miercuri, 12 ianuarie 2011

Pretul rascumparari sufletelor noastre.

Pretul rascumparari

Psalms 49:7 None of them can by any means redeem his brother, nor give to God a ransom for him:

8 (For the redemption of their soul is precious, and it ceaseth for ever:)

1 Timothy 2:6 Who gave himself a ransom for all, to be testified in due time

1 Timothy 2:6 care S-a dat pe Sine însusi, ca pret de rãscumpãrare pentru toti….

Uite un loc pe care il asociez cu ce spune Domnul Hristos despre pilda Tarinei. Ca a fost cumparta doar pentru Comoara care este ascunsa in acea tarina. Ascunsa? Cum ascunsa? Da asa spune Cuvintul ca voi, care voi? Voi, pentru care Mintuitorul a platit pretul rascumparari fiind ascunsi de ochii lumii, pentruca va ascuns in El.

Iata ce citim in Cuvint,” voi sau (viata) voastra sinteti ascunsi cu Hristos in Dumnezeu” Dece cu El? Pentruca ii apartinem Lui ca propietate.A cumparat Tarina cu cauza expresa ca in ea se afla acea comoara ascunsa. Deci nu era la vedere. Cum si Biserica vie este ascunsa de ochii lumi.

Colossians 3:3 Cãci voi aþi murit, s i viata voastrã este ascunsã cu Hristos în Dumnezeu.Biserica vie are prêt in ochii lui Dumnezeu. Pentru tine dau popoare ca ai prêt in ochii Mei. Isaiah 43:4 De aceea, pentru cã ai pret în ochii Mei, pentru cã esti pretuit si te iubesc, dau oameni pentru tine, si popoare pentru viata ta.

Iata deci pretul rascumparari. Insusi viata Mintuitorului care a puso la dispozitia salvari noastre.Nu era o alta posibilitate? Negresit ca nu.Ps, 49-7 ne arata destul de clar. Nu a circulat si nu circula apsolut nici-o valuta forte care sa poata sa mintiasca sufletul omului decit single domnului Hristos.

Si care sa fi putut fi acceptata de Dumnezeu Tatal. Atunci se pune intrebarea , “ ce contributie poate avea omul” la aceasta mintuire care este data in dar de Dumnezeu celor ce sint chemati dupa planul Lui?

Cu o seriozitate adinca vom realize ca mintuirea a fost si este o lucrare divina care apartine in exclusivitate lui Dumnezeu.Oricit ar incerca omul sa-si atribuie ceva nu este recunoscut ca nu are prêt in ochii lui Dumnezeu. Pret are doar ce a facut la golgota Fiul Lui. Iata dece este darul lui Dumnezeu si El o da cui vrea.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: