duminică, 23 decembrie 2012

Matthew 13:30 Lãsati-le sã creascã amândouã împreunã


 
Matthew 13:30  Lãsati-le sã creascã amândouã împreunã pânã la secerit si, la vremea secerisului, voi spune secerãtorilor: "Smulgeti întâi neghina, si legati-o în snopi, ca s-o ardem, iar grâul strângeti-l în grânarul meu."


Avem aici  in acest verset o pilda spusa de Mintuitorul.Deseori El folosea acest fel de vorbire, de infatisare a ceia ce vrea sa le spuna poporului.Le facea mai usor de inteles ce avea El in vedere ,pe cele spirituale. Si asa ei nu intelegeau.Oricum aici este vorba de doua plante, Griul si Negina care cresc impreuna pina la secerisi.

Cei care citesc Cuvintul lui Dumnezeu stiu ce este Negina, ce este Griul cine sunt seceratorii. Nu vreau sa ma ocup acum de ele, ci unde cresc ele? Este usor de dat un raspuns la modul literal, in cimpul lucrat si semanat.Aici sesizam un lucru care este neglijat de cei mai multi dintre noi, Smulgeti întâi neghina  negina fiind cei ne nascuti din nou.Apoi ea va fi arsa in foc.

A venit si rindul Griului sa-l stringa si sa-l puna in Hambar.Am inteles ca ,ele cresc inpreuna fiind pe acelasi teren. Terenul este casa lui Dumnezeu (Adunarea)unde aceste doua category cresc impreuna.Interesant este ca cresc impreuna dar ca la sfirsit ele vor fi separate unele de altele.Iata dece In Biserica(Adunare) in Casa lui Dumnezeu sunt aceste doua category de plante(Suflete) care merg impreuna.le poti distinge ca au un comportament diferit si o structura diferita una de alta.Prin trairea lor.Ii veti cunoaste dupa roade spunea mintuitorul, facind distinctie intre unii si alti.

Fac referinta le cei ce sunt in Biserica, ca de ei vrea sa spuna Mintuitorul, nu are nimic de aface cu plantele la modul literal.Dar la seceris fiecare are soarta lor. Negina, s-au cei care au fregventat Biseicile dar nu au fost nascuti din nou vor fi strinsi si aruncati in foc.Poate nu convine acesta afirmatie unora, dar asta e realitatea Cuvintului lui Dumnezeu. Apoi vine si rindul Griului care si el va fi strins. Nu spune Cuvintul sa fie strins ca negina in snopi.

Dece? Pentruca la rindul lui si Griul va fi supus unui process de selectare.Cuvintul ne vorbeste de BOB de Griu. Ei bine, sunt boabe care sunt seci si nu au decit pleava pe ele.Tiind doar pleava natural ca sunt usoare si le va lua vintull la vinturarea care va veni peste Casa lui Dumnezeu. 1 Peter 4:17  Cãci suntem în clipa când judecata stã sã înceapã de la casa lui Dumnezeu.Judecata s-au cernerea, eliminarea plevei.Dece? pentruca Revelation 21:27  Nimic întinat nu va intra în ea,In hambarul lui 

Dumnezeu.Cine va face aceasta despartire? Luke 3:17  Acela are lopata în mânã; Îsi va curãti aria cu desãvârsire, si Îsi va strânge grâul în grânar, iar pleava o va arde într-un foc care nu se stinge."Toata judecata a fost data Domnului Hristos. Pe pamint cit traim El este Mintuitor. Dupa plecarea de pe pamint , in ziua aceia care se numeste ziua cea mare a Domnului El va fi Judecator.

Amos 9:9  Cãci iatã, voi porunci, si voi vântura casa lui Israel între toate neamurile, cum se vânturã cu ciurul, fãrã sã cadã un singur bob la pãmânt!
Pina si Casa lui Israel a fost in planul lui Dumnezeu de a fi vinturata,Israelul are ca infatisare spiritual Biserica lui Dumnezeu

Aici spune de un ciur care va retine numai boabele bune. Ce va fi cu cele care sunt seci, cum am spus mai sus? Vor fi luate de vint.Iata deci ca nu se intra in cer cu gramada. In cer vor intra doar bob si bob.Este El care retine ce este bun si ii va duce in Hambar, (Casa Tatalui)As face pe scurt o legatura cu Ep, catre Evrei cap, 6. Unde se vorbeste de unii care au fost in Biserica dar care au gustat doar din ce se punea la masa.

Ei bine, acestia au ramas doar pleava ca nu au crescut sa fie bob plin.Sa nu ne inselam. Va fi o separare pe care Stapinul o va face. Scriptura ne arata in nenumarate locuri acest cuvint al separari.Caprele de Oi, Pestii buni s-au mari de cei mici din navod.Uite si Daniel arata de o cumpana in care sunt pusi cei care au fregventat bisericile. Daniel 5:27  Cântãrit, înseamnã cã ai fost cântãrit în cumpãnã si ai fost gãsit usor! Deci usor este echivalentul la a nu fi bob  ci numai pleava.Fiecare ne cunoastem daca suntem crescuti s-au suntem numai pleava.Mare atentie ca,secerisul este aproape .Ce urmeaza? Separarea si apoi vinturarea pentru a raminea bob bun de pus in hambar, in casa Tatalui.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: