marți, 10 decembrie 2013

Psalms 37:7 Taci înaintea Domnului,



Psalms 37:7  Taci înaintea Domnului, si nãdãjduieste în El…..

          M-am oprit la prima parte a acestui verset, sa vedem ce vrea sa ne spuna noua celor de azi, care ne bucuram ca copii ai lui Dumnezeu prin jerfa Domnului Isus. Taci înaintea Domnului, Sa taci, este un lucru greu de implinit.Trebuie tarie de character si bine inteles sa ai si reverenta , respect in fata cui te afli.Ne este greu sa tacem in familie,in socetate, la locul de munca .Dar care este opusul taceri?Cred ca este argumentatia . Cind nu ne convine ceva in viata de toate zilelle, suntem gata sa argumentam cu persoana care suntem as zice in conflict.
           As spuna ca, aceasta stare de a argumenta este sinonima cu a te certa.A nu fi multumit in situatia in care te afli.Cu toate ca deseori nu rezolvam nimic cu acest duh de cearata, de argumentare.Dar asa stau lucrurile in viata de toate zilele si nu numai in lume la cei ne credinciosi. Aici Cuvintul adduce inaintea noastra o relatie directa cu Dumnezeul nostru care ne-a mintuit si suntem ai Lui . Deci relatie este intre un Tata si un copil.Nu suntem scutiti de situatii neplacute , dificile in viata aceasta scurta, vremelnica pe pamint.Prin natura noastra cea veche suntem porniti sa argumentam, sa ne si certam cu Dumnezeu Tatal nostru.
            Nu ne comvine ce ingaduie El sa vina in vietile noastre.Cuvintul ne invata ca si cum este ceva imperativ in relatia noastra cu Tatal nostru, Sa tacem.Ca copii ai Lui ne aflam in prezenta continua, inaintea Lui.Cind Domnul Isus era in corabie cu ucenicii Lui s-a stirnit acea furtuna. Ce a facut Domnul Isus in acea imprejurare? Cuvintul ne arata ca, a certat Vintul si Marea.El a zis, Taci fara gura. Mark 4:39  El S-a sculat, a certat vântul, si a zis mãrii: "Taci! Fãrã gurã!" Vântul a stat si s-a fãcut o liniste mare.Daca nature-I i-a fost usor sa asculte de glasul Domnului Isus, cu mult mai mult ar trebui noua sa ne fie usor sa tacem.
            
             Sa nu ne aratam nemultumirea fata de situatiile  prin care Tatal nostru  ingaduie sa trecem.Nu tacem si continuam, atunci va intervene asa cum a facut-o cu vintul si marea si ne va adduce El la tacere impotriva vointei noastre.Apoi, chiar daca am tine-o continu cu argumentatia , tot nu am putea sa schimbam nimic din situatia in care suntem.Dar Cuvintul nu ne lasa fara raspuns la ceia ce ne spunem dece sa tacem.Ci adduce inainte si un mod de a fi consoloti de Domnul. , si nãdãjduieste în El…..Cu alte cuvinte , inceteaza de ati mai apara pricina inaintea Lui si incredete in Dumnezeul tau.Sunt convins ca Dumnezeu nu are invedere decit un scop suprem pentru Copilul Lui de al disciplina cind greseste.Si asta spre binele  si fericirea lui.Deseori calcam strimb si il necinstim prin felul nostrum de a trai.

            Mai avem un loc care ne indreapta spre o stare de liniste de pace launtrica cind trecem prin astfel de situatii dificile.Iata ce indemn ne da Ieremia. Lamentations 3:26  Bine este sã astepti în tãcere ajutorul Domnului.Asa cum am spus ceva mai sus, nu putem rezolva nimic daca ne agitam.In tacere poti medita dece sunt astfel de situatii ingaduite in viata.Am sa dau si in Engleza acest verset ca este un alt cuvint care mi-se pare mai relevant.Psalms 37:7  ¶Rest in the LORD, and wait patiently for him: Aici citim,Odihnestete in Domnul,si asteapta cu rabdare pentru El( pentru interventia Lui)Cu alte cuvinte odihnestete nu mai da cu gura , ca nu te ajuta la nimic.

Jeremiah 12:1  "Tu esti prea drept, Doamne, ca sã mã cert cu Tine;

             As incheia cu acest verset din Ieremia.Iata cum il vede Ieremia pe Dumnezeu. Tu esti prea drept, Doamne, Realizam noi cei de azi ca, Dumnezeu, este prea drept?Ca El stie ce face si ce vrea dela Copiii Lui?Cu alte cuvinte Ieremia ar spune asa,” nu indraznesc sa argumentez”, sa ma cert cu Tine Doamne.Si daca as face-o tot nu as schimba nimic.Cind citim prea drept, realizam ca Dumnezeu , nu greseste in hotaririle Lui.Cum as indrazni parca ar vrea sa spuna Ieremia sa ma cert cu Tine?Dar noi care stim ca Dumnezeu iubeste pe cel ce l-a nascut din nou.

             Si vrea sa-l aduca sa fie asemenea fiului Sau pre iubit. Ca sa ne intilnim cu fiul Lui pe norii cerului trebuie sa fim ca El. Acesta este si scopul dece Dumnezeu ingaduie in viata copiilor lui incercari de tot felul. Ca ei sa fie ca Domnul Isus. Dumnezeu sa ne dea harul sa intelegem ca nu vine nimic in viata fara ca El sa nu stie de ele.Sa ne dea harul sa stam si noi linistiti in asteptarea interventiei lui.Sa ne odihnim in El asa cum citim in Engleza.Inafara de El este numai zbucium.

John Balarie!

Los Angeles California. 

Niciun comentariu: