joi, 3 februarie 2011

Dece se ratacesc oamenii.....?

1. De ce se rătăcesc oamenii ...?

Intrebare pusa de un frate

Pentru cei care cerceteaza Sfinta Scriptura , intrebarea este simpla. Asa cum estescris ca, nu cunosc Scripturile. Matei 22:29 Dar mai avem si alte locuri si explicatii la aceasta intrebare.Pentruca sint orbi. Bine, cum poate un orb sa afle calea care duce la adevar, la Domnul Hroistos , daca este orb? in inteles spiritual vorbesc.

Omul nu poate accepta ca este orb.Prorocul Isaia si chiar Mintuitorul aduce inatentie aceste cuvinte," aveti ochii si nu vedeti....". Sau cum poate calauzi un orb pe alt orb? vor cade amindoi in prapastie spune Cuvintul.

Ca sa poti gasi calea care duce la viata care este Domnul Hristos , este necesar sa ai un gid care sa te conduca. As zice,”sa te ia de mina”. Si acest gid nu este altul decit Sfintul Cuvint. Dar si asa, nu vei avea garantia ca vei afla calea Adevarul si Viata, daca inprealabil Dumnezeu nu iti da lumina ca sa vezi, sa intelegi anumitae lucruri esentiale din Aceste Scripturi.

a) Trebuie ca Duhul lui Dumnezeu sa intre in actiune si sa convinga pe cel care citeste in Biblieca este pacatos. John 16:8 si când va veni El, va dovedi lumea vinovatã în ce priveste pãcatul, neprihãnirea si judecata.

b)apoi,tot Dumnezeu este cel care trebuie sa dea un duh de Pocainta. Domnul Hristos spunea ucenicilor aceste cuvinte pe care le citim in ev, dupa Ioan la cap 16:8.Ce vreau sa scot in evidenta este ca," lucrarea ii apartine in exclusivitate lui Dumnezeu'.Sint unii care se considera in ei insusi crestinii, dar nu numai ca nu inteleg ceia ce citesc din Scriptura.

Dar zic ei, ca sint si “contradictii” in Cuvintul lui Dumnezeu. Bine, acestia sint la fel de orbii ca si cei care ratacesc prin scriptura si nu dau de Adevar. Cite-va ginduri la care am ajuns la concluzia ca," asa cum am mai spus ceva mai sus, “lucrarea apartine in mod exclusiv lui Dumnezeu".

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: