duminică, 8 martie 2009

La umbra aripilor Tale

La umbra aripilor Tale

Psalms 17:8 Pãzeste-mã ca lumina ochiului, ocroteste-mã la umbra aripilor Tale
9 de cei rãi, care mã prigonesc, de vrãjmasii mei de moarte, care mã împresoarã.

Psalmistul care era inconjurat de dusmani spune aceste cuvinte;Pazeste-ma ca lumina ochiului . Sigur cind esti intr-o pozitie mare ai si dusmani multi.David era Imparat si il vedem ca nu se putea apara intotdeauna el singur cu armata pe care o avea.

Avea generali in anturajul lui si totusi apeleaza la protectia Lui Dumnezeu.El avea nevoie de o protectie fizica.Dar nu a zis el cind interiorul lui sa deslantuit dorinta pacatoasa catre Berseba sa-l pazeasca.Avea nevoie si in starea de suflet sa ceara ajutorul lui Dumnezeu.Deseori si cei credinciosi cer protectie lui Dumnezeu fizica si o neglijeazape cea sufleteasca.

Noi ca copii ai Lui Dumnezeu avem si noi nevoie de protectie.Fie ea fizica sau spirituala.Dar cred ca copil al Lui Dumnezeu,mai mare nevoie avem sa fim protectati spiritual.Domnul Hristos spunea ucenicilor aceste cuvinte;feritiva nu de cei care ucid trupul, ci de cel care poate ucide si trupul si sufletul.

Apoi, sf ap Pavel spune ca ;voi, care voi? voi care sinteti scosi desupt dominatia celui rau, nu aveti de luptat inpotriva carni si singelui ci inpotriva duhurilor care se afla in locurile ceresti.Efeseni 6-12.Deci ce vreau sa scot in evident este ca, paza sufletului este mai importanta decit paza trupului.

Si cine ne poate pazi mai bine decit Dumnezeu.La umbra aripilor Tale. Closca are si ea aripii si puisorii nu se simt mai la adapost nicaieri decit supt aripile mamei lor.Acolo supt aripile Lui ,gaseste cel credincios un adapost sigur si deplin.Cel credincios are dusmani de moarte in firea lui paminteasca.

Citi dusmanii nu ne dau tircoale sa ne raneasca in fiecare clipa. Iata dece zicem si noi; La umbra aripilor Tale gasim adapostul de care avem nevoie. Sigur expresia este poetica, dar are acest inteles spiritual adinc. Apoi Mintuitorul spune ca; cine se atinge de unul dintre acesti rascumparati ai Lui se atinge de lumina ochilor Lui.Iata cum ne ia El supt ocrotirea Lui. Acolo stam linistiti in siguranta.

John Balarie(Fischer)
03-08-2009
Los Angeles California

Niciun comentariu: