sâmbătă, 7 martie 2009

Daca ai fi cunoscut tu darul Lui Dumnezeu

Daca ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu

 

John 4:8  Cãci ucenicii Lui se duseserã în cetate sã cumpere de ale mâncãrii.

9  Femeia Samariteancã I-a zis: "Cum Tu, Iudeu, ceri sã bei de la mine, femeie Samariteancã?" Iudeii, în adevãr, n-au legãturi cu Samaritenii.

10  Drept rãspuns, Isus i-a zis: "Dacã ai fi cunoscut tu darul lui Dumnezeu, ºi cine este Cel ce-þi zice: "Dã-Mi sã beau!", tu singurã ai fi cerut sã bei, ºi El þi-ar fi dat apã vie."

11  "Doamne", I-a zis femeia, "n-ai cu ce sã scoþi apã, ºi fântâna este adâncã; de unde ai putea sã ai dar aceastã apã vie?

12  Eºti Tu oare mai mare decât pãrintele nostru Iacov, care ne-a dat fântâna aceasta, ºi a bãut din ea el însuºi ºi feciorii lui ºi vitele lui?"

As dori sa aduc in atentie un aspect foarte important, anume; Ca neamurile au fost rinduite sa capete mintuirea in Domnul Christos ca si Evreii.Spun aceasta ,ca sint unii care considera ca Cei care fac parte dintre poporul evreu ar avea un stataut priviligiat in ochii lui Dumnezeu.

Scriptura ne arata ca Dumnezeu uraste doua masuri. Ei bine, El nu va aplica o masura pentru neamuri si una pentru evrei. In ochii Lui pacatul are aceiasi greutatae (gravitate)si la unii si la alti.

Uite aic,i in textul de mai sus vedem ca aceasta femeie samariteannca care este Palestiniana(filisteana) Spune ca ;Iacov fiul lui Avraam este si parintele ei sau ea se include cind zice;parintele nostru Iacov.

Se vede din cuvintele ei cind spune;Cum Tu ,iudeu, ceri sa bei dela mine?Pa linga faptul ca ea era o pacatoasa prin viata pe care o traia, se mira cum Mintuitorul cere sa bea dela o filisteanca. Ea era dintre neamuri.Intradevar Iudeii nu au de aface cu palestinieni, chiar si in zilele noastre.

 Dar Domnul Christos arata prin aceasta atitudine a Lui, ca mintuirea pe care El avea sa o infaptuiasca este darul Lui Dumnezeu pentru toti oamenii.Ne arata Cuvintul ca in ziua aceia femeia a primit darul Lui Dumnezeu mintuirea prin credinta in Domnul Christos.

 

John Balarie(Fischer)

03-07-2009

Los Angeles California

Niciun comentariu: