joi, 22 noiembrie 2012

Ephesians 5:20 Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatãl,



Ephesians 5:20  Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatãl, pentru toate lucrurile, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.

Astazi, pe aici prin America, este ziua multumiri catre Dumnezeu. Si asta se repeat an de an.Istoria pelerinilor care au plecat din Anglia, sa scape de persecutie din pricina ca erau crestini, este interesanta.Ei au hotarit sa tina o zi ca aceasta, pentruca prin situatia prin care au trecut , Dumnezeu le-a fost scut si adapost.Dar in decursul vremi aceasta zi s-a denaturant complect.

Cei care au venit in America ulterior au adus cu ei alte obiceiuri si au abandonat pur si simplu intelesul acestei zile marete de aducere aminte si de a da multumiri lui Dumnezeu.Acum ziua este Ziua Curcanului, pe linga ceasta e ziua satisfaceri poftelor firi pamintesti. Nu mai are nimic cu ce tineau primii crestini. In America acum sunt un mozaic de religii care nu au de aface cu Cuvintul lui Dumnezeu.

Cei mai multi au abandonat ceia ce parintti acestei tari au intemeiat.Dar asta am mentionat numai ca introducere, in treacat, ca nu ne intereseaza pe noi prea mult ce se intimpla. Istoria omenirii is urmeaza cursul spre distrugere. Noi ca copii ai lui Dumnezeu avem privirea indreptata spre intilnirea cu Domnul Hristos si asupra Cuvintului lui Dumnezeu. Iata ce citim in versetul de mai sus,

Multumiti totdeauna lui Dumnezeu Tatãl,

Deci nu numai intr-o zi ca aceasta.Cel rascumparat are motive de a adduce multumiri lui Dumnezeu.El nu asteapta sarbatoare ca sa ii multumeasca. El are sarbatoare continua  si pentru aceasta este intr-o continua stare de multumire catre Dumnezeu,  Da, intotdeauna nu numai cind lucrurile din viata aceasta trecatoare ne merg bine.Chiar si atunci cind nu suntem multumiti de imprejurarile prin care El ingaduie sa trecem., chiar daca nu ne sunt placute.Ele au un scop bine determinat in viata noastra.

Si atunci sa multumim lui Dumnezeu, pentruca toate sunt supt supravegierea Lui.Si iata cum se adduce multumirea, în Numele Domnului nostru Isus Hristos.Pai ce, tot poporul este crestin din America? O nu, sunt chiar si printre cei care se numesc crestini care nu au in vedere pe Domnul Isus. Dece? Pentruca s-au indeparta de ceia ce Cuvintul ne invata si au adoptat tot felul de invataturi care nu au nimic de a face cu Cuvintul lui Dumnezeu.Cuvintul este hrana sufletului numai pentru cei care sunt ai Lui.

1 Thessalonians 5:18  Multumiti lui Dumnezeu pentru toate lucrurile; cãci aceasta este voia lui Dumnezeu, în Hristos Isus, cu privire la voi.

Iata pentru cei rascumparati care este motivul de a multumi Lui Dumnezeu intotdeauna si pentru toate lucrurile din viata lor.Versetul de mai sus din 1Tesaloniceni , ne vorbeste destul de clar.Apostolul spune ceva foarte interesant. cãci aceasta este voia lui Dumnezeu, Deci, nu ne putem da la oparte din fata voi lui Dumnezeu. 

Este un drum pe care El il are invedere pentru cei rascumparati ai Lui.Si iata ca, versetu continua cu specificarea pe care o adduce inaintea noastra. , în Hristos Isus, cu privire la voi.Care voi? Voi care sunteti ai Lui.Pentru care a platit pretul rascumparari. In primul rind trebuie sa fi in Domnul Hristos. Cine e in Domnul Hristos , pentru el voia lui Dumnezeu cu privire la el este, Romans 12:2  …….. ca sã puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu: cea bunã, plãcutã si desãvârsitã.

Cind ajungi sa te impaci cu voia lui Dumnezeu cu privire la tine, atunci ai pace si nu te tulbura nimic din ce vine. In aceste circumstante esti instare sa poti multumi lui Dumnezeu.Deci, iata starea de multumire pe care trebuie sa o aiba cel rascumparat.

Nu numai intr- o zi ca aceasta.Ci o stare asa cum am spus ceva mai sus de multumire continua. Lumea crestina este total diferita de copiii lui Dumnezeu.Ei se ocupa de ce e pe dinafara, pe cind Copiii lui Dumnezeu are in vedere interiorul unei legaturi in permanenta cu Mintuitorul lor.E o diferenta, nu? Cel putin asa intelegem din Cuvintul lui Dumnezeu.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: