luni, 14 februarie 2011

"Nu vrem ca omul acestasa imparateasca peste noi'"

Luca 19:14

“”… "Nu vrem ca omul acesta să împărăţească peste noi."” Ioan 1.11

John 1:11 He came unto his own, and his own received him not.

Genesis 37:8 His brothers said to him, "Will you indeed reign over us? Or will you indeed have dominion over us?" They hated him all the more for his dreams and for his words. (See NIV

Cetatenii din poporul Lui pamintesc l-au urit Pe Domnul Isus. Nu cei care sint cetateni impreuna cu sfintii,Si locuitori ai casei lui Dumnezeu, a carei cetatenie este in cer,si care cauta sau asteapta o tara , o patrie mai buna,si un oras ceresc;dar evreii care erau poporul Lui si natiunea Lui printer care el a fost nascut, catre ei a fost trimis si a venit, si avea tot dreptul ca sa-I conduca;Acestia l-au urit cu o ura de moarte, si l-au tratat intrun fel urit ,murder;Spunind ca invatatura lui este falsa;Si spuneau ca minunile pe care El le facea sint facute cu ajutorul lui belzebul, si urma s- ai persecute si pe ucenicii Lui si pe cei care umbalau cu Domnul isus. Urma dupa plecarea Lui sa fie tratati si ucenicii la fel ca Stapinul lor.Si ei au fost persecutati , pusi in temnita si omoriti chiar.

Prin atitudinea lor de pe vremea Lui au aratat ca nu vor,”ca omul acesta sa stapineasca peste ei”Si prin aceasata nici ca nu vroiau sa primeasca evangelia. Sau ce sa mai spun, ca nu vroia sa se supuna Domnului Isus?.Domnul Isus s-a indepartat de ei si negresit nu au fost gasiti vrednici de viata vesnica. Asa se intimpla si azi nu este cu nimic mai bine decit in acel timp, oamenii zic,” nu vrem ca omul acesta sa stapineasca peste noi”.

Se vede opozita lumi in ceia ce priveste persoana Domnului Isus, prin neglijarea adevarului Domnului Isus, si lucrarea Lui divina. “Daca il acepta “ pe El ca sa le conduca viata li-se pare ca le pune un jug pe grumaz. Jug,pe care nu-l vor sa –l accepte, cu toate ca este asa de usor de purtat. Matthew 11:29 Luati jugul Meu asupra voastrã, si învãtati de la Mine, cãci Eu sunt blând si smerit cu inima; si veti gãsi odihnã pentru sufletele voastre.

Am spus asta, in conditia ca ar depinde de ei sa-l accepte.

Dece nu l-au acceptat? Pentruca Dumnezeu le-a impietrit inima.Dece le-a impietrito? Pentruca Scriptura spune,” In Hristos nu mai este nici Iudeu si nici Grec. Avea invedere o alta lucrare in intreaga lume nu numai printre Evrei.Intelegerea pe care o am este ca , la cruce Dumnezeu si-a ales un alt popor care sa fie al Lui. Unul cu character ca al Domnului Isus, de natura cereasca nu paminteasca.

Cu alte cuvinte Dumnezeu nu are preferinta la modul literal ,fizic. El se uita la meritele Domnului Isus si prin El sintem la fel. Iata dece Domnul Isus s-a indepartat de acest popor.Prorocul Isaia il infatiseaza pe Mituitorul ca un strain printer ai Lui. Avea sa vina si sa se poarte cu El asa cum a vestit Isaia.

Intorcindu-ne la noi cei din dispensatiunea Haruli ce vedem? Aceiasi atitudine de respingere a Domnului Isus ca si atunci la venirea lui decatre Iudei. Am intelegerea ca Dumnezeu este Suveran si face ce crede de cuvinta.El este acela care intoarce sufletul, sau il directeaza catre singura sursa de mintuire, Domnul Isus.Cind Dumnezeu is face lucrarea in viata unui om acel om nu il poate respinge pe Domnul Isus.Este o atractie irezistibila in fata Harului lui Dumnezeu. Pentru sufletul care a fost mintuit, Jugul nu i-se va parea greu de purtat. Cel rascumparat dinpotriva va fi chiar bucuros sa il poarte ca unul care acum trage la aceiasi car cu alti rascumparati sa vesteasca veste buna a evangeliei Domnului Isus.

Joh Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: