joi, 1 noiembrie 2012

2 Timothy 2:4 Nici un ostas nu se încurcã cu treburile vietii,




2 Timothy 2:4  Nici un ostas nu se încurcã cu treburile vietii, dacã vrea sã placã celui ce l-a scris la oaste.

Inainte de a spune ceva despre acest loc de misionarime, la care in ultima vreme multi tineri rivnesc, sau viseaza.Nu este rau, dar trebuie mai intii sa sti, sa fi convins, in incredintarea pe care o ai ca este voia lui Dumnezeu. A fi misionar sau misionara implica niste sacrificii pe care numai cei ce sunt pe deplin adinc incredintati ca are chemare dela Dumnezeu le va putea indura cu bucurie.Zic cu bucurie, pentru ei nu e nimic mai important decit sa placã celui ce l-a scris la oaste.


Am spus, ca nu e rau sa lucrezi pentru Dumnezeu vestind evangelia, sau in alt fel in lucrarea Lui.Dar in acest verset Ap, Pavel il instinteaza pe tinarul Timotei un lucru care este essential in viata celui dedicat pentru misiune.Si anume, A te incurca cu alte lucruri care au de aface cu pamintul te face inefficient in aceasta lucrare sfinta as numi-o.Tu care esti poti crede ce vrei despre lucrarea pe care o faci. Dar Dumnezeu este Cel care is da in final cceptul.

Spune Pavel aceste cuvinte, Nici un ostas nu se încurcã cu treburile vietii,Sigur ca, ca si ostasi trebuie sa fi dedicate pentru luptta . Vreau sa aduc numai o incurcare , sau una din treburile vieti la care face referire Cuvintul.Casatoria este una din aceste treburi ale vieti. Ap, Pavel ca sa fie folosit de Dumnezeu la maximul a fost necesar sa nu se casatoreasca.Timotei si el la rindul lui nu ne spune Scriptura ca ar fi fost casatorit. Nici chiar Apostolii nu ni se arata ca ar fi fost casatoriti, inafara de Petru care la prins Evangelia in starea de casatorit.

Poate ca tinar si Timotei ar fi vrut sa aiba o familie, sau cite curse , ispite nu va fi avut si el?Deaceia cred ca Ap, Pavel il atentioneaza spunindui aceste cuvinte. nu se încurcã.Cu alte cuvinte ori esti pentru Dumnezeu si lucrarea Lui, ori te casatoresti. Nu as vrea sa fiu inteles gresit in privinta aceasta.Domnul Isus adduce in atentie acest aspect de a raminea singur in mod extraordinar de clar. Matthew 19:11  El le-a rãspuns: "Nu toti pot primi cuvântul acesta, ci numai aceia cãrora le este dat.Sa-mi fie ingaduit sa spun ca, sunt cei mai multi care au intrat in aceasta lucrare destul de dificila ca asa au gasit ei cu cale, motivati de mai stiu eu ce.Dumnezeu cunoaste inima fiecaruia in parte.Dumnezeu are oamenii care poate sa-I foloseasca fara a se incurca sipentru alte lucruri ale pamintului.

Cind ai familie este apsolut necesar sa te ocupi de familie. Familia este creiata, data de Dumnezeu. Deci ce vreau sa spun este ca, Dumnezeu nu spune sa iti neglijezi familia pentru “lucrarea”Lui.Pavel mai spune ceva tare interesant si demn de luat in seama. El vorbeste de cine este casatorit, si de cine nu. 1 Corinthians 7:34  Tot asa, între femeia mãritatã si fecioarã este o deosebire: cea nemãritatã se îngrijeste de lucrurile Domnului, ca sã fie sfântã si cu trupul si cu duhul; iar cea mãritatã se îngrijeste de lucrurile lumii, cum sã placã bãrbatului ei.Iata deci ce trebuie sa inteleaga cei ce vor sa meaga in misiune.
Bine, dar cineva ar putea sa spuna, “unde mai gasesti astfel de misionari”Pun si eu o intrebare. A cui este lucrarea de misiune, de vestire a Evangeliei?Sigur ca nu astept raspuns decit din Cuvint. Ea este a lui Dumnezeu.Atunci cu tot respectful spun sa il lasam pe Dumnezeu sa scoata lucratori pe care ii gaseste El potrivit pentru aceasta lucrare.Mintuitorul spune aceste cuvinte despre lucratori si holde care sigur erau oamenii carora evangelia imparatiei trebuia vestita. Matthew 9:38  Rugati dar pe Domnul secerisului sã scoatã lucrãtori la secerisul Lui."Al cui e secerisul? Cuvintul ne arata ca,  e al Domnul secerisului.

Timpul nu mai e ca la inceputul sidiri Biserici. Traim vremuri cind se filtreaza cei ce pretend ca sunt ai Domnului Isus.Cladirea(Biserica vie) a Domnului Hristos este pe sfirsite.Cite caramizi vii vor mai fi necesare pentru a se complecta? Nu stim. Dar Daca pe vremea Apostolilor se asteptau la venirea imenienta a Domnului Hristos , cum suntem, cum ne aflam noi azi?As incheia cu acest aspect al vieti. E mai bines a ai familie si sa te ocupi de ea, sa iti cresti copii spre slava lui Dumnezeu, decit sa te” ocupi” de Vestirea Cuvintului si copii sa o ia brambura.

Egzista si part time{ o jumatate de norm ape care orice credincios o poate avea in lucrarea Lui Dumnezeu}Este extreme de greu daca nu chiar imposibil sa te ocupi de amindoua. Viata a dovedito ca, au fost” mari”evangelisti, vestitori care si- au lasat copii de capul lor. Un caz este aici pe care il stiu in America.Asa ca , atunci cind intradevar Dumnezeu te cheama El stie cum sa aranjeze lucrurile pentru ostasul lui pe care la chemat la oaste.(oastea fiind lucrarea pentru Dumnezeu}

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: