sâmbătă, 1 decembrie 2012

Psalms 87:7 si cei ce cântã si cei ce joacã strigã:




Psalms 87:7  si cei ce cântã si cei ce joacã strigã: "Toate izvoarele mele sunt în Tine."

Iata un psalm care ar trebui sa ne dea de gindit,noua care spunem ca suntem copii ai Lui Dumnezeu. Psalmistul spune despre el si nu de popor, ca izvoarele lui sunt in Dumnezeu.As vrea sa aduc inainte aceste doua cuvinte care  din cite stiu eu sunt interpetate gresit de cei mai multi credinciosi. si cei ce cântã si cei ce joacã strigã:a cinta este sinonim cu a lauda pe Dumnezeu pentru toate binecuvintarile pe care cel credincios le primeste  dela Dumnezeu.

Azi sunt foarte multi care prin biserici(Adunari) au facut din cintecele crestine un fel de folc , ne avind nimic de aface cu exprimarea launtrica de ai aduce slava lui Dumnezeu. Exprimare care decurge natural din multumirea launtrica.Aici am remarcat ca scrie, si cei ce…Cu alte cuvinte nu unul singur ci intreaga adunare, Congregatie care se aduna in jurul Domnului Hristos.

Nu as vrea sa fiu inteles gresit, dar Scriptura nu ne arata ca se cinta solo.Insusi Domnul Isus dupa ce au luat masa impreuna in ultima seara cu ucenicii Lui, au iesit afara si au cintat cintarea de lauda impreuna.nu la acest aspect as vrea sa zabovesc ci la  cei ce joacã….Interpetarea este gresita asa cum am mai spus ceva mai sus.Nu este vorba de a juca, de a dansa in termen mai nodern.

Ci de a juca instrumentele cu care cintareti care erau desemnati pentru aceasta slujba. In engleza spune asa cind cineva are un instrument, Persoana  care joaca flutul, vioara, s-au orice alt instrument. Am dat ceva mai jos si versetul in engleza pentru a vedea mai bine ce inseamna a juca.

Psalms 87:7  As well the singers (Cintareti la plural)as the players on instruments( Jucatori de instrumente )shall be there: all my springs are in thee.

Si nici cuvintul de a striga, a chiui cum e pus in romina nu face sens. In versetul din engleza spune ca, cei ce cinta si cei ce joaca instrumentele  trebuie sa fie acolo.Unde acolo? In adunarea lui Dumnezeu unde se aduce laude Celui prea Inalt.As vrea sa spun ceva si de , "Toate izvoarele mele sunt în Tine."Daca luam seama, vom vedea ca acum Psalmistul nu mai vorbeste la plural.

El spune ca, izvoarele lui sunt in Dumnezeu.Cred ca ar vrea sa spuna ca el se stie pe el nu si pe cintareti sau cei ce joaca instrumentele. Numai Domnul cerceteaza inimile.Totu merge la  individual cind este vorba de legatura personala cu Dumnezeu.O intrebare pentru noi toti. Sunt toate izvoarele vieti noastre numai in Dumnzeeu?de unde sa adapa intreaga fiinta a ta si a mea?mai avem si alte izvoare  din care ne adapam ? chiar din cind incind macar?Cuvintul ne arata ca, Din inima ies izvoarele vieti.

O inima schimbata , lucrata de Dumnezeu se va adapa din Dumnezeu.iata ce are Cuvintul de zis cu privire la Inima si la Izvoarele vieti. Proverbs 4:23  Pãzeste-ti inima mai mult decât orice, cãci din ea ies izvoarele vietii.Izvoarele acestei vieti ies afara din inima. Asa cum am spus , o inima lucrata de Dumnezeu din ea va iesi izvoarele care provin din legatura cu Dumnezeu.

Dece? Pentruca is are sursa in Dumnezeu. Domnul sa ne dea intelepciune sa cautam sursa de alimentare sufleteasca in Dumnezeu , in Cuvintul Lui.In El era viata si viata era lumina oamenilor.Daca asa stau lucrurile cei credinciosi trebuie ssa fie o lumina pentru cei din jurul lor.Pentrca izvoarele lor sunt in Dumnezeu .

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: