luni, 23 decembrie 2013

Matthew 12:34 Pui de nãpârci,.....

Matthew 12:34  Pui de nãpârci, cum ati putea voi sã spuneti lucruri bune, când voi sunteti rãi? Cãci din prisosul inimii vorbeste gura.
       
       Acest verset ar spune cei credinciosi ca nu li-se aplica lor. Este adevarat ca Domnul Isus le vorbea unora pe care i-a numit Pui de nãpârci, dece le-a adresat Mintuitorul un astfel de nume? Erau si ei oameni si putea sa li-se adreseze altfel chiar daca ei nu earau ce trebuia sa fie. Cred ca, ce la determinat pe Domnul Isus a fost caracterul lor urit.Nu stiu citi dintre noi stim cum actioneaza o napirca.Napirca Eram copil cind am vazut asa ceva. Napirca nu este imediat periculoasa, ea intii studiaza locul si dupa aceia ataca.La prima vedere apare inofensiva, dar veninul ei este mortal.
       Stiau si bastinasi din insula Malta cind una din aceste Napirci s-a asezat pe mina lui Pavel. Dar Dumnezeu nu a ingaduit nimic rau.As numi oamenii carora Mintuitorul ii face napirci, ca unii care sunt perversi. Te ataca cind nici nu te astepti.Acestora, Domnul Isus le spune, cum ati putea voi sã spuneti lucruri bune,Dintrun astfel de character nu poti sa scoti lucruri bune.Asa erau acestia pe vremea Domnului Isus. Dar cei de pe vremea noastra? Sunt ei mai buni? Negresit ca nu. Vedem astfel de NAPIRCI si printre cei ce se aduna impreuna cu cei rascumparati.Acestia nu cauta decit sa faca rau. Chiar daca la prima vedere par inofensivi, pe parcurs ataca pe copii lui Dumnezeu cu inversunare.
       Dar acestia sunt imuni pentrca Dumnzeeu ii ocroteste ca si pe Ap, Pavel.Cum sa poata aceste Napirci sa scoata lucruri bune ?când voi sunteti rãi? Ca sa spui lucruri bune , trebuie sa fi transformat de Dumnezeu intr-o fiinta noua.Cu alte cuvinte sa fi nascut din nou cu o structura sufleteasca noua.Iata acestia ca si cei de prin adunari care au acest character de Napirca dece actioneaza in felul acesta. Cãci din prisosul inimii vorbeste gura.O inima ne schimbata de Dumnezeu prin nasterea din nou, ca oricare inima are si ea un prisos in launtrul ei. Cel ne nascut din nou are in interiorul inimi lui tot ce poate acumula mai rau. Si nu-i de mirare ca, atunci cind este plina da afara.

       Cu alte cuvinte ,prisosind nu mai poate tine in launtru. Este inevitabil acest process l-as numi de a da peste. Nu poti avea control asupra unei astfel de inima.Dar la cei care fregventeaza Adunarea? Au si ei in inima lor prisos care la un moment dat sa dea afara?Negresit ca da.Iata dece se intimpla in Adunari aceste stari de lucruri. Sunt oameni ne nascuti din nou si da PRISOSUL Inimi lor in detrimental celor care vin sinceri sa se intilneasca cu Domnul Isus.Acestia is varsa veninul otravei pe care il acumuleaza in inima lor. Acum sa vedem daca cei nascuti din nou au si ei la rindul lor PRISOS in inimile lor.Cei rascumparati se ocupa cu Cuvintul lui Dumnezeu si vor da afara ce au acumulat acolo.Deseori intilnesti Napirci care se dau credinciosi, dar avind  contact mai mult cu aceste personae vei fi ranit intrun fel sau altul.Chiar daca vei inerca sa vorbi ceva din Cuvint.

       Ei nu au PRISOS Din Cuvint.Iti poti da seama daca este Napirca dupa un scurt timp de a sta in compania acestei personae.Am gasit cu cale ca, GURA nu este atit de vinovata cit este INIMA.Dece? pentruca GURA este doar un purtator de cuvint al Inimi.PRISOSUL nu va sta in launtru Inimi ci va trebui ca GURA sa accepte iesirea acestui PRISOS afara.Daca in Inima nu ar fi Prisos, Gura nu ar avea ce sa spuna.Asa ca, este necesar sa luam seama daca avem prisos din Cuvint, sa nu ne gasim ca suntem o Napirca.Prisosul acesta care iti iese pe gura te da pe fata ce esti.Si ca sa vedem diferenta intre cele doua stari dau mai jos un verset care adduce lumina in privinta aceasta.As zice, spulbera orce dubiu in a recunoaste ce esti.

35  Omul bun scoate lucruri bune din vistieria bunã a inimii lui; dar omul rãu scoate lucruri rele din vistieria rea a inimii lui.
Si as incheia cu acest verset de mai jos din Isaia. Isaiah 48:22  Cei rãi n-au pace, zice Domnul.
       Cel care are caracterul Napirci arata Cuvintul ca nu au pace si ii numeste ca sunt rai. Ei bine, find rai, negresit cauta tot timpul sa aduca tulburare acolo unde se string coy rascumparati.

John Balarie

Los Angeles California

Niciun comentariu: