joi, 10 februarie 2011

Matthew 21:33 Ascultati o altã pildã.

Matthew 21:33 Ascultaþi o altã pildã.

Era un om, un gospodar, care a sãdit o vie. A împrejmuit-o cu un gard, a sãpat un teasc în ea, si a zidit un turn. Apoi a dat-o unor vieri si a plecat în altã tarã.

In Psalmul 80-8, am vazut aspectul spiritual al viei sadite de Dumnezeu si care are ca echivalent Biserica vie a lui Dumnezeu. Acum as dori sa vedem si aspectul fizic, literal al acestei vi sadite.Il avem aici in acest verset din Matthew 21:33.

Gospodarul este Dumnezeu care sadeste.Acest Gospodar a luat toate masurile ca via sa fie pazita. Ba inca,a si dat-o unor vieri ca sa ia grija ei. Stim cine este via (Biserica in cazul acesta, cea corporala) unde se aduna cei ce se considera ei insusi crestinii.A plecat din tara as zice ca , un timp a lasat-o pe mina vierilor angajati sa ia grija ei. Cine sint vierii de care Cuvintul ne vorbeste aici? Negresit ca sint Protii care au fost chemati in vechiul testament sa ia grja ei.Ce au facut ei? Cuvintul spune ca au neglijato. Templu dela Ierusalim il transformasera in iarmaroc.

Jeremiah 2:21 Te sãdisem ca o vie minunatã si de cel mai bun soi: cum te-ai schimbat si te-ai prefãcut într-o coardã de visã sãlbaticã?

Ieremia vede destul de clar cum a vea sa ajunga aceasta vie( Templu, Biserica)in decursul egzistentei ei.Te sadisem ca o vie minunata,Dar ce s-a intimpalat cu ea?Sa transformat intr-o coarda salbatica. Dece asa? Pentruca Vierul, Stapinul,a dato pe mina altora. Cind ceva nu iti apartine , nu ai interes ca si cind ar fi al tau.Azi vedem cu totii ce a patruns in adunari in Biserici.Nu le mai poti deosebi de cluburi de adunatura sociala.Aceasta este starea Biserici, Adunari la momentul actual fac referire la Denumirea lor ca Biserici corporale fizice, as zice de adunatura.

Song of Songs 7:12 Dis de dimineatã ne vom duce la vii, sã vedem dacã a înmugurit via, dacã s-a deschis floarea, si dacã au înflorit rodiile. Acolo îti voi da dragostea mea.

In contrast cu Biserica corporala, fizica, aici in Cintarea Cintariolor avem intimitatea Mirelui Domnul Isus cu fiecare Rascumparat al Lui in parte.Aici apare pluralul viei, “ la vii”. Este vorba ca relatia individuala a credinciosului cu Mintuitorul lui se rasfringe sau is gaseste locul in vii, care are echivalentul Bisericiolor, Adunarilor corporale din diferite locuri.Mai jos vedem din nou ca face referinta la singular la o vie. Ce inseamana asta? Ca in aceste biserici corporale este adevarata vie care infloreste. Acolo iti void a dragostea mea. Egzista aceasta intimidate intre Mire si Mireasa Lui la modul individual si in totalitatea celor rascumparati ai Lui.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: