duminică, 11 noiembrie 2012

Psalms 46:2 De aceea nu ne temem,




Psalms 46:2  De aceea nu ne temem, chiar dacã s-ar zgudui pãmântul si s-ar clãtina muntii în inima mãrilor.

Cei ce citesc Cuvintul lui Dumnezeu cu interes, stiu ca, psalmii sunt scrisi poetic si propfetic.Iata ca,avem si aici o expresie poetica dar care ca toate expresiile din Cuvint au si un inteles spiritual.Psalmistul nu vorbeste el de muntii fizici de stinca, care sar putea sa fie in inima marilor.S-au as zice, acele stinci de dimensiuni mari cum sunt,Japonia, Noua Zelanda inconjurate de apele oceanului.aceste tari au la rindul lor muntii de care as zice ca, Psalmistul le vedea prin profetie.

Dar cum am spus, este necesar sa vedem latura spiritualla ,pentruca aceasta ne intereseaza pe noi ca copii ai lui Dumnezeu.In primul rind , psalmistul spune, De aceea nu ne temem, ca oamenii avem si noi ca si cei din vechime sentimental acesta al fricii, al temerii , intrun fel sau altul.Dar el spune cu incredere ca, ei nu se tem.Dece nu se temeau ei? Pentruca stiau ca are un Dumnezeu care vegiaza asupra lor. El a vegiat pe tot parcurs in pustie dela iesirea din Egipt.

El vegiaza si asupra tuturor copilor Lui.Scriptura spune ceva de fricosi. Revelation 21:8  Dar, cât despre fricosi, necredinciosi…….Frica terorizeaza o lume intreaga.Cind nu ai un sprijin este normal sa ai un sentiment de frica, teama.Cei rascumparati sunt pusi la adapost, il au pe El ca ocrotitor permanent. Frica nu are margini, iti este frica pe pamint, pe apa cind calatoresti cu vaporul, in avion cind traversezi oceanul,esti peste tot inconjurat de acest sentiment al frica chiar dacã s-ar zgudui pãmântul.Pamintul s-a zguduit si se va mai zgudui.

Sunt zilnic cutremure peste tot.Cei ce traiesc in zone seismice de mare amploare au un sentiment de frica.Un loc ca acesta este chiar aici in California unde locuiesc eu.Cind sti ca viata iti este asigurata , ca esti in mina lui Dumnezeu, nu are importanta ce se va intimpla.Sti ca Tatal din ceruri coordoneaza toate, dar apsolut toate evenimentele.Apoi cel rascumparat este in asteptarea intilniri cu Domnul Isus. Intrun fel s-au altul noi trebuie sa plecam la El.

s-ar clãtina muntii în inima mãrilor.

Dar iata ca nici pe mare nu esti sigur. Cineva ar puteea sa spuna, da dar pe mare e mai in siguranta cind vine un cutremur. De unde stia Psalmistul ca in ocean sunt munti? Iarasi zic, el avea descoperire din partea lui Dumnezeu.Spiritual toate aceste evenimente se produc in viata celui credincios.Ca vrem s-au nu ele vin si au un scop bine determinat de Dumnezeu Tatal nostru.Marea are ca corespondenta spirituala Lumea in care traim si noi cei rascumparati ne confruntam zilnic cu aceste fenomene  in mod spiritual.

Valurile acestei mari uneori afecteaza si pe cei rascumparati. Dar ei nu traiesc cu un sentiment de frica.Lumea este cutremurata din pricina pacatului si la gradul de degradare spirituala in care se gaseste.Viata celui rascumparat in mijlocul acestei lumi este  sufocanta. Dar el fiind la adapost sta totusi linistit increzator in ocrotirea pe care o gasete in Domnul Isus si in Cuvintul care il imbarbateaza.

Se va sfirsi cu astfel de cutremure si la modul literal dar si la cel spiritual. Mult nu mai va fi si Domnul va veni sa  ia pe cei ai Lui.Avem aceasta promisiune care da nadejde si curaj si care risipeste orice teama, frica.Domnul sa dea har celor indoielnici,s-au in a caror inima mai bate frica la modul literal, dar si la cel spiritual. Mintuitorul  va veni curind.Vom fi cu El unde nimic din ce e acum aici nu va mai fi.

John Balarie
Los Angeles California 

Niciun comentariu: