luni, 7 februarie 2011

Duhul Adevarului sau Duhul Sfint

John 16:13 Când va veni Mângâietorul, Duhul adevãrului, are sã vã cãlãuzeascã în tot adevãrul, cãci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, vã va descoperi lucrurile viitoare.

Domnul Isus le spune aceste cuvinte ucenicilor, cuvinte ,care se gasesc in acest verset. John 16:13 .El urma sa plece si ei erau deja tulburati de faptul ca le-a spus ca are sa plece la Tatal lui.Dar le da garantia ca nu vor fi lasati ai nimanui. Cu alte cuvinte va veni acest Duh al Adevarului care le va descoperi in continuare ce si cum trebuie sa actioneze ei in viata lor pe pamint.

John 4:23 Dar vine ceasul, si acum a si venit, când închinãtorii adevãrati se vor închina Tatãlui în duh si în adevãr; fiindcã astfel de închinãtori doreste Tatãl.

Iata ce inchinatori doreste Tatal. Nu din aceia care stau in fata unor lucruri care nu au viata. Dumnezu este Duh. Bine, sint o multime care cred ca se pt ruga Tatalui ca indefinitiv a te inchina este tot una cu a veni inaintea Lui si a te ruga.Unii au interpetat ca daca fac cite-va semen din mina asta este sufficient ca sa fie primiti de Dumnezeu.Mai intii trebuie sa treci pela cruce unde il vei intilni pe Domnul Isus care te poate pune in legatura cu Dumnezeu, apoi sigur ca vei avea parte de Duhul lui Dumnezeu care iti va spune ,te va invata cum sa te rogi( inchini) in Duh si Adevar versetul scoate in evidenta ce fel de inchinatori doreste Tatal.

Matthew 5:3 Ferice de ce i sãraci în duh, cãci a lor este Împãrãtia cerurilor!

Uite aici am putea sa ne incurcam in gindirea noastra. Cum adica sa fi sarac in duh?Da , aici nu este vorba de Duhul lui Dumnezeu care il primeste cel rascumparat cind Dumnezeu produce acel fenomen divin al nasteri din nou. Aici este vorba de duhul omului care are tendinta sa o ia inaintea duhului lui Dumnezeu.Vai si ce agitate sintem cind este vorba ca duhul nostru sa stea linistit, adica sa se faca invizibil inaintea Duhului lui Dumnezeu. Acesta a fost si motivul de la trimis Dumnezeu pe al Lui , ca al nostrum nu ne poate ajuta cu nimic.Daca esti mic in ochii tai, sau sarac in duhul tau vei avea parte spune Cuvintul de imparatia cerului.Altminteri sa nu te aste[ti la ea atit timp cit esti bogat in duhul tau.

John 4:24 Dumnezeu este Duh, si cine se închinã Lui, trebuie sã I se închine în duh si în adevãr."

Acesta este motivul de ceTatal ia inzestrat pe cei nascuti din nou cu Duhul sfint. In duhul omului nu are posibilitatea sa se apropie de Dumnezeu. Omul este carnal si nu poate avea partasie cu Dumnezeu din pricina pacatului, a relatiei rupte intre om si Creiatorul lui.Te poti inchina sau asa cum am spus mai sus, ruga, dar va fi inzadar. Dece va fi in zadar? Pentruca Duhul lui Dumnezeu este cel ce te pune in contact cu Dumnezeu , dupa ce in prealabil ai fost nascut din nou. Cu alte cuvinte realatia sa stabilitt si deacum este posibila comuniunea intre Tata si fiul de curind nascut.

John 14:17 si anume, Duhul adevãrului, pe care lumea nu-L poate primi, pentru cã nu-L vede si nu-L cunoaste, dar voi Îl cunoasteti, cãci rãmâne cu voi, si va fi în voi.

Aici cuvintul este categoric in ceia ce priveste Duhul lui Dumnezeu. Asa cum am spus mai sus, El este singurul care te pune in contact cu Dumnezeu. Uite ca lumea nu-l poate avea sau primi. Duhul lui Dumnezeu, sau Duhul Adevarului este in strinsa legatura cu nasterea din nou.

Nastere pe care lumea nu a expiermentat-o. Lumea nu-l poate primi.Apoi daca nu la primit , negresit ca nu are cum sa-l cunoasca.Si nici nu-l poate vedea . Sigur ca este vorba de ochii credintei care vin in urma acelui fenomen divin al nasteri din nou. Si credinta este un dar dela Dumnezeu asa citim in, Ephesians 2:8 Cãci prin har ati fost mântuiti, prin credintã. si aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui Dumnezeu.

Cuvintul trece direct, as zice brusc, la o alta categorie de oameni scosi din lume. Aceia in care Dumnezeu a produs aceasta nastere din nou. Si spune,”voi il cunosteti” dece il cunoaste cel nascut din nou? Pentruca, spune Cuvintul ,ca ramine cu voi si da garantia ca ramine in voi.

Sint unii care spun ca ,”trebuie sa insisti sa-l primesti si inca cu strigatae. Cuvintul are altceva de spus, Ephesians 1:13 si voi, dupã ce ati auzit cuvântul adevãrului (Evanghelia mântuirii voastre), ati crezut în El, si-ati fost pecetluiti cu Duhul Sfânt, care fusese fãgãduit,

Pecetea aceasta este sigiliul lui Dumnezeu care ne arata ca sintem pusi deoparte ca o comoara scumpa, de valoare care-I apartine Lui personal. Apoi daca sintem ai Lui sigur ca Duhul Lui ne-a luat ca propitiate a lui Dumnezeu si locuieste in noi.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: