duminică, 25 noiembrie 2012

1 Corinthians 4:7 Cãci cine te face deosebit?





1 Corinthians 4:7  Cãci cine te face deosebit? Ce lucru ai pe care sã nu-l fi primit? si dacã l-ai primit, de ce te lauzi ca si cum nu l-ai fi primit?

Prin natura noastra fireasca suntem tentati sa ne atribuim ceva merite. Fie intelectuale s-au de abilitati in diferite domenii de activitate. Si Ca credinciosi nu ne oprim aici, mergem sip e fondul spiritual sa ne atribuim ceva merite in comparative cu fratii nostril.Versetu de mai sus este destul de convingator ca nu avem niciun merit s-au vre-o contributie la ce avem.

 Fie la modul material s-au la cel spiritual. Cãci cine te face deosebit? Daca asa cum spune partea aceasta din verset te simti ca ai fi intrun fel s-au altul deosebit fata de fratii tai, sa luam seama la aceasta intrebare pe care Cuvintul o adreseaza tuturor celor ce se cred ca ar fi deoasebiti prin ceia ce au.Sigur ca intrun fel poti fi deosebit. Noi toati nu suntemk la fel, as zice suntem chiar un unicat fiecare la rindul lui.Si daca tostusi esti deosebit, intrebarea spune, Cãci cine.

Cu alte cuvinte nu prin ce esti tu, ci cineva te face deosebit. Cineva iti da abilitati care te face sa diferi de ceilalti.Cuvintul mai adduce inainte si faptul ca,orice lucru pe care il avem si care ne face deosebiti l-am primit. Ce lucru ai pe care sã nu-l fi primit? Iarasi este aceasta intrebare. Si fiecare ar trebui sad ea raspunsul la aceste doua intrebari.Constienti fiind ca orice lucru l-am primit,nu ne da voie asa zice sa ne laudam. Dece?Pentruca, Dumnezeu ar fi putut sa nu ti-l dea.

Si sa-l dea altui frate.Sunt printre cei credinciosi unii care fac atita caz de ce stiu ei de ce vorbire elocventa au . Prin aceasta atitudine fac dovada ca nu sunt sincere cu ei insusi sa recunoasca ca ce au nu le apartin. Daca ai o vorbire pe care altii nu o au, sa sti ca Dumnezeu poate sa ti-o ia, pentruca El ti-a dat-o.Am pus si in engleza ca e ceva diferit. For who maketh thee to differ from another?

Tradus e asa, Cine te-a facut diferit de altul?Apoi aici in engleza mai spune de o glory, de o slava. Si conclude versetul ca, toate le ai primate, asa ca slava nu este in structura noastra, ea vine dela Dumnezeu.Vai, ce smeriti ar trebui sa fim in fata fratilor, si negrest inaintea lui Dumnezeu care da toate lucrurile ca venind dela El.

1 Corinthians 4:7  ¶For who maketh thee to differ from another? and what hast thou that thou didst not receive? now if thou didst receive it, why dost thou glory, as if thou hadst not received it?

Si Ap Iacov are ceva de spus pe acesta tema. orice ni se dã bun si orice dar desãvârsit este de sus, Noi tot ce primim este din grija Tatalui nostrum care stie cum sa administreze orice dar bun.

James 1:17  orice ni se dã bun si orice dar desãvârsit este de sus, coborându-se de la Tatãl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbrã de mutare.

Iacov merge pina acolo in cit ne aratta ca , In Dumnezeu nu e umbra de mutare. Cu alte cuvinte darul pe care El il da nu mai il ia inapoi.Domnul sa dea har celor care sunt tentati sa is assume ceva ca venind din capacitatea, abilitatea lor, in lucrarea lui Dumnezeu sa se poarte zmeriti,cu ce au primit.Numai in felul acesta Dumnezeu binecuvinteaza ce fac ei ca lucratori in via Lui.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: