marți, 27 noiembrie 2012

John 17:11 Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume,


John 17:11  Eu nu mai sunt în lume, dar ei sunt în lume, si Eu vin la Tine. Sfinte Tatã, pãzeste, în Numele Tãu pe aceia pe care Mi i-ai dat, pentru ca ei sã fie una, cum suntem si noi.

Urma sa plece  Mintuitorul de pe pamint. El spune deja. Eu nu mai sunt în lume,Cu toate ca literal, fizic, inca se gasea in lume.Cuvintul spune despre El, Eu sunt de sus:Aceste cuvinte se potrivesc si pentru cei rascumparati.

John 8:23  "Voi sunteti de jos", le-a zis El; "Eu sunt de sus: voi sunteti din lumea aceasta, Eu nu sunt din lumea aceasta.

Ce vrea sa spuna prin aceste cuvinte ca nu e in lume? Nici-o data El nu a fost in lume, nu a trai ca lumea sa se zica despre El uite si El traieste ca lumea. Potrivit cuvintelor Mintuitoruli ca El e de sus,vrea sa spuna ca intot deauna El era in legatura cu Dumnezeu Tatal Lui. Poti fi din lume dar sa nu traiesti precum traieste lumea. Aceasta vroia El sa spuna. Si nu numai El, dar si cei pe care ii daduse Tatal, si ei erau tot in aceasta stare de despartire de lume. Sigur,in mod spiritual si cu privire la felul de atria printre semenii nostril care nu-L au pe Domnul Isus.

Fizic cel rascumparat e din lume, dar felul lui de as trai viata este cu conotatie cereasca, la fel ca si Mintuitorul.Te preocupa lumea cu ale ei? Faci dovada ca esti in lume.Ce trist sa mergi deavalma si la sfirsit sa realizezi ca ai facut parte din lume.Apoi  ii adduce pe cei pe care Tatal ii daduse Lui ca sa-I salveze, sa-i mintuiasca.El zice, dar ei sunt în lume, Cu alte cuvinte pina cind Tu ii vei chema la Tine, asa cum ma chemi pe mine acum, ei continua sa fie la modul fizic in lume.Si Eu vin la Tine. Sfinte Tatã, pãzeste,Sigur  ,ucenicii aveau de infruntat furia celui rau dupa plecarea Domnului Hritos.

Pazeste-I Tu ca sunt expusi la tot felul de atacuri si nu e usor. El insusi stia din expierenta pe care o avusese in lupta cu cel rau.Da, cei rascumparati au nevoie de protectia Lui Dumnezeu.Si El o da fiecaruia in parte.Atentie ne facind compromis. Si dupa ce ii cere sa-I pazeasca , adduce o dorinta inaintea Tatlui. pentru ca ei sã fie una, cum suntem si noi. Este esentiala unitatea intre cei rascumparati.Acolo unde e diviziune, ne intelegere, cel rau izbuteste usor sa ii atace.Disensiunea, divirgentele a adus numai paguba in Adunari, in Biserici.Mintuitorul dorea acest lucru pentru ca slava lui Dumnezeu sa nu fie umbrita de chiar cei pe care Tatal ii daduse Lui.

Tot asa si  noua se adreseaza Cuvintul azi ca si atunci ucenicilor. Cind Domnul Hristos il ruga pe Tatal.Daca ne uitam dealungul istoriei crestine , vedem atitea nentelegeri dintrun motiv s-au altul care au divizact Biserica.Este foarte greu sa fi una. Trebuie sa calci pe tine in relatiile cu fratii.Ce inseamna sa fi una? E sa ai aceleasi simtaminte fata de Cuvintul lui Dumnezeu.Cu alte cuvinte s ail pretuiesti si sa-l ibbesti. Sa fi in aceiasi gindire care sa nu separe.

Ap, pavel spune cu privire la acest aspect. Philippians 2:2  fãceti-mi bucuria deplinã ti aveti o simtire, o dragoste, un suflet si un gând. Cu alte cuvinte purtati-va diferit de cei de afara.Intreaga voastra fiinta sa fie  calauzita de Duhul sfint.Facind asa veti fi o priveliste pentru cei de afara.Priveliste de admirat.Purtativa demni de chemarea pe care o aveti. Ce tris ca si astazi dupa atitea veacuri acesta dorinta a Mintuitorului este de actualitate dar neglijata.

Pe linga ca, evangelia e vorbita de rau,cei ce sunt lipsiti de binecuvintari sunt cei din Casa lui Dumnezeu.Purtindune in neintelegeri(disensiuni) unii cu altii facem dovada ca suntem de jos din aceasta lume.Unde e armonie o stare de partasie in dragoste face dovada ca suntem de sus.Domnul sa ne dea harul sa vedem unde suntem. Poti fi in adunare si sa fi de jos. A fi de sus necesita o traire in dragoste oriunde te-ai gasi.Numai asa vom face Dovada ca suntem ai Domnului Hristos.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: