vineri, 9 noiembrie 2012

Hebrews 10:7 Atunci am zis: "Iatã-Mã





Hebrews 10:7  Atunci am zis: "Iatã-Mã (în sulul Cãrtii este scris despre Mine), vin sã fac voia Ta, Dumnezeule!"/ Psalms 40:7

As dori sa aduc inainte acest aspect al- MOTIVATIEI-Ce l-a motivat pe Dumnezeu sa-si sacrifice pe fiul Sau? Ce l-a motivat pe Domnul Isus sa vina aici intr-o lume ostila?sa se coboare in tabara filistenilor? Am sa spun ceva mai tirziu ce anume i-au motivat pe Tatal si pe Fiul.Dar as vrea sa arat ca nu este nici-o actiune, dar apsolut nici una care sa fie luata fara a avea o motivatie, si inca bine determinata.

Daca ne uitam cu atentie in vietile noastre vom constata ca de copi si pina la o virsta destul de inaintata orice actiune pe care am luat-o pe parcursul acestei vieti a fost o motivatie.Tineretul ese motivate supt diferite forme. Cei sirguinciosi care stiu ce vor in viata, sunt motivati sa urmareasca o cariera care este necesara de parcursul unor anii buni de studii.Dece o fac ei? Si din motivatiia de a avea o viata mai inbelsugata dar si pentru trecerea intro pozitie as numi-o de oameni cu cultura.Sunt destul de multe motivatiile din viata noastra, care ne conduce la a lua o actiune.Cind Dumnezeu a hotarit din vesnicii sa faca om dupa chipul si asemanarea Lui a fost motivat de faptul ca, a vrut sa aiba:Un popor care sa fie al Lui.

1 Peter 2:9  Voi însã sunteti o semintie aleasã, o preotie împãrãteascã, un neam sfânt, un popor, pe care Dumnezeu si l-a câstigat ca sã fie al Lui, ca sã vestiþi puterile minunate ale Celui ce v-a chemat din întuneric la lumina Sa minunatã; Deci iata motivatia de baza care l-a determinat pe Dumnezeu sa faca pe om, sa treaca la actiune.Din multimea pe care in decursul istoriei umane a fost creiata, El sa-si aleaga un popor.Omul dupa ce a fost creiat de Dumnezeu a cazut in pacat. Lucru care l-a departat de Dumnezeu si de partasia cu El.

Nu putea El sa aib un popor care sa fie al lui in starea de neasculatre , de cadere in pacat.Atunci a fos motivate de alta nevoie. Nevoia de a pregati un mijloc de salvare pentru cei ce El voia sa ii fie popor al Lui.In felul acesta iata o altamotivare de al trimite pe Fiul Sau,sa rascumpere pe cei pe care avea in vedere sa-i dea Fiului.  Fiul, pentru acestia avea sa faca sacrificial supreme de as da viata.

John 6:44  Nimeni nu poate veni la Mine dacã nu-l atrage Tatãl, care M-a trimis; si Eu îl voi învia în ziua de apoi.

Asa deci, nu poate veni nimeni la Domnul Isus daca Dumnezeu nu actioneaza.Deaceia oamenii nu au nici-o motivatie sa intre in contact cu Evangelia Domnului Isus.Oamenii au alte motivatii care au de aface cu pamintul.Dar care a fost motivatia Domnului Hristos? Negresit ca una de dragoste.Care e motivatia noastra a celor ce pretindem ca suntem ai Lui? Suntem noi motivati de a-l astepta sa ne intilnim cu El, noi ca Miresa si El ca Mirele nostrum iubit? Din dragoste El a zis, Iatã-Mã, fara nici-o ezitare vin sã fac voia Ta, Dumnezeule!" 

Dar ce la determinat sa aiba o asa dragoste pentru cei pe care Tatal ii dadea Lui? Dumnezeu ia dat pe acestia ca Mireasa a Lui.Au fost cazuri care ni-le descrie isoria ca, pentru as cistiga mireasa pe care o iubea, oamenii au fost instare de sacrificii greu de imaginat,ne dindu-se  inapoi de la orice sacrificiu. Dece? Erau  motivati de dragostea ce o avea pentru cea pe care o iubea, si care ii devenea sotie.

Cartea Apocalipsei ne arata finalul finitei umane si implicit si sacrificial nespus de mare al Mirelui pentru Mireasa lui. Revelation 19:7  Sã ne bucurãm, sã ne veselim, si sã-I dãm slavã! Cãci a venit nunta Mielului; sotia Lui s-a pregãtit, Iata ca  a luat sfirsit eliberarea Miresei Mielului, culmind cu aceasta grandioasa nunta pe care Scriptura ne-o infatisaza ca e unica.Deci in final as scoate in evident motivatia Mintuitorului de as elibera, salva O Mireasa pe care Tatal i-a promis-o Fiului.S-a coborit in tabara dusmanului pentru as salva Mireasa Lui.

John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: