joi, 10 februarie 2011

Preotul Eli si fiii lui.

1 Samuel 2:22-36. Eli era foarte bãtrân, si a aflat cum se purtau fiii lui cu tot Israelul; a aflat si cã se culcau cu femeile care slujeau afarã la usa cortului întâlnirii.

Iata un loc din Scriptura unde Cuvintul ne arata ca Dumnezeu nu se lasa dator in sensul ca El va plati celui ce il necinsteste. Istoria Preotului Eli este trista. Avind doi fii ei nu au facut cinste nici tatalui lor si cu atit mai mult lui Dumnezeu.In aceasta situatie relatata in aceste versete se vede ca Eli nu luase grija de fii lui. Cu alte cuvinte El se preocupa de Cortul intilniri dar nu si de casa lui. Ap Pavel spune aceste cuvinte la care si cei din zilele noastre care pretend ca sint pusi peste casa lui dumnezeu sa ia seama.Iata ce spune Pavel insuflat de Duhul lui Dumnezeu cu privire la casa lui Dumnezeu,” 1 Timothy 3:4 sã-si chiverniseascã bine casa, si sã-si tinã copiii în supunere cu toatã cuviinta. 5 Cãci dacã cineva nu stie sã-si cârmuiascã bine casa lui,cum va îngriji de Biserica luiDumnezeu?

Spune Cuvintul ca Eli deabia la adinci batrinete si-a mustrat fii. Bine! Acum, era prea tirziu. De fiii lui nu se mai lipea niciun cuvint al tatalui lor. Dar am putea sa-l intrebam pe Eli, “ce ai facut Eli cind copii erau inca micuti si puteau sa primeasca mustrarea , invatatura”? Cuvintul ne mai arata Ca copilul trebuie sa fie invatat directat decind inca este copil. Proverbs 22:6 Învatã pe copil calea pe care trebuie s-o urmeze si când va îmbãtrâni, nu se va abate de la ea.

Iata dece fiii lui Eli sau abatut, ca nu au fost invatati cind erau inca copii.In veresetele care urmeaza vedem cum Dumnezeu la privat pe Eli si casa lui de dreptul pe care il daduse Dumnezeu sa slujeasca la cortul intilniri. Ba si mai mult ca fiii lui Eli vor muri in aceiasi zi. 1 Samuel 2:34 si iatã semnul celor ce se vor întâmpla celor doi fii ai tãi Hofni si Fineas: amândoi vor muri într-o zi.

In loc ca Eli sa is incheie alergarea la acea virsta inaintata, El se coboara in locuinta mortilor ca unul care a suparat pe Domnul si care la obligat sa intrerupa acest legamint pe care il facuse cu privire la urmasii celor ce sint preoti ai Domnului. Sint si azi multi care is neglijaza casa lor si spun ei se ocupa de casa Domnului.Scriptura este plina de invataturi in toate privintele. Iata ca si in privinta aceasta ne sta inainte aceasta triste realitate a lui Eli si fiilor lui.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: