joi, 10 februarie 2011

Psalms 80:8 Tu ai adus o vie din Egipt,

Psalms 80:8 Tu ai adus o vie din Egipt, ai izgonit neamuri, si ai sãdit-o.

Aici in acest psalm avem o expresie extraordinara a ceia ce este Biserica si cum a luat ea fiinta.Cuvintul ne spune.”Tu ai adus o vie din Egipt.Sint trei elemente aici as zice.

a)Tu care se refara la Dumnezeu, care de El depinde toate lucrurile precum si plantarea acestei vite care este Biserica Lui.Cind zic Biserica , ma refer la sufletele vi care au fost rascumparate de Domnul Hristos prin jerfa Lui.

b) este vorba de Egipt, care in Scriptura face referire la lume.ei bine, Biserica a fost scoasa din lume si pusa deoparte pentru Fiul Lui. Dece asa? Pentruca ea se mai numeste si Mireasa Mirelui. Cine eset Mirele? Este Domnul Hristos care si-a dat viata din dragoste pentru Ea ca sa o rascumpere si apoi sa fie a Lui. Caretea apocalipsei ne vorbeste de o nunta a mielului care il infatiseaza pe Domnul Isus ca miel. Ioan Botezatorul spune despre Domnul Isus aceste cuvinte,”Iata Mielul lui Dumnezeu care ridica pacatul lumi”.

c) Ai sadito. Inainte de a o sadi El a curatit , a pregatit pamintul,ca atunci cind ea va fi sadita sa aibe un teren, un climat propice de desvoltare.Unde a fost sadita ea? In inima celor rascumparati de Domnul Hristos. Cine sint neamurile? Sigur ca putem vedea ca Inima este locul unde Dumnezeu a sadit credinta care duce la mintuire.Deci as zice neamurile sunt curatirea unei inimi in care Dumnezeu avea sa planteze aceasta saminta a Cuvintului Sau.

Neamurile sint cele vechi care se gaseau in acea inima inainte de a fi curatita.A sadit-o El insusi care este si Gradinar. Apoi se obliga fata de El insusi ( pe viata Mea zice Domnul…)sa o curete, sa o ingrijeasca ca sa ajunga la maturitate sa aduca roade.Asa este posibil ca in timpul cresteri vitei sa apara si alte plante pe care nu Stapinul le-a plantat, sadit. Cuvintul ne spune,” Matthew 15:13 Drept rãspuns, El le-a zis: "Orice rãsad, pe care nu l-a sãdit Tatãl Meu cel ceresc, va fi smuls din rãdãcinã”

In inima celui credincios pot de lastare, dar Gradinarul care este infatisat prin Dumnezeu are grija sa le smulga ca sa nu incurce cresterea vitei.Iata dece zic ,Mintuitorul nu are in vedere lumea cind in rugaciunea Lui catre Tatal spune aceste cuvinte, “nu ma rog pentru lume ci pentru aceia pe care mi-ai dat Tu”Cu alte cuvinte ma rog pentru vita pe care Tu ai scoso, adus-o din Egipt(lume).

Sa nu ne amarim cind Gradinarul smulge ce apare in viata noastra. Chiar daca doare sa fim bucurosi ca nu le va lasa ca sa impiedice ceia ce El a sadit acolo.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: