vineri, 23 noiembrie 2012

Hebrews 13:7 Aduceti-vã aminte de mai marii vostri,





Hebrews 13:7  Aduceti-vã aminte de mai marii vostri, care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu, uitati-vã cu bãgare de seamã la sfârsitul felului lor de vietuire si urmati-le credinta!

Fiecare credincios ar trebui sa aiba un respect deosebit pentru cei ce au contribuit intrun fel s-au altul in viata lor, de a auzi evangelia.Apoi de hrana pe care o primeau pe cind ei erau bebelusi in credinta. Acestia sunt numiti mai marii vostri,Sigur ca si frate mai mare te vei numi, s-au te vei incadra in acesta pozitie as numi-o de mai mare, care iti revine obligatia de a lua grija celor mici in credinta.

Cu alte cuvinte ai fost nascut veva timp inaintea altora . Vorbesc la modul spiritual.Cuvintul pune , , care v-au vestit Cuvântul lui Dumnezeu,Fie ca au fost pusi de Dumnezeu in aceasta pozitie as numi-o de a vesti Evangelia , fie ca au facut-o fara a avea un mandate(chemare) dela Dumnezeu.Ap, Pavel spune intr-o imprejurare aceste cuvinte, Philippians 1:15  Unii, este adevãrat, propovãduiesc pe Hristos din pizmã si din duh de ceartã; dar altii din bunãvointã.

Sunt in Adunari si dintre acestia care ajung pina printre cei ce i-au grija de turma, dar oricum ar fi, numele Domnului Hristos este vestit. Si cei ce sunt rinduiti de Dumnzeeu sa capete viata vesnica o capata.Dar versetul adduce in atentie si ceva extraordinary de luat seama. uitati-vã cu bãgare de seamã la sfârsitul felului lor de vietuire.Dece asa? Nu este deajuns ca au vestit evangelia?din oricare motiv ar fi el?asa cum spune Ap, Pavel? Cuvintul adduce in atentie acest amanunt ,Sa te uiti cu bagare de seama la felul cum acestia is traiesc viata , si in final cum sfirsesc calatoria aceasta pe pamint.

Dealungul istoriei crestine, a Biserici, au fost nu putini dintre acestia care au vesti Cuvintul si au sfirsit lementabil.Intrebarea se pune dece asa? Gasesc ca singura cauza e ca nu au fost nascuti din nou, au avut o intoarcere pe care si-au facuto ei.S-au acomodat in Biserica(adunare) si au mers asa deavalma.Cu toate ca au ajuns sa aiba acces pina sa si ia decizii in adunare.Iata ce citim cu privire la intoarcerea la Dumnezeu, Jeremiah 31:18  …… întoarce-mã Tu, si mã voi întoarce, cãci Tu esti Domnul, Dumnezeul meu!
Este trist pentru acestia care se afla si azi in aceasta situatie. Ap ,Pavel mai spune ceva de mare valoare si anume, Romans 8:9  Voi însã nu mai sunteti pãmântesti, ci duhovnicesti, dacã Duhul lui Dumnezeu locuieste în adevãr în voi. Dacã n-are cineva Duhul lui Hristos, nu este al Lui.

Cind esti sincer cu tine insuti,te poti controla, verifica,daca este in adevar in tine lucrarea nasteri din nou, facuta de Dumnezeu,s-au numai ceva ce iti da impresia. Fiecare ar trbui sa se cerceteze in felul acesta, sa vada unde se gaseste.Pentruca, Pilda celor zece fecioare pe care  o cunoastem ne sta ca un caz destul de concludent.Doamne, Doamne nu am fost noi cu Tine……..iata dar dece Cuvintul ne indeamna nu numai sa le purtam respect dar si sa-I urmarim cu mare atentie de felul cum is traiesc acestia viata.

Pina unde? Pina la sfirsit. si urmati-le credinta!Apoi daca ati vazut ca au trait o viata frumoasa spre slava lui Dumnezeu, sfirsindu-si viata (alergarea)intrun mod onorabil, da, merita sa le urmati credinta.Ce mare raspundere is asuma cei ce se inbulzesc as zice sa vesteasca Evangelia si sa fie daca se poate printre cei din primile rinduri. Ap ,Pavel Arata ce calitati deosebite trebuie sa implineasca cel care doreste o asa pozitie in adunare printre frati.Sunt foarte multi care ignora ceia ce Cuvintul ne pune in fata.La sfirsit cind Stapinul v-a cheama pe lucratori sa faca plata, sa nu fie si cu suprize din
acestea neplacute.

Domnul sa dea un duh de cercetare celor care vor sa fie in lucrarea lui Dumnezeu. Lucrurile la sfirsit vor fi asezate de finitiv, de catre Dumnezeu.Dece? pentruca a fost si este lucrarea Lui.Cei ce sunt chemati sa faca o astfel de lucrare sunt doar niste robi care fac ce trebuie sa faca.Nu-ti poti atrebui vreun credit pentru ceia ce faci pentru lucrarea lui. Ai facut, faci ce trebuie sa faci ca un rob netrebnic.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: