luni, 10 ianuarie 2011

Mintuirea dusa pina la marginile Pamintului

Mintuirea dusa pina la marginile Pamintului

Isaiah 49:6 El zice: “Este prea puþin lucru sã fii Robul Meu ca sã ridici seminþiile lui Iacov si sã aduci înapoi rãmãsitele lui Israel. De aceea, te pun sã fii Lumina neamurilor, ca sã duci mântuirea pânã la marginile pãmântului.

Isaiah 49:6 And he said, It is a light thing that thou shouldest be my servant to raise up the tribes of Jacob, and to restore the preserved of Israel: I will also give thee for a light to the Gentiles, that thou mayest be my salvation unto the end of the earth.

Isaia il vede pe Domnul Hristos care avea sa vina peste aproximativ 500 de ani.Scriptura trebuie vazuta (Inteleasa)la modul spiritual.Pentruca Israel, din punct de vedere spiritual, este Biserica Domnului Hristos.

Vom vedea dece mintuirea trebuie dusa pina la marginile pamintului.In ev dupa Matei avem explicatia care ne poate ajuta sa intelegem correct Cuvintul Lui Dumnezeu cu privire la –(mintuirea pina la marginile pamintului)-.

Si legat de aceasta, vom vedea si in ev. dupa Ioan care este cauza ca evangelia sa ajunga pina la marginile pamintului.

Matthew 13:37 El le-a rãspuns: “Cel ce seamãnã sãmânþa bunã, este Fiul omului.

38 tarina este lumea, sãmânta bunã sunt fiii Împãrãiei; neghina sunt fiii Celui rãu.

Citim mai jos Matthew 13:44 Împãrãtia cerurilor se mai aseamãnã cu o comoarã ascunsã într-o tarinã. Omul care o gãseste, o ascunde;( voi sinteti ascunsi cu Hristos in Dumnezeu) si, de bucuria ei, se duce si vinde tot ce are, si cumpãrã tarina aceea.

Si acum sa vedem in ev dupa Ioan, ce la determinat pe Dumnezeu sa rascumpere tarina(lumea) de supt dominatia celui rau. Citim ca in tarina este o comoara.

In lume sint ascunsi copii lui Dumnezeu. Ei sint risipiti in lume si Mintuitorul a venit ca sa-I adune intrun singur trup.El nu putea sa-I aduna daca nu mai intii nu platea pretul rascumparari acelei tarine care este lumea.Stapinul este Dumnezeu, Iata dece cumpara intreaga tarina.Citim cu privire la aceasta comoar(copii lui Dumnezeu risipiti in tarina in lume).Pentruca ai prêt in ochii mei pentru tine dau popoare. Vorbind aici de cei rascumparati ai lui Dumnezeu, comoara Lui.

John 11:52 si nu numai pentru neamul acela, ci si ca sã adune într-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiti. Iata deci, comoara sint cei rascumparati. Tarina este lumea.Deaceia este necesar ca Evangelia sa fie propavaduita pina la marginile pamintului. Sa adune din toate natiunile pe cei pe care Dumnezeu ii are in planul Lui de mintuire.

Intelegem noi care a fost motivul de al trimite pe Domnul Hristos in lume? Sa adune pe copii lui Dumnezeu intrun singur trup.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: