vineri, 6 martie 2009

in nimeni altul nu este mintuire

Acts 4:12  În nimeni altul nu este mântuire: cãci nu este sub cer nici un alt Nume dat oamenilor, în care trebuie sã fim mântuiþi."

Acts 4:12  Neither is there salvation in any other: for there is none other name under heaven given among men, whereby we must be saved.

 

Mintuirea omului pacatos este lucrarea lui Dumnezeu. El ,la pregatit pe Fiul Sau ca sa infaptuiasca aceasta mintuire. Sunt unii care sustin ,ca omul , insusi se poate mintui. Daca ii intrebi  cum se poate una ca asta? Ei iti raspund ca prin silinta, termenul  limbi romine mai vechi este sa te casnesti .

Ei bine, in textul de mai sus citim ca nu este nimeni care sa se poata mintui sau cu alte cuvinte nu este interventie omeneasca. Daca ar fi fost cu putinta ,nu mai era nevoie ca Fiul lui Dumnezeu sa vina si sa moara aici.

Pentru a te bucura de mintuirea lui Dumnezeu, este mai intii necesar sa-ti vi in fire si sa te recunosti ca esti pacatos.Apoi El iti va da darul credintei, sa crezi ca Domnul Christos a murit pentru pacatosii. Aici apare  o situatie pe care o vedem la cei mai multi din semenii nostril, si anume;domnule zic ei;eu nu sint pacatos, nu am spart casa nimanui si sint un om asezat la locul meu.

Ei bine, pentru un astfel de om mintuirea nu are valoare, ea nici ca nu egzista.Cu alte cuvinte nu se va putea bucura de ea.Altii spun ca acolo sus vom vedea  ce va mai fi.Textul specifica destul de clar, ca aici pe pamint omul se poate bucura de aceasta mintuire,

Aici pe pamint se incheie socotelile.Aici pe pamint iti pui relatia la punct cu Dumnezeu.Un om care is pretuieste sufletul mai mult decit orice se gindeste la starea in care se afla.Ignorarea Cuvintului lui Dumnezeu (Biblia)te duce inevitabi  la dezastru. Cu alte cuvinte la condamnarea vesnica.

 

John Balarie(Fischer)

03-06-2009

Los Angeles California

Niciun comentariu: