vineri, 21 ianuarie 2011

Tu ai adus o vie din Egipt.

1. Psalms 80:8 Tu ai adus o vie din Egipt, ai izgonit neamuri, si ai sãdit-o.

Cind citim in Sfinta Scriptura despre vie, stim sau cel putin ar trebui sa stim, ca reprezinta Biserica lui Dumnezeu. Cei care citesc Cuvintul aprofundat cunosc ca Egiptul este infatisat in Scriptura prin lume.In acest psalm citim ca s-a dus in Egipt sa ia o vie. Intelegem ca Cuvintul ne vorbeste intrun mod spiritual. Sigur ca a cumparat-o care are echivalentul Jerfei Domnului Hristos care a platit pentru aceasta vie(Biserica Lui)

Asa cum am spus despre Vie si Egipt,Il vedem acum pe Gradinar care si El, are un correspondent la modul spiritual in Dumnezeu.Deci Dumnezeu a scos via Lui din Lume si a sadit-o intr-un pamint de unde au fost izgoniti neamurile . Neamurile infatiseaza in Cuvint pe cei care nu aveau cunostinta de Dumnezeu si care erau rebeliosi inpotriva Lui.Stim ca satan cu ingerii lui au fost alungati din cer odata cu rebeliunea pe care Lucifer a facuto.Dumnezeu si-a sadit via pe care a scoso din lume in cer.

Cu alte cuvinte radacinile ei sint in cer, de acolo is trage seva din Domnul Isus care sta la dreapta lui Dumnezeu.Iata dece zic ca, “Biserica vie este cu radacinile in cer”;Colossians 3:3 Cãci voi ati murit, si viata voastrã este ascunsã (trasmutata)cu Hristos în Dumnezeu.Dar sa vedem acum cum Biserica corporala(via) la modul fizic al ei, este pe pamint. In ea se poate strecura si lastare care nu sint plantate de Dumnezeu(vier). Iata de pilda ce citim in evangelia dupa Matei.

Matthew 15:13 Drept rãspuns, El le-a zis: "Orice rãsad, pe care nu l-a sãdit Tatãl

Meu cel ceresc, va fi smuls din rãdãcinã

In pilda griului si a neginei citim ca , lucratorii au zis, “sa mergem si sa smulgem negina” Dar stapinul le-a spus,” nu, lasati-o sa creasca inpreuna si la secerisi va fi smulsa”.(separate) Cind la secerisi? Atunci cind cei rascumparati, adica griul va fi luat si pus in Hambar(cerul lui Dumnezeu) Asa ca ,sa nu ne mire dece in Biserica(adunare) nu este numai griu sau sint si rasaduri care nu au fost sadite de Dumnezeu.

Cei de facut? Sa mergem inainte si sa asteptam ziua cea mare a secerisului,cind Stapinul va desparti griul de negina care a crescut inpreunaDomnul sa ne dea harul sa ne cercetam adinc daca sintem saditi de El sau sintem in Biserica(adunare)plantati de oameni.Ca la secerisi ne vom desparti precum griul de negina.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: