luni, 17 ianuarie 2011

Calea vieti si calea morti.

Calea Vieti si calea morti.

Matthew 7:13 Intrati pe poarta cea strâmtã. Cãci largã este poarta, latã este calea care duce la pierzare,si multi sunt cei ce intrã pe ea

14 Dar strâmtã este poarta, îngustã este calea care duce la viatã, si putini sunt cei ce o aflã.

Proverbs 14:12 Multe cãi pot pãrea bune omului, dar la urmã se vãd cã duc la moarte.

Psalms 1:6 Cãci Domnul cunoaste calea celor neprihãniti, dar calea pãcãtosilor duce la pieire.

Scriptura ne arata ca sint multe cai care par omului ca sint bune. Dar pina la urma ele duc la moarte.Bine, pe linga aceste cai este si unna care duce la viata. Dece numai una duce la viatta si la pierzare sint multe?Raspunsul este as zice eu simplu.

Singura cale care duce la viata este Domnul Hroistos. El spune despre Elinsusi,”Eu sint calea Adevarul si viata” inteleg ca daca El este calea dece oamenii aleg acele cai care duc la moarte? Ca li-se par bune? Da , dar intotdeauna ar trebui sa ne uitam la sfirsit. Cu alte cuvinte unde ma duce calea pe care am aleso? Duce ea la viata sau la moarte.Si daca restring caile doar la doua, am intelege ca una duce la viata iar alta duce la moarte.

Despre cea care duce la moarte Scriptura ne vorbeste ca este larga si ca sint cei mai multi care intra pe ea sau o gasesc. Cit despre calea care duce la viata este ingusta, strimta, parca ascunsa. Si aici scriptura are ceva de spus,” aceasta cale care duce la viata este strimta,ingusta si ca , putini sint cei ce o afla.”Sigur ca daca este lata poti sa o afli imediat ca vezi ca sint cu gramada pe ea, sau alearga spre ea.

Dar pe cea strimta merg doar unul cite unul. Nu incape cite doi sau cu gramada.Pina si Psalmistul spune, “Domnul cunoaste calea celor neprihaniti adica pe cea strimta ca ea duce la viata , la Fiul Sau care este viata. John 1:4 În El era viata, si viata era lumina oamenilor.Dar Psalmistul mai spune , “ calea celor pacatosi duce la pieire sau la moarte.

In Matei se spune sa intrati pe poarta cea strimta. Pai cum sa intri daca esti orb si orbacaesti sa o “gasesti”? Iti trebuie un gid ca sa te directeze spre acea usa. Domnul Isus spune despre El,John 10:7 Isus le-a mai zis: "Adevãrat, adevãrat vã spun cã Eu sunt usa oilor.Cum poti sa o afli aceasta usa?Asa cum am spus omul este orb si nu poate sa o afle. Trebuie sa fie directat de Duhul sfint catre Domnul Hristos, catre aceasta usa. Ce aleg oamenii? Viata ne arata ca aleg ce este larg, fara sa realizeze ce sfirsit vor avea.

Daca Duhul ne-a directat catre acea usa Domnul Hristos, sa-I multumim si sa pretuim acest lucru. Nu am fost mai buni ca ceilalti. Dar numai Harul lui Dumnezeu care sa revarsat peste noi. As zice ce spune Psalmistul despre stinca vieti( sau calea care duce la viata) . Psalms 61:2 De la capãtul pãmântului strig cãtre Tine cu inima mâhnitã, si zic: "Du-mã pe stânca pe care n-o pot ajunge, cãci este prea înPsalms 143:8

Fã-mã sã aud dis de dimineaþã bunãtatea Ta, cãci mã încred în Tine. Aratã-mi calea pe care trebuie sã umblu, cãci la Tine îmi înalþ sufletul.altã pentru mine!

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: