miercuri, 12 ianuarie 2011

Piatra care a fost lepadata de Zidari

Luke 20:17 Dar Isus i-a privit drept în fatã si a zis: "Ce înseamnã cuvintele acestea, care au fost scrise: "Piatra, pe care au lepãdat-o zidarii, a ajuns sã fie pusã în capul unghiului?

Sigur ca aici avem cite ceva de analizat si anume; a)Cine este piatra? b) Cine sint zidarii,? Sau mai jos Vierii la psalmul 80-8c) Si care este cladirea? Sa luam pe rind pe fiecare din acestea.

Cine este Piatra? Am pus piatra cu p mare pentruca ea infatiseaza pe Domnul Hristos.Cuvintul ne arata ca aceasta piatra a fost lepadata. Zidarii, ce leapada sau da la oparte ca ceva netrebuincios? Negresit o piatra care nu se potrieste acolo unde ei vor sa o puna.

Cineva ar putea sa spua,” dar ce nu ar putea fi cioplita ca sa o aduca sa se potriveasca? Trebuie sa stim la ce cladire va fi pusa ea. Este vorba de o cladire sfinta precum era Templu de odinioara. Citim ca pietrele erau cioplite in munti . Odata pusa nu se mai auzea nici-o lovitura de ciocan. Ca sa stim care este cladirea trebuie sa stim ce a spus Mintuitorul despre aceasta cladire care este biserica Lui.

El spune aceste cuvinte, “ Eu voi cladi Biserica mea… Cine sint zidari? Sint preotii care au fost chemati in vechiul testament ca sa zideasca la aceasta cladire.Ce au facut ei? Au lepadat piatra din capul unghiului care este asa cum am spus Domnul Hristos.Ei au zis,” nu vrem ca omul acesta sa stapineasca peste noi” Iar Mintuitorul avea sa spuna,”imparatia Mea nu este din lumea aceasta”

Avem o pilda spusa de Domnul Hristos cu privire la via lui Dumnezu care este una si aceiasi cu Biserica Lui. Domnul Hristos spune ca ,”via o va lua si o va da altora Luke 20:16 Va veni, va pierde pe vierii aceia, si via o va da altora." Cine sint acestia altora? Sint cei rascumparati care se mai numesc in ep lui Petru preoti pentru Dumnezeu. 1 Peter 2:5 si voi, ca niste pietre vii, sunteti ziditi ca sã fiti o casã duhovniceascã, o preotie sfântã, si sã aduceti jertfe duhovnicesti, plãcute lui Dumnezeu, prin Isus Hristos.

Deci preotii vechiului testament au respins piatra. Cei rascumparati sint numiti preoti si ei l-au acceptat pe Domnul Hristos. Iata deci, ca piatra din capul ungiului nu a mai fost respinsa de acestia. Ei sint lucratori impreuna cu Dumnezeu. La ce lucreaza ei? La zidirea acestei Biserici vi a lui Dumnezeu

Psalms 80:8 Tu ai adus o vie din Egipt, ai izgonit neamuri, si ai sãdit-o.

Via este adusa din Egipt. Cine este Egiptul? Este lumea asa infatisaza Cuvintulpe Egipt.

Cine este via? Via este biserica lui Dumnezeu care a fost scoasa din lume(egipt) si a pregatit terenul si a plantato pentru cer.Ca de orice planta, Gradinarul(Dumnezeu) se ocupa de ea. O sapa o uda si in final o si curata. Dece? Cuvintul spune ca sa aduca roada si inca dupa ce o curata sa aduca si mai multa roada.O curate de ramurile , lastari care pot da din nou dupa ce a fost curatata.Gradinarul sta cu ochii pe ea continu.

Tot asa este si cu Biserica vie a Lui Dumnezeu. El se ocupa de ea ca sa fie fara pata si fara vre-o zbircitura la intilnirea cu Mirele ei iubit. Sa nu ne vaitam cind vierul curate la noi. Este spre folosul nostrum. El vrea sa ne faca asemenea Domnului Hristos, ca la intilnirea cu El sa fim ca El. Iata dece a luato si a dato altora.

Ion Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: