sâmbătă, 9 iunie 2012

Cintarea Cintarilor, 2:3-4 Ca un mãr între copacii pãdurii,



Song of Songs 2:3  Ca un mãr între copacii pãdurii, asa este prea iubitul meu între tineri. Cu asa drag stau la umbra lui, si rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele.
4  El m-a dus în casa de ospãt, si dragostea era steagul fluturat peste mine.

Ultima postare a mea pe blog a fost tot din Cintarea –Cintarilor,  care vorbea de Trandafir si Crin. Vorbea Mirele si isi descria Mireasa lui. Acum rolul este schimbat in aceste doua versete. Vorbeste Mireasa despre Iubitul ei,Ca un mar spune ea ca este iubitul ei, s-au Logodnicul ei  in mijlocul padurii.

In padure sunt si copaci neroditori.Ce bine ii prinde unui om care este obosit de calatorie si traverseaza o padure, in ea gaseste umbra, pomii care au fructe si este satisfacut ca is astimpara foamea s-au pur si simplu se racoreste. Domnul Isus este singurul Fruct care ne hraneste in aceasta lume. El ne si racoreste(refresh), reconfortare.S-au cel putin asa ar trebui, ca hrana celui rascumparat sa fie cautata numai in Cuvintul lui Dumnezeu  prin care suntem reconfortati.

Pot fi si alte invataturi(tineri din padure) sunt asemanati cu copacii,dar care nu fac decit umbra. Este buna si umbra cind esti obosit de o calatorie lunga. Dar Trebuie sa o lasi si sa iti continui calatoria. Apoi,daca esti infometat umbra nu iti este indeajuns.Iata Cuvintul, care ne tine si de umbra care este in arsita acestei lumi dar, care ne si da hrana noastra necesara pentru sufletul nostru. Uneori obosim prin arsita acestei lumi. Cu asa drag stau la umbra lui, si rodul lui este dulce pentru cerul gurii mele.

In Domnul Hristos,cel rascumparat, gaseste odihna. Cit de necesara este umbra in arsita acestei lumi pentru copilul lui Dumnezeu.La modul literal, sunt locuri precum in partile acelea dim Orient, unde este extrem de cald. Cit de bine face o oaza in mijlocul desertului care are si un pom s-au un grup de pomi.Daca intre ei gasesti si unul care are fructe este cu mult mai bine.Si Psalmistul vorbeste de umbra. Psalms 36:7  Cât de scumpã este bunãtatea Ta, Dumnezeule! La umbra aripilor Tale gãsesc fiii oamenilor adãpost.

Cuvintul pentru cel credincios este dulce si nu se poate lipsi de el. Ii face bine si il cauta continu. Apoi Mireasa spune, 4  El m-a dus în casa de ospãt, si dragostea era steagul fluturat peste mine.
Domnul Hristos a asezat pe cei rascumparati care fac parte din Mireasa Lui  in casa. Despre ce casa este vorbeste aici Cuvintul?  la modul literal, dar si la cel spiritual.L-a asezat in adunare pe cel rascumparat unde este ospat, si inca un ospat continu.Acolo is revarsa Domnul binecuvintarea in adunarea celor inti nascuti.Dece flutura acest steag al dragostei peste ea? Pentruca Dumnezeu este dragoste si si-o revarsa peste cei ce se aduna in jurul Fiului Sau prea iubit.

Acesta este Fiul Meu prea iubit in care i-Mi gasesc toata placerea Mea.Cuvintul ne arata si cine este Casa aceasta peste care Dumnezeu is revarsa dragostea Lui. 1 Peter 2:5  si voi, ca niste pietre vii, sunteti zidii ca sã fiti o casã duhovniceascã, …..
Cita bucurie ar trebui sa avem ca unii care facem parte din Miresa Domnului Hristos, in asteptarea intilniri cu Mirele nostru iubit.Deseori mi-a fost dat sa vad credinciosi care erau mai tot timpul posomoriti(nemultumiti).Si posomorirea are si ea sursele , radacinile, ei amare . Daca te hranesti cu Cuvintul lui Dumnezeu acolo gasesti inviorare in toate circumstantele vieti prin care treci.

Daca te hranesti cu ce iti ofera lumea, firea veche ,vei fi vesnic posomorit, nemultumit, cu starea in care te-a asezat Dumnezeu. Nu este bine, nici pentru cel ce este posomorit si nici pentru cei care vin in contact cu acest”crestin”posomorit.Domnul sa ne dea harul sa fim plini de bucurie in asteptarea intilniri cu Mirele nostru iubit.

John Balarie
Los angeles California

Niciun comentariu: