miercuri, 12 ianuarie 2011

Poate cel credincios trai oricum?

Un frate mi-a dat acest paragraf, care face referire la ce a spus un teolog al scripturi, cu privire la mintuirea care sa capata prin credinta.In acest paragraf vom vedea ca este ceva confuz in interpetarea frazei pe care am scoso in evidenta in rosu.


5. Perseverenta sfintilor
Cei alesi sunt mântuiti de-a pururi.
Nimic din ceea ce fac nu poate să le steargă numele din Cartea Vietii. Ei nu au ales să se apropie de Dumnezeu, la fel cum nici o faptă, gând, sau dorintă nu poate să îi îndepărteze din planul lui Dumnezeu de a-i face să persevereze până la capăt. Totusi, cei alesi nu pot sti niciodată în această viată dacă sunt cu adevărat alesi, astfel că omul nu poate fi sigur pe deplin de mântuirea sa.
Dar si asa, 'vasele de ocară', cei alesi de Dumnezeu, înainte de Facere, să fie pierduti de-a pururi, nu pot face nimic pentru a se apropia de Dumnezeu. Căinta, caracterul lor, faptele bune sau credinta în Hristos nu le sunt de nici un folos

Nimic din ceea ce fac nu poate să le steargă numele din Cartea Vietii.

La acest paragraph se poate interpeta doua ginduri

a) Ca as putea trai oricum ca sint scrisi in cartea vieti, lucru contrariu la ce ne invata sfinta Scriptura. Daca ne uitam mai bine in Cuvint, vom vedea ca cel mintuit este Rob al Domnului Hristos, ca atare ,robul nu face ce vrea si nici nu traieste cum vrea. El este continiu la dispozitia stapinului lui. Asa ca acest gind dispare cu desavirsire din a fi luat in calcul.

b)Daca am gindi ca cel mintuit nu poate face nimic ce ar putea sa puna in “pericol” mintuirea capatata ca dar dela Dumnezeu prin actul credintei,atunci as clasifica aceasta , cel credincios nu face cu voia ceia ce ar pune pozitia lui de Copil al lui Dumnezeu in umbra.Deci gindesc ca , orice copil al lui Dumnezeu are si alunecari in viata lui vremelnica aici pe pamint. Spun asta bazat pe ce spune Cuvintul. 1 John 2:1 Copilasilor, vã scriu aceste lucruri, ca sã nu pãcãtuiti. Dar dacã cineva a pãcãtuit, avem la Tatãl un Mijlocitor, pe Isus Hristos, Cel neprihãnit.

Apoi Cuvintul ne mai lasa sa stim si acest lucru de mare importanta. Romans 6:12 Deci, pãcatul sã nu mai domneascã în trupul vostru muritor, si sã nu mai ascultati de poftele lui.

Ca exemplu as da ce spune ap Pavel ca se intimpla in viata lui.

Romans 7:18 stiu, în adevãr, cã nimic bun nu locuieste în mine, adicã în firea mea pãmânteascã, pentru cã, ce-i drept, am vointa sã fac binele, dar n-am puterea sã-l fac.

19 Cãci binele, pe care vreau sã-l fac, nu-l fac, ci rãul, pe care nu vreau sã-l fac, iatã ce fac!

Deci in concluzie as zice , este o lupta continua in viata celui Rascumparat de a se inpotrivi pornirilor firi vechi.Cind se intimpla cite o alunecare aceasta va fi un incident nefericit. Apoi nu va ramine acolo cel credincios.Se va ridica , pentruca Dumnezeu este cel care il tine de mina.

John 10:28 Eu le dau viata vesnicã, în veac nu vor pieri, si nimeni nu le va smulge din mâna Mea.

29 Tatãl Meu, care Mi le-a dat este mai mare decât toti, si nimeni nu le poate smulge din mâna Tatãlui Meu.

Daca totusi ar fi cineva care sa spuna, ca ar putea sa traiasca oricum... ca este scris in cartea vieti, atunci acesta este complect iresponsabil, ca sa nu spun ca nu a fost nascut din nou.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: