marți, 22 aprilie 2014

1 Corinteni 14-29,Cît despre prooroci







Picture1 Biblia cu trandafir.gif

1 Corinteni 14-29,Cît despre prooroci, să vorbească doi sau trei, şi ceilalţi să judece.


         Avem un text aici inaintea noastra pus de Dumnezeu, care vrea armonie in Casa Lui.Daca suntem sinceri cu noi insine, vom analiza ce vedem in Biserici, Adunari.Noi toti care fregventam o Adunare sau alta, vom vedea ca, acest verset nu se aplica in relatia intre frati.Si sunt multe alte locuri in Cuvintul lui Dumnezeu care nu se aplic.S-au introdus principii de care se tin cont, dar nu de Cuvintul lui Dumnezeu care este infailibil.Dece s-au introdus princiipii omenesti in Casa lui Dumnezeu? raspunsul este simplu. Au facut cei care se considera pastori ai turmei din Casa lui Dumnezeu un mijloc de egzistenta materiala pentru viata de acum.


         Intorcindu-ne la versetul de mai sus, as dori sa spun cite ceva, sa impartasesc cu cei ce acceseaza acest blog, considerind-ui fratii mei.Ap, Pavel aduce in afentie prorociile.Cît despre prooroci, In definitiv, ce sunt prorociile?Nu este greu de vazut.In vechime Dumnezeu vorbea poporului prin anumiti oameni pe care Cuvintul ii numeste Proroci ai Domnului.Ce faceau acesti proroci? raspunsul este si el simplu pentru cei ce citesc Cuvintul. Ei declarau ceia ce vroia Dumnezeu sa spuna poporului prin gura acestor proroci.In sensul acesta avem un loc care ne este aratat ca, prorociile au incetat.


         Luca 16-16 Legea şi proorocii au ţinut pînă la Ioan; Intrebarea este, “mai sunt proroci azi”? Negresit, potrivit versetului pe care l-am pus din Luca nu mai sunt. Dar Dumnezeu a gasit cu cale sa schimbe aceste prorocii prin Cuvintul lasat scris . Intrun alt sens, ce fac cei care vestesc Evangelia? ei prorocesc, declara, din Cuvintul lui Dumnezeu.Deci inteleg ca, cei ce spun ceva din Cuvintul lui Dumnezeu prorocesc, sau cu alte cuvinte declara celor care asculta ce vrea Dumnezeu sa spuna prin Cuvint.Poate cineva v-a spune, Bine dar ce nu poate sa ia fiecare Cuvintul si sa vada ce vrea Dumnezeu sa spuna? Asa este,dar Cuvintul ne arata ca, Dumnezeu da daruri.unui frate un gind, altuia un alt gind.Asa gaseste Dumnezeu cu cale prin duhul Lui cel sfint.


         Iata ce citim mai departe in acest verset,să vorbească doi sau trei, Ap, aduce inaintea noastra acum aceasta conduita a Adunari. O conduita dumnezeiasca nu una omeneasca.Adica in stringerea noastra la olalta, sa se aplice aceasta ingaduinta as numi-o. Dece ingaduinta? pentruca toti cei nascuti din nou au duhul lui Dumnezeu. Si acest duh poate aduce o descoperire (un gind) prin fiecare frate in Adunare.Cum adica sa nu vorbeasca numai unul? fie el si pastor sau intelectual? Libertatea duhului sta in aceasta ingaduinta pe care ne-o arata Cuvintul aici.Si versetul continua, şi ceilalţi să judece. Adica sa judec eu ce a spus pastorul, sau cel care a fost programat sa vorbeasca azi? Unii ar numi-o ne supunere.Sunt chematii credinciosi din Adunare, Biserica sa ingita tot ce li-se pune pe masa pe ne mestecat?Nici de cum.Cuvintul nu ne invata asa.


         Cred ca cuvintul de a judeca, nu este cel mai potrivit. Mai repede as intelege ca, Ceilalti sa analizeze. In definitiv ce sa analizeze, sau sa judece? daca cel care vorbeste, vorbirea lui este in concordanta, in armonie cu Cuvintul lui Dumnezeu.Iata deci, ca nu se respecta in Biserici, Adunari, ceia ce invata Scriptura. In felul cum se procedeaza, lipseti pe duhul sfint de atributiile pe care i le-a dat Dumnezeu. Cu alte cuvinte nu Duhul lui Dumnezeu coordoneaza Biserica, Adunarea, ci omul.


         Am opservad deseori ca se spun dela amvon lucruri uneori contrare cu ce ne invata Scriptura.Si oricare dintre noi pot sesiza aceste anomali.Da este o anomalie sa se faca programare cine sa vorbeasca in Casa lui Dumnezeu.Am spus aceste giduri cu intentia de a provoca pe fratii mei,la cercetarea Scripturi.Sa vada ei insusi unde se gasesc in privinta ascultari de Scriptura.


John Balarie
Los Angeles California

Niciun comentariu: