miercuri, 7 noiembrie 2012

Mark 11:25 Si, când stati în picioare de vã rugati,




Mark 11:25  Si, când stati în picioare de vã rugati, sã iertati orice aveti împotriva cuiva, pentru ca si Tatãl vostru care este în ceruri sã vã ierte greselile voastre.

Iata ca  aceste doa versete ne vorbeste de conflicte care ar putea sa ia nastere intre cei credinciosi.Uneori am zice sunt inevitabile, pentruca traim inca in aceasta fire paminteasca. Conflictele sunt de natura paminteasca intre credinciosi.Si iata ca Mintuitorul care vedea aceste conflicte printre cei cu care era inconjurat le spune aceste cuvinte. când stati în picioare de vã rugati, sigur ca era pozitia pe care o adoptau evreii. Am vazut ca si azi la zidul plingerii ei se roaga se balanseaza capul inainte si inapoi. Acesta era modul lor de a se ruga.

Noi,cei de azi, avem o gama as numi-o mai larga de a veni inaintea lui Dumnezeu in rugaciune.Fie ca stam in picioare, fie ca ne asezam pe genunchi, ca un mod mult mai profund de a ne pleca inaintea lui Dumnezeu, sunt forme care nu sund date ca sablon in viata celui credincios.As vede in forma de inchinare in genunchi o mai profunda reverenta fata de Dumnezeul nostru. Iata ce adduce Ap, Pavel inainte cu privire la rugaciunea in forma  pe  care el o practica. 

Ephesians 3:14  ... Iatã de ce, zic, îmi plec genunchii înaintea Tatãlui Domnului nostru Isus Hristos Nu stiu citi dintre credinciosii de azi is mai plec genunchii.Aici in America, se obisnuieste sa stea jos pe scaun si sa se tina de miini cind multumesc pentru hrana.Nu este rau, dar nu gasesc in Cuvint acest mod de a veni inaintea lui Dumnezeu.Pavel cred ca gasea o deosebita placere, bucurie,sa se infatiseze inaintea lui Dumnezeu,pe genunchii, pe care il cheama, Tatãlui Domnului nostru Isus Hristos.

Ce obicei frumos sa te prezinti inaintea Lui pe genunchi. Mintuitorul adduce inainte o conditie de baza fara de care nu poti fi iertat. , sã iertati orice aveti împotriva cuiva,
Asa cum am spus ceva mai sus, ca sunt conflicte si intre cei credinciosi. Dar pentru ei, Cuvintul aduce aminte ca, este o conditie de felul de cum te prezinti inaintea lui Dumnezeu in rugaciune. sã iertati orice. Cu alte cuvinte nu suporta scuze.

Ca sa stai inaintea lui Dumnezeu cu un duh ranginos,ma face sa spun ca, este un semn de intrebare daca esti al Lui.Nu e din caracterul Domnului Hristos. Trebuie sa fim constienti ca Trebuie iertat tot. Defapt Cuvintul ne mai arta ca , in situatii ca acestea , Soarele sa nu apuna….. Ephesians 4:26  "Mâniati-vã si nu pãcãtuiti." Sã n-apunã soarele peste mânia voastrã, Cum adica, Cuvintul ne indeamna sa ne miniem? O nu, intelesul este ca, este inevitabil sa nu ne miniem intrun fel sau altul.Atunci ce este de facut? Sã n-apunã soarele peste mânia voastrã.

Iata deci ca aceasta conditie este legata de faptul ca Tatal din ceruri sa ne ierte si noua  , ce? sã vã ierte greselile voastre. Inaintea lui trec drept greseli pe care le iarta Tatl nostru prin aceasta conditie de baza.Orice ar fi facut fratele meu inpotriva mea , sunt obligat sa consider ca o gresala, atit timp cit Tatal din ceruri mi-le socoteste pe ale mele greseli.

26  Dar dacã nu iertati, nici Tatãl vostru care este în ceruri nu vã va ierta greselile voastre.

Avem si consecinta ne iertari, a unui duh de ne iertare, in acest verset 26 In care citim. Dar dacã nu iertati, cu alte cuvinte ,sa stiti ca Tatal vostru care este in cerurii si care vede , stie toate  nu va va ierta.Ca copii al Lui suntem in prezenta Lui permanent. Asa ca, nu este refugiul ca El sa nu stie atunci cind ne prezentam inaintea lui la rugaciune. Ap , Pavel spune cum sa se prezinte la rugaciune barbatii. Dar cred ca este si pentru femei la fel. 1 Timothy 2:8  Vreau dar ca bãrbatii sã se roage în orice loc, si sã ridice spre cer mâini curate, fãrã mânie si fãrã îndoieli.

Ce inseamna miini curate? Sa ierte tot. Sa nu aiba asupra lui vina.Iata cu ce as dori sa inchei, cu cuvintele pe care Ap, Pavel le adduce inaintea unor frati printre care se gaseau astfel  de conflicte inerente.
1 Corinthians 6:7  Chiar faptul cã aveti judecãti între voi, este un cusur pe care-l aveti. Pentru ce nu suferiti mai bine sã fiti nedreptãtiti? De ce nu rãbdati mai bine paguba?

Insasi faptul ca sunt conflicte intre copiii lui Dumnezeu care pot genera in situatii mult mai delicate si neplacute, este un cusur.Si vine el cu aceasta solutie de a aplana astfel de conflicte generate de aceste cusururi. De ce nu rãbdati mai bine paguba? Sigur, cm am mai spus ceva mai sus , conflictele erau de natura materiala.Ah, ce ravagii mai fac aceste conflicte materiale.Intri in combinatii cu un frate sau chiar cu o alta persoana si este si mai rau ca compromiti Evangelia Domnului Hristos prin aceste neintelegeri de natura materiala.

Nu e usor sa suporti paguba. Dar daca esti un om spiritual o poti suporta, asta find parte din virtutea unui Copil al lui Dumnezeu. Philippians 4:13  Pot totul în Hristos, care mã întãreste.Iata deci biruinta de unde vine.Pot totul , nu partial.Domnul sa aiba mila de cei ce se hazardeaza in afaceri pamintesti si care nu au taria de character de a suporta paguba.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: