miercuri, 14 noiembrie 2012

Mark 14:62.... vedea pe Fiul omului .... venind pe norii cerului."


 

Mark 14:61  Isus tãcea, si nu rãspundea nimic. Marele preot L-a întrebat iarãsi, si I-a zis: "Esti Tu, Hristosul, Fiul Celui binecuvântat?"

Printre crestini circula invatatura ca, Domnul Isus va veni din nou pe acest pamint. Sigur ca El nu a spus asa ceva nici-o data si nici chiar Apostolii care au avut revelatii din partea lui Dumnezeu sa scrie.Iata cum va fi a doua venire a Domnului Hristos.El isusi spune cum se va intimpla atunci cind El va veni.

Intrebarea e, cum va veni El? Mintuitorul  fiind  intrebat  insistent deMarele Preot, daca e El Hritosul spune aceste cuvinte,cum va veni El ….. pe norii cerului."Lasind la oparte raspunsul lui catre marele Preot ca,El este  Fiul Celui binecuvintat, vedem mai jos in versetul 62, mai pe larg cum va fi acel eveniment cind El va veni.

Mark 14:62  "Da, sunt", sunt", i-a rãspuns Isus. "si veti vedea pe Fiul omului sezând la dreapta puterii si venind pe norii cerului."
Cuvintul nu ne mai arata ca Domnul Hristos a mai spus ceva in plus, care sa ne lase sa tragem noi dealungul veacurilor o alta concluzie.Ramine sa luam  cuvintele Mintitorului sis a raminem la ele.Evangelistul marcu nu a mai adogat apsolut nimic la ce a spus Mintuitorul.
Matthew 24:30  Atunci se va arãta în cer semnul Fiului omului, toate semintiile pãmântului se vor boci, si vor vedea pe Fiul omului venind pe norii cerului cu putere si cu o mare slavã.

Iata-l si pe Evangelistul Matei ca si el ramine doar la cuvintele Mintuitorului deasemeni, fara a mai adaoga ceva. Sunt unii care avanseaza o invatatura ca, Domnul Hristos va veni a treia oara. Lucru pe care Scriptura nu ni-l arata. Sa venim cu supozitii asta nu face decit sa alteram Cuvintul vieti.Dar in aceasta evangelie mai citim ceva in plus de cum citim in Marcu si anume,El va veni cu …cu putere si cu o mare slavã. 

Dece cu putere? Ca sa vedem dece va veni El cu putere trebuie sa stim motivatia Lui de a veni a doua oara. Sa-i smulga din gravitatie, ca pe norii cerului sa se produca transformarea in trupuri de slava ca al Domnului Hristos.Atit timp cit esti pe pamint nu poti avea trup de slava.Vom fi ca El, pentruca il vom vedea asa cum este.Dar dece a venit El prima oara? Sunt doua intrebari care au de aface numai cu cei rascumparati.

Prima data a venit sa salveze pe cei pe care Tatal ii dadea sa fie mintuiti,sa fie ai Lui. Am mai spus si cu o alta ocazie ca, a venit sa salveze Mireasa pe care Tatal i-a dat-o. A doua oara vine tot pentru ai Lui. Sa o ia pe Mireasa sa o  aiba cu El pentru vesnicie.Iata ce citim in textul de mai jos din  1 Thessalonians 4:17.     Acel eveniment ne este aratat ca, unii din cei ce apartin Domnului Hristos au adormit in Domnul dealungul veacurilor.Vor invia ei mai intii si impreuna cu totii vom fi cu El.

1 Thessalonians 4:17  Apoi, noi cei vii care vom fi rãmas, vom fi rãpiti toti împreunã cu ei, în nori, ca sã întâmpinãm pe Domnul în vãzduh, si astfel vom fi totdeauna cu Domnul.

Unde vom fi cu El? Cuvintul este destul de clar, în vãzduh,in vazduh sunt norii de care vorbeste Evangelistii Marcu si Matei, Iata ca si Ap Pavel mai recentdecit ei,  a avut descoperirea prin Duhul lui Dumnezeu ca , locul de intilnire a Mintuitorului cu ai lui nu e nicaeri decit pe norii cerului.Este bine sa retinem ceia ce Cuvintul ne invata nu ce poate sa spuna unul s-au altul, Indiferent ce invatatura a fost developata dealungul egzistentei Biserici crestine.Domnul sa ne dea harul sa punem prêt pe ce scrie in Cuvintul lui sfint nu pe ce ne pot spune oamenii.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: