miercuri, 25 decembrie 2013

1 Corinthians 11:17 Vã dau aceste învãtãturi,

1 Corinthians 11:17  Vã dau aceste învãtãturi, dar nu vã laud, pentru cã vã adunati   nu ca sã vã faceti mai buni, ci ca sã vã faceti mai rãi.

       Iata ce constata Ap, Pavel, ca se intimpla printre cei ce se adunau la olalta.Astfel de lucruri se intimpla atunci dar si astazi lucrurile stau la fel. Poate sunt unii care nu vor agreia cu afirmatia pe care o fac. Dar asta este realiatea de netagaduit.Pavel vroia sa-I invete cite ceva din ce stia el, din descoperilile pe care Dumnezeu le da. Vã dau aceste învãtãturi,Care vor fi fost invataturile de care el vorbeste aici?Sigur ca, Pavel era ineresat ca credinciosii sa traiasca o viata spre slava lui Dumnezeu.Daca ne uitam la Adunarile din zilele noastre ce invataturi vedem ca se da, se pune pe masa?Ca hrana pentru cei mai multi? Zic cei mai multi, pentruca ei merg la adunare pentru hrana zic ei. Dar sunt si frati si Surori care se hranesc singuri zilnic din Cuvintul lui Dumnezeu, cu Domnul Isus.Cine ma maninca pe Mine are viata, spune Domnul Isus.

       Corespund aceste invataturi cu Cuvintul lui Dumnezeu?daca suntem sinceri cu noi insine si interesati de a vedea ce scrie in Cuvint, vom vedea ca deseori invataturile nu corespund cu ce ne invata Cuvintul.Astazi prin Adunari se perinda lucruri care nu au nimic de aface cu Scriptura. Se vorbeste de evangelia prosperitati,Si se pune accentual pe pamint.Oricum, Pavel le indrepta privirea spre intilnirea cu Domnul Isus.Stim asta din ce citim; Colossians 3:1  Dacã, deci, ati înviat împreunã cu Hristos, sã umblati dupã lucrurile de sus, unde Hristos sade la dreapta lui Dumnezeu.Nu poti umbla dupa cele de sus atit timp cit nu esti inviat.Cred ca astfel de invataturi le dadea Pavel celor care se adunau la olalta.dar iata ca le adduce un repros fiind nemultumit de felul lor de a trai.

       Dece? pentruca nu era motiv ca ei sa fie laudati, sau aprobati in felul lor de a se comporta unii cu altii.Daca ar fi Apostolul in Adunarile din timpul in care noi traim,ce ar spune el?Ar avea el aceleasi cuvinte pe care le spune Corintenilor? Negresit ca da. Si astazi felul de a se comporta credinciosii atunci cind se aduna sa fie impreuna sunt astfel de lucruri care nu-i poti lauda.Dece nu ii lauda Pavel? Continua versetul si ne lasa sa stim ce faceau ei cind se adunau.Scopul stringeri la olalta a celor credinciosi este sa creasca in cunoasterea tot mai mult a Domnului Hristos. Unul are o descoperire altul are alta. Si aici in stringerea la olalta este ocazia sa se impartaseasca din aceste descoperiri.

        Numai ca azi, vorbeste unul singur si ce spune el este infailibil.Stringerile sunt ca sa impartasim unul cu altul din ce ne descopere Dumnezeu prin Duhul Lui.Iata dece se adunau ei la olalta; pentru cã vã adunati laolaltã nu ca sã vã faceti mai buni,Constienti sau nu aceasta era realitatea in stringerile lor la olalta.Si vai ca mi-a fost dat sa aud de astfel de situatii si in Adunarile noastre.Sa te stringi si sa nu ai in vedere ca in mijloc se afla Mintuitorul.Este destul de trist.Dar ce sesizase Apostolul ca faceau ei cind se stringeau la olalta,dece se stringeau? ci ca sã vã faceti mai rãi.Pai sa merg la Adunare sa ma fac mai rau? fereasca-ma Dumnezeu sa calc pragul Casei lui Dumnezeu si sa am acest comportament.Adica sa aduc jerfa nebunului. Vezi Eclesiastul 5-1,

       Ce lipsa de responsabilitate le cei ce procedeaza in felul acesta.Dar Dumnezeu nu se lasa sa fie batjocorit.Am dat si versetul din Coloseni. Pavel adduce inainte acest-DACA-Cu alte cuvinte cei ce au inviat si sunt ai Domnului Hritos, ei sunt constienti ca, Merg la Casa lui Dumnezeu si ca acolo este Domnul Isus present.El nu e present din pricina acestora ne inviati. Mintuitorul este acolo unde doi sau trei sunt adunati in jurul sau pentru numele lui.Cind unul sau altu este angrenat in aceasta stare de lucruri face dovada ca nu este inviat.Un prileji de a ne cerceta cu adinca seriozitate, daca dupa ce s-a terminat adunarea am plecat acasa din intilnirea noastra , mai buni sau mai rai. Dumnezeu sa aiba mila de cei ce se string la olalta dar fara simtul acesta de a recunoaste ca Mintuitorul este present.

John Balarie

Los Angeles California.

Niciun comentariu: