duminică, 13 aprilie 2014

2 Corinteni 1,2-3,Har şi pace vouă dela Dumnezeu,

Picture1 Biblia cu trandafir.gif

2 Corinteni 1,2-3,Har şi pace vouă dela Dumnezeu, Tatăl nostru, şi dela Domnul Isus Hristos!


         Ce salut frumos pe care Ap, Pavel il trasmite celor credinciosi.Cu toate ca in Biserica din Corint erau si unii care nu faceau dovada ca sunt copii ai lui Dumnezeu. El nu nomilnalizeaza cind le trasmie aceste cuvinte.Pavel trasmite Biserici. Har şi pace vouă dela Dumnezeu, Nu stiu daca celor rascumparati le-ar trebui ceva mai mult.Suntem indemnati sa mergem la tronul Harului.Harul ne sustine, in viata aceasta trecatoare.Dece? pentruca viata nu este chiar atit de usoara.Sunt situatii in care pur si simplu nu sti cum sa actionezi,sigur ca vrei sa nu calci, sa nu te abati dela voia lui Dumnezeu.
         Pentru asa ceva ai nevoie de Har.Daca intelegem ca noi traim datorita Harului pe care il primim dela Dumnezeu Tatal nostru, atunci trebuie facut uz de acest Har.Cind zic facut uz, inteleg ca sa folosim acest privilegiu pe care il avem ca copii ai lui Dumnezeu.Biserica se clatina din pricina unora care o tulbura.Apostolul stia ce inseamna in situatii dificile sa te rezemi pe Harul lui Dumnezeu.Acesta era motivul care il determina sa trazmita Har celor din Corint.Dar el spune si de pace.Ah, pacea pe care o da Dumnezeu este cea care te tine linistit in interior.Insusi Domnul Hristos spune aceste civinte,Ioan 14,27. Vă las pacea, vă dau pacea Mea. Nu v'o dau cum o dă lumea. Să nu vi se tulbure inima, nici să nu se înspăimînte. ca copii ai Lui avem nevoie de pace. Cu o inima tulburata,as zice, degeaba citesti Cuvintul. Nu vei putea sa asimilezi nimic.


         Domnul Isus stia ca suntem vulnerabili si ca ne tulburam din te miri ce.Negresit ca cine apartine Domnului Hristos au pace. Nu ca acestia nu s-ar trezi uneori cu pacea tulburata. Dar ei alearga la tronul Harului unde poate gasi Har si pentru imprejurarea respectiva.Apoi, Ap, aduce in atentie pe Dumnezeu ca  Tatăl nostru, Pavel este ne deslipit de cei ce sunt ai Domnului Hristos. Se include si el intre ei.Intr-o imprejurare el spune,1 Corinteni 5, 3.Cît despre mine, măcar că n'am fost la voi cu trupul, dar fiind de faţă cu duhul,...
Ah, sa poti spune lui Dumnezeu Tata, asta presupune sa fi nascut de El.Il aduce in atentie si peDomnul Hristos. şi dela Domnul Isus Hristos! Si aici vedem ce mare privilegiu au cei pe care Dumnezeu i-a nascut din nou.Sunt frati ai Domnului Isus.Nu poti sa numesti Domn pe Mintuitorul daca nu este Domn al vieti tale.Iti pare ceva stinger.Nu esti acomodat cu asa ceva.


         In general prin Biserici si dela o vreme, au inceput si prin Adunarile pe care le stiu, sa spunna, “Isus Hritos”Daca nu-l numesti Domn, as indrazni sa spun ca sunt doua motive care te retin sa nu-L numesti Domn.1) Ori nu iti este Domn al vieti, si iti vine greu sa pronunti ca Toma.Iata cu ce cuvinte s-a adresat Toma Domnului Hristos,Ioan 20-28,Drept răspuns, Toma I -a zis: ,,Domnul meu şi Dumnezeul meu!``Acum al doilea motiv ar fi,2) Ca te pui pe aceiasi treapta, statura cu Domnul Hristos.Cu alte cuvinte dela egal la egal.La primul punct,este normal sa nu il chemi Domn.Gasesc in aceste cuvinte ale lui Toma,pe linga respectul pe care il datora,dar si starea de afectiune care o avea pentru Domnul Hristos.
3, Binecuvîntat să fie Dumnezeu, Tatăl Domnului nostru Isus Hristos, Părintele îndurărilor şi Dumnezeul oricărei mîngîieri


         In acest verset, as dori sa ne oprim putin asupra parti dela urma si anume,Părintele îndurărilor daca am face putin o comparatie cu parintele nostru biologic,am putea spune ca,”nu este nimeni care sa se indure de copilul lui ca tatal lui”Cind ne intoarcem la copiii lui Dumnezeu, vom vedea ca Parintele ceresc are multa indurare pentru ai Lui.In viata aceasta pe care o traim,deseori gresim, nu il cinstim.Si totusi El ramine indurator.Sa nu intelegem ca este un Dumnezeu care tolereaza ce este rau in vietile noastre.Apoi Apostolul,vede in Dumnezeu Tatal nostru si acest sublim caracter,Daca El e plin de Indurare fata de copiii Lui, iata ca, il vede si ca Dumnezeul oricărei mîngîieri.


         Viata este plina de suprize.Boli, care aduc cu ele suferinte. Uneori greu de descris.In acele clipe simti nevoia ca cineva sa te mingiie cu o vorba de incurajare. Sa simta cu tine.Oricit ne-am stradui noi cei care nu trcem de moment prin astfel de situati sa incurajam, sa mingiem, pe fratele sau sora respectiva, nu o putem face sa aiba rezultatul pe care fratele sau sora ar dori..Mi-a fost dat ca cineva sa i-mi spuna cu privire la un frate care era grav bolnav, sa merg si poate pot sa il mingii cum-va. Am stat si m-am gindit. Ce pot sa ii spun eu fratelui ca eu nu sunt in situatia lui.Si am zis,” tot ce pot face e sa merg si sa pling linga el”Prin asta as arata cel mai bine ca simt impreuna cu el.


         Esti pe un pat de suferinta? sa sti ca El,este Dumnezeul oricărei mîngîieri. Cine poate alina o durere, fie ea fizica sau sufleteasca.Ca vai cite dureri sunt si la nivel sufletesc.Prin natura noastra suntem tentati sa apelam la oameni, oricare ar fi ei.Si mai putin la Dumnezeu Tatal nostru.Te afli intr-o situatie de suferinta fizica? apeleaza cu incredere la Dumnezeu Tatal nostru. Poate ai o suferinta sufleteasca si cu aceasta vino inaintea Lui. Dece? pentruca El este Dumnezeul oricărei mîngîieri. Domnul sa ne dea tuturor harul sa apelam in toate circumstantele vieti la Tatal nostru, care e plin de indurare, si ne poate mingia, cum nimeni nu o poate face.


John Balarie!
Los Angeles California!

Niciun comentariu: