marți, 4 decembrie 2012

1 Timothy 2:4 care voieste ca toti oamenii sã fie mântuiti




1 Timothy 2:4  care voieste ca toti oamenii sã fie mântuiti si sã vinã la cunostinta adevãrului.

Cu ceva zile in urma ,am stat de vorba cu un frate din Romania. In discutia noastra pe care o purtam din Cuvintul lui Dumnezeu,la un moment dat a adus in atentie acest verset din 1Timotei.Ca scrie ,Dumnezeu ,vrea   ca toti oamenii sã fie mântuiti…..Si  din intelegerea pe care o am in armonizarea Scripturi pe un subiect s-au altul i-am spus ca daca asa ar sta lucrurile, grabindu-ne sa tragem  o concluzie cu character definitive, inseamna ca, avem  aface cu un Dumnezeu limitat, neputincios, care este  dependent de om, pentru as implini planul Lui de mintuire.

Lucru care este contrar Sfintei Scripturi.Apoi versetul continua, si sã vinã la cunostinta adevãrului. As pune o intrebare.Este Dumnezeu un Dumnezeu atot puternic prin care se tin toate lucrurile?Negresit ca raspunsul este da.Daca El vrea si nu poate, atunci trebuie gasit raspunsul correct in restul Bibliei.Avem aici un cuvint -cheie-care ne poate da adevaratul raspuns la acest verset.

Cuvintul este,  TOTI  cine sunt acestia toti?Atentie ca Scriptura nu ne vorbeste de toata lumea.Domnul Isus in rugaciunea Lui catre Tatal spune aceste cuvinte, John 17:9  Pentru ei Mã rog. Nu Mã rog pentru lume, ci pentru aceia, pe care Mi i-ai dat Tu; pentru cã sunt ai Tãi: ca sa intelegem mult mai bine dece spune Mintuitorul ca nu se roaga pentru lume,trebuie sa stim dece a venit El pe pamint.

Luke 19:10  Pentru cã Fiul omului a venit sã caute si sã mântuiascã ce era pierdut." Ei bine,Intelegem ca El a venit in multimea mare de oameni sa caute ce era pierdut?El mai spune, pe care Mi i-ai dat Tu….Pai cum nu i-a dat intreaga suflare omeneasca?Nicaeri nu vom gasi ca El a venit sa salveze intreaga lume.Am mai spus si cu alte ocazii ,El are in vedere sa-si salveze Mireasa.Poate unora nu le place sa auda asa ceva. Dar acesta este realitatea Scripturi.

Spune Mintuitorul, pentru cã sunt ai Tãi: Tatal la trimis sa salveze pe cei care sunt ai Lui.As mentiona ca aceste cuvinte, afirmate, nu-mi apartine mie.Sa ma fereasca Dumnezeu sa aduc in atentie ceia ce nu este in Cuvint.O spun cu toata responsabilitatea si temera pe care mi-o inspira Cuvintul sfint.

Avem suficiente locuri in Scriptura ca Dumnezeu este suveran.Daca stai de vorba cu cineva pe care l-ai acosta pe strada sa-i spui ca e pierdut, ce ti-ar raspunde acel om? Fugi domnulle de aici, si daca mai insisti sa-I explicit mai pe larg, iti va spune ca sunt povesti. Concluzia.Omul acesta nu se incadreaza intre cei pe care Domnul Isus ii cauta. 

Ma intorc la acest cuvint toti, Cine sunt acestia de care Cuvintul ne vorbeste? Sunt ei toata lumea? Negresit ca nu din cele ce am vazut mai sus.Atunci cine sunt? Sunt cei pe care Tatal ii atrage spre Domnul Isus ca singura sursa de mintuire. Oamenii in general is fauresc o mintuire propie, pe placul lor.

John 6:44  Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis; si Eu îl voi învia în ziua de apoi.

Aici Mintuitorul face o precizare , ca este o relatie intre El si Tatal, o forta de atractie, care te directeza catre Domnul Isus. In felul acesta omul care e directat de Dumneezu catre Domnul Isus capata mintuirea. Din nou, celor mai multi le place sa sustina lucruri contrare Scripturi.

Si asta din lipsa de cercetare adinca, in profunzime a Cuvintului Sfint.Ce mare raspundere au cei care sunt prin Biserici,Adunari ca pastori, invatatori ce fel de invatatura aduc inaintea fratilor.Domnul sa de har tuturor care citesc Cuvintul, sa poata sa inteleaga prin armonizarea celor citite ca sa ajunga la o intelegere corecta.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: