea parte,ca popor pamantesc? Nu dar Petru era luminat acum de Duhul lui Dumnezeu ca; Ei sunt un Popor pamantesc si ca au ajuns deja inCananul pamantesc promis.si ca, Dumnezeu si-a ales acum In Domnul Isus, Fiul Sau un alt Popor ceresc. Versetul ne arata grija lui Dumnezeu.pînă la bătrîneţa voastră Eu voi fi Acelaş,Iata o promisiune care cuprinde In ea o garantie de ne zdruncinat.Sunt multi care pun la Indoiala ceia ce citesc din Cuvant. Am Intalnit din acestia si deaceia vorbesc.Acestia, nu fac decat sa se zdruncine sufleteste ei nu sunt statornici In Cuvant.Sigur, asa cum spun des sunt unii care vin si cu unele argumente dintre care unul este acesta; argumentul acesta ne fondat biblic ca anume; Este versetul din Vechiul Testament si ca, nu ar trebui sa se aplice celor din Noul Testament.

        Dar am spus des ca; Biblia este Legea lui Dumnezeu din Geneza si pana In Apocalipsa. Asa dar,personal Il iau si acest verset pentru mine Insumi. Si daca sunt si Fratii si Surori care se hranesc spiritual si cu ce citesc In Vechiul, acesta este beneficiul lor fata de cei care trateaza vechiul simplu ca pe o istorie a unui popor.Atunci, acesti Frati si Surori, vor creste In cunoastinta.Noi, cei nascuti din nou suntem Copii ai Lui Dumnezeu si ca atare; El ne va duce pana la batranete, maturitate.Uite ca, unii din noi am expiermentat deja aceasta promisiune. Ne gasim acum la batranete,maturitate fizica dar si”spirituala”Si dupa anii buni suntem tot cu Domnul Isus. Si asta prin toate situatiile vieti prin care am trecut dela nasterea din nou pana la aceasta stare de om matur.

        Apoi, Cuvantul aduce o alta promisiune pe care cei rascumparati trebuie sa se bucure de ea. pînă la cărunteţele voastre vă voi sprijini. Dece suntem tot cu Domnul Isus? Pentruca El ne-a sprijinit pana acum la acesti peri albi si o va face In continuare pana vom trece Iordanul In Tara Canan.Iata ce Mantuitor avem. Unul care spuneam altadata ca; El nu poate sa se dezica de cei pe care i-a rascumparat cu Sangele Lui. Cei ce vantura ideeia ca;Acest Mantuitor slavit se va lepada de vreunul din ai Lui, nu stiu ce vorbesc.Fara sprijinul Lui nu am putea sa ajungem sa fim Inpreuna cu El In Casa Tatalui ceresc. V-am purtat, şi tot vreau să vă mai port, De cand am fost noi cei rascumparati ai Lui purtati? De cand Dumnezeu ne-a nascut din nou ca Copii ai Lui.Si as Indrazni sa spun ca Psamistul din pantecele mamei.

        Un Parinte responsabil nu Isi abandoneaza copilul spuneam altadata s-l lase sa creasca singur dupa ce a fost nascut. Asta la modul literal si cu atat mai mult la cel spiritual.Pana cand ne va purta? Pana vom ajunge asa cum am spus sa fim dusi de Scumpul nostru Mantuitor In Casa Tatalui.Uie ca ;Dumnezeu se angajaza sa ne mai poarte si la acesti peri albi, la aceasta maturitate fizica dar si spirituala.să vă sprijinesc şi să vă mîntuiesc. Fiecare din cei rascumparati stiu de cum au fost sprijiniti de Dumnezeu pe parcursul vieti lor.Cand vine vorba de Mantuire, sunt convins ca; Versetul face referire pentru noi la mantuirea acestui trup de carne pe care Il vom schimba la Invierea din morti si la Intalnirea cu Scumpul nostru Mantuitori pe norii cerului. Spuneam alta data ca; Ap, Petru vede aceasta Mantuire ca si o mostenire pe care Dumnezeul nostru o pasteaza In cer

       Uite cum citim In;1 Petru 1;4.  şi la o moştenire nestricăcioasă, şi neîntinată, şi care nu se poate veşteji, păstrată în ceruri pentru voi.Sigur, Dumnezeu vorbea poporului Israel pamantesc prin Prorocul Isaia la vremea aceia. Toate promisiunile facute de Dumnezeu acestui Popor sau Implinit pana au fost dusi In Tara Canan. Promisiuni cu caracter pamantesc. Aceste promisiuni sunt facute si noua din Biserica vie a Domnului Hristos si vor Inceta odata cu ajungerea noastra In Cananul ceesc ca si a Israelitilor In Cananul pamantesc. Calatoria lor s-a terminat acolo, acum sunt un stat de sine statator. Calatoria celor rascumparati se termina si ea In Cer.Si acolo vom fi vesnic cu Mantuitorul nostru care s-a jerfit pentru noi ca sa ne aiba cu El o vesnicie.Cate-va ganduri pe care doresc sa le Impartasesc cu Fratii si Surorile mele de pretutindeni care sunt sinceri si iubesc Cuvantul sfant Intradevar. Cu totii ne vom bucura In prezenta Scumpului nostru Mantuitor.

John Balarie
Los Angeles California!

Niciun comentariu: